Wednesday, August 26, 2009

Μπροστά στην πρόκληση

Πριν λία χρόνια, οι ομίλοι του Τσάμπιονς Λίγκ ήταν ένα άπιαστο όνειρο για τις Κυπριακές ομάδες. Η Ανόρθωση είδε το όνειρο πέρσι. Ο ΑΠΟΕΛ καλείται φέτος να το επαναλάβει.

Ένας αγώνας, 90 (ή 120) λεπτά. Ψυχοφθόρα διαδικασία για τους φιλάθλους του ΑΠΟΕΛ και της Κύπρου. Η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του. Ας ευχηθούμε ότι το ΑΠΟΕΛ θα τα καταφέρει. Το έργο του είναι δύσκολο, όχι ακατόρθωτο. Οι 22,000+ φιλάθλοι θα το βοηθήσουν. Όμως, ΌΜΩΣ σε περίπτωση που ο ΑΠΟΕΛ δεν περάσει (κάτι που απευχόμαστε) ωφείλομε όλοι να το χειροκροτήσουμε.

Διότι όταν μια ομάδα από την μικρή Κύπρο (όπως και αν λέγεται αυτή η ομάδα) διεκδικεί στα ίσια την πρόκριση στους ομίλους από ομάδες της Σερβίας, της Δανίας, της Ελλάδας, της Τσεχίας τότε ναι μιλάμε για κατόρθωμα.

Όταν το Κυπριακό ποδόσφαιρο κάνει βήματα προόδου, την ίδια ώρα που Ελληνικές ομάδες μένουν στάσιμες, όταν κάποιος Κινύρας βλέπει στα μάτια τη Σλάβια, την ώρα που η Λάρισα χάνει από τη Ρεϋκιαβικ και ο Παναθηναϊκός από τη Σπάρτα, όταν το ΑΠΟΕΛ στέκεται όρθιο στην κόλαση του Βελιγραδίου, τότε ναι, πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι.

Αυτό που απαιτείται είναι η διάρκεια. Είμαι σίγουρος όμως ότι και του χρόνου εδω θα είμαστε για να αποθεώσουμε τις Κυπριακές ομάδες μας.

Καλή τύχη στον ΑΠΟΕΛ!

No comments:

Post a Comment