Monday, November 23, 2009

Σαλτίλλο, Μισσισσίπη

Στη μακρινή πόλη Σαλτίλλο της πολιτείας του Μισσισσιππή, οι κάτοικοι πίστευαν ότι η πόλη τους ήταν στο κέντρο του κόσμου. Σε μια μικρή κοινωνία που ο ένας ήξερε τον άλλο, υπήρχαν 14 συμμορίες με τα μέλη τους οι οποίες κατά καιρούς μάλωναν μεταξύ τους.

Η κατάσταση είχε αρχίζει να βγαίνει εκτός ελέγχου όταν μέλη της συμμορίας Αθλητική Συμμορία Αμερικάνων Σαλτίλλο (ΑΣΑΣ) και μέλη της συμμορίας Επαναστατική Κούβα βρέθηκαν στην έξοδο της πόλης και διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους. Τα λυπηρά γεγονότα συνεχίστηκαν αργότερα όταν στα πλαίσια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας συμπλοκής, αναμετρήθηκαν ο ΑΣΑΣ και η Αδικημένη με το σερίφη Αψυχολόγητο να προσπαθεί να διευθύνει την συμπλοκή. Ο Αψυχολόγητος όμως τα έκανε και πάλι σκατά και έτσι τα μέλη των δυο συμμοριών αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ρίχνοντας πέτρες και πυρσούς με φωτιά στους αντιπάλους.

Βλέποντας όλα αυτά ο ηγέτης του Δασακίου αποφάσισε να καλέσει τους ηγέτες όλων των συμμοριών στο μπάρ του. Εκεί μετά που όλοι έφαγαν μέσα σε ένα φιλικό κλίμα, αποφάσισαν ότι για σκοπούς συμφιλίωσης στο Σαλτίλλο θα απέφευγαν να μιλήσουν για τους διάφορους σερίφηδες που ερχόνταν στο Σαλτίλλο και διεύθυναν τις συμπλοκές.

Το περασμένο Σάββατο σε μια από τις μεγαλύτερες συμπλοκές του χρόνου συναντήθηκαν τα μέλη της συμμορίας ΑΣΑΣ και Θρασόνωσης. Ο ΑΣΑΣ εύκολα κέρδισε την συμπλοκή αφού ήταν πιο οργανωμένος και τα μέλη του είχαν περισσότερο πάθος από αυτούς της Θρασόνωσης. Ο ηγέτης της Θρασόνωσης όμως δεν μπορούσε να το δεχτεί αυτό. Σε μια ένδειξη ανδρισμού, βγήκε στο κέντρο του Σαλτίλλο και με ηρωϊκή φωνή κατηγόρησε τους τρεις σερίφηδες που διεύθυναν την συμπλοκή και τους κάλεσε να μην ξαναπατήσουν στο Σαλτίλλο. Είχε σπάσει τη συμφωνία ανδρών που έγινε 48 ώρες πριν. Μια εβδομάδα πριν η συμμορία του είχε κερδίσει με την βοήθεια του Σερίφη Νικάνδρου την πιο αδύναμη συμμορία της πόλης, όμως τότε δεν είχε κάτι να πει.

Η ζωή στο Σαλτίλλο συνεχίστηκε κανονικά. Μέσα σε μία εβδομάδα ξεχάστηκαν όλα. Όλες οι συμφωνίες που έγιναν, όλα τα μέτρα που πάρθηκαν. Ο ανώτερος σερίφης νόμιζε τα είχε όλα υπό έλεγχο. Ο εμφύλιος σταμάτησε μόνο για λίγες μέρες. Μέχρι που φτάσαμε στις 13 Δεκεμβρίου…

1 comment:

  1. θελω πολλα να δω την συνεχεια τζι ελπιζω να βρεθει ενας σεριφης να ποσπασει τον αρχισεριφη να πνασουμεν

    ReplyDelete