Friday, August 26, 2011

Κατώτερη των περιστάσεων

Έβλεπα την Ομόνοια ψες και σήμερα απορώ με αυτούς που λένε ότι ήταν άτυχη και μπορούσε να προκριθεί. Δεν είμαι σίγουρος αν είδαμε το ίδιο παιχνίδι με αυτούς που υποστηρίζουν την παραπάνω άποψη.

Όπως έπαιζε η Ομόνοια ήταν θέμα χρόνου να δεκτεί το γκόλ. Η Σάλζμπουργκ έμπαινε με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή της Ομόνοιας και θα συνέχιζε ακόμη και αν δεν έβαζε το γκόλ που της έδωσε την πρόκριση. Όσο για την ατυχία στο γκολ, δεν θα ονόμαζα το λάθος του Γιωργαλλίδη ως ατυχία. Ναι, οι παίκτες δικαιούνται να κάνουν λάθη και δεν πρέπει να κρεμάσουμε τον Γιωργαλλίδη για το λάθος αυτό, αλλά δεν είναι τυχεροί οι άλλοι όταν ο αντίπαλος τερματοφύλακας δέχεται γκόλ από σούτ που πήγαινε..πάνω του. Δεν είναι τυχεροί οι άλλοι όταν η Ομόνοια δυσκολεύεται να ανταλλάξει περισσότερες από 2 πάσες. Δεν είναι τυχεροί όταν ένας παίκτης για τον οποίο πλήρωσες 1 εκατομύριο ευρώ, βελτιώθηκε ελάχιστα από τότε, ενώ δεν μπορεί να κάνει σωστό κοντρόλ. Δεν είναι τυχεροί όταν ο Φρέντι αναγκάζεται να πάρει την μπάλα είτε πλάγια, είτε στην μέση του γηπέδου και δεν υπάρχει άλλος παίκτης μπροστά. Δεν είναι τυχεροί όταν βασίζεσαι σε προσωπικές ενέργειες ενός ή δύο παικτών για να γινεί φάση. Δεν είναι τυχεροί όταν οι ίδιοι που είναι στο γήπεδο δεν φαίνεται να πίστευαν στην ανατροπή μετά το γκόλ. Δεν είναι τυχεροί για το γεγονός ότι η Ομόνοια έχει μείνε με έναν επιθετικό και τον οποίον απόκτησε πριν 10 μέρες. Είναι πράγματα και νοοτροπία τα οποία η Ομόνοια πρέπει και οφείλει να διορθώσει αν θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη.

Ίσως να είμαι λίγο σκληρός, αλλά έτσι βλέπω τα πράγματα και την πραγματικότητα. Ίσως αν δεν έμπαινε το γκόλ αυτό, η Σάλζμπουργκ να μην έβαζε γκόλ και να προκρινόταν η Ομόνοια. Και ίσως σήμερα να έγραφα για άθλους των Κυπριακών ομάδων. Δεν ήρθαν έτσι όμως τα πράγματα. Το δεδομένο είναι ότι η Ομόνοια απέτυχε και έχουμε ήδη φύγει από concept των τιμητικών ήττων σε Ευρώπη. Δεν ήταν και κανένα μεγαθήριο η Σάλζμπουργκ και η Ομόνοια έπρεπε να παρουσιαστεί με καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έδειξε ψες στην Αυστρία. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Και για όνομα του Θεού είναι Salzburg...Σάλζμπουργκ. Το ξέρω είναι δύσκολο να το προφέρεις μερικές φορές..δεν είναι καθαρό αν θα πρέπει να προφέρεις το z ως «ζ» ή ως «τ». Σίγουρα όμως δεν είναι ΣαλζμπΡουγκ. Το «ρ» είναι καθαρό που βρίσκεται και θα περίμενα ότι μετά τις περσινές πατάτες των τηλεσχολιαστών κάποιος θα εξηγούσε στον φετινό πως είναι σωστό να το προφέρεις. Αυτό φαίνεται ότι έγινε στο ημίχρονο και διορθώθηκε.

Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ Λάρνακας και καλή συνέχεια!

No comments:

Post a Comment