Saturday, November 14, 2009

Κυπριακή ποδοσφαιρική κουλτούρα.

Είχα μια συζήτηση με φίλους πριν λίες μέρες τζε μετά έκατσα τζε εσκέφτηκα γιατί στην Κύπρο πάντα διαμαρτύρονται οι ομάδες για τη διαιτησία.

Οι λόγοι εν πολλοί. Ένας που τούτους είναι διότι η διατησία εν κάτι σαν άλλοθι για να κρύψουν ή να μεν παραδεχτούν τις αδυναμίες της ομάδας τους. Ένας άλλος λόγος είναι ότι θέλουν να βάλουν πίεση στους διαιτητές με σκοπό να τους ευνοήσει κάποιος διαιτητής στον επόμενο αγώνα. Όμως ο κύριος λόγος που ακούμε φωνές κάθε εβδομάδα στο γήπεδο και στο ράδιο εν άλλος.

Είναι διότι το ανθρώπινο μυαλό εν προγραμματισμένο να θυμάται τις αδικίες τζε τις ατυχίες περισσότερο απ'οτι τις εύνοιες. Έτσι πάντα ούλλοι μας φεύκουμε που το γηπέδο τζε θυμούμαστε το πέναλτυ που εν μας έδωκε ο διαιτητής, θυμούμαστε το οφσάιντ που εν ήταν ο παίκτης της ομάδας μας. Όμως εν θυμούμαστε το πέναλτυ που είσhε η άλλη ομάδα, ούτε τη κόκκινη που έπρεπε να φάει ο παίκτης μας.

Αλήθκεια κάθε εβδομάδα ακούμε παράγοντες τζε φιλάθλους να φωνάζουν ότι αδικείται η ομάδα τους. Ακούσετε ποτέ κανένα να λαλεί ότι ΕΥΝΟΗΣΕ τους η διαιτησία;; ΠΟΤΕ τζε ούτε πρόκειται να το ακούσουμε. Άμαν έβρουμε ένα λάθος εναντίον μας, αδικήθηκε η ομάδα μας, είσhe δόλο ο διαιτητής. Άμαν το λάθος εν υπέρ μας ή θα κρύψουμε ή θα πούμε ότι ανθρώπινα λάθη γίνονται ή θα ψάξουμε να έβρουμε κάτι που έγινε εναντίον μας.

Ε εν γίνεται ρε παιθκιά ούλλοι να φωνάζουν ότι αδικούνται τζε ποτέ να μεν ευνοείται κανένας. Εν απλά μαθηματικά!

2 comments:

  1. Ναι εσιεις δικαιο αλλα αμαν ξερεις οσα ξερω για τες μιτσιες κατηγοριες. Αμαν ξερω που πρωην παιχτες(παιχταραδες τζαι 'οι το καθε πικρη που κλαιετε για ενα ππεναλτι που εν του δωκαν πριν 25 χροννια) για χαρισματα, για πουλημενα. Αμαν εν διπλα μου προεδρος σωματειου τζαι αρνειτε μεσω τηλεφωνου προταση 20 000 λιρες για να πουλησει παιχνιδι που το προεδρο της αλλης ομαδας. Αμαν εσιει που το τζαιρο που εγεννηθηκα που ''μονο παλλια εγινισκουνταν τουντα πραματα''(οπως στο στρατο ''μονο παλλια εισιε μεσο'').

    Με παραγοντες οπως Τορναριτης, Φανιερος, Κικης της Ανορθωσης, Κικης του Αχνας(τζαι τουτος της Ανορθωσης ενι), Παντελη, Τζον Πολ Φρεντι κτλπ κτλπ.

    Εγω ομαδα εν εχω πκιον τζαι ουτε με κοφτει τι εν να καμει. Τζαι ναι στην Αγγλια θωρω πολλα σιυροττερα πραματα που τους διαιτητες, η διαφορα δαμε ενι πως ΞΕΡΩ οτι κανονιζουνται παιχνιθκια, τζαι ουλλοι στηνουν τζαι ουλλοι πουλουν τζαι ουλλοι αγοραζουν γι'αυτο εν τα φκαλλει ενας παραγοντας ουλλα στη φορα.

    ΥΓ τζαι οι εν γινουντε μονο μεστη Κυπρο, απλα στη Κυπρο ποττε εν εκαμεν κανενας τιποτε για τα στημενα. Στην Γαλλια, Γερμανια, Πορτογαλλια, Ρουμανια, Ιταλια μπορει να ταν αστειες οι τιμωριες που εβαλασιν στο τελος αλλα τουλαχιστο εισιεν τιμωριες.

    ReplyDelete
  2. Μάππατζιη μου, εθκιάλεξες ένα δρόμο που έπρεπε να το κάμουμε ούλλοι μας νωρίτερα. Εν αξίζει πλέον να ασχολείσαι με το Κυπριακό πρωτάθλημα. Έννεν μόνο ο φανατισμός εν τζε πολλά άλλα πράματα. Εν η διαιτησία, εν τζε τα ΜΜΕ, άστα να πάνε.
    Εγω ασχολούμαι μόνο τζε μόνο επειδή αγαπώ την ομάδα μου, αλλά άμαν η ευχαρίστηση μου στο γήπεδο εξαρτάται που 5 ρόκολους που θα αποφασίσουν αν θα κάμουν χουλιγκανισμούς, τότε σάστα τζε γύραν.

    ReplyDelete