Friday, April 16, 2010

Θέλω να γυρίσω στα παλιά

Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ 3-1
Πρέπει να ήταν 1992 ή 1993. Η Σαλαμίνα αρχίζει το πρωτάθλημα με 3 στα 3. Στον πάγκο ο Βλάτισλαβ Έγκελ. Ξένοι παίκτες ο Ευγένιο Πτάκ τζε ο Κρίστο Βάλτζιακ. Ο Κόκος Ηλία στα καλά του. Ο Πάμπης Ανδρέου ηγέτης. Ηλίας Ηλία, Βάσος Μαύρος, Κύπρος Τσιγκέλης, Πόλυς Βλάχος, ο μακαρίτης ο Γιαννάκης Ιωάννου, Νίκος Ανδρέου.

Προηγείται η Σαλαμίνα με γκόλ του Πτάκ στο πρώτο ημίχρονο τζε ισοφαρίζει ο ΑΠΟΕΛ με γκοουλάρα του Γιάννου Ιωάννου. Στο τέλος του αγώνα ο Κοσιάρης ρωτάει τον μακαρίτη πορτάρη της Σαλαμίνας "Πως νιώθεις που το πρώτο τέρμα που δέχθηκε φέτος ο Γιαννάκης Ιωάννου είναι από ένα συνωνόματο σου το Γιάννο Ιωάννου ";

Δεύτερο ημίχρονο κυλάει με ευκαιρίες της Σαλαμίνας. Ο Βραχίμης Σκορδής ανακαλύπτει πέναλτυ πάνω στον Γιάννο Ιωάννου. Πέφτουν πάνω του οι παίκτες της Σαλαμίνας αλλά χωρίς αντίκρυσμα. Εκτελεί ο Γκόκιτς και...και...αποκρούει ο Γιαννάκης Ιωάννου. Κόρνερ για το ΑΠΟΕΛ, διώχνει ο Βάλτσιακ και αντεπίθεση για τη Σαλαμίνα. Μόνος του ο Κόκος Ηλία και καθαρό πέναλτυ για τη Σαλαμίνα. Εκτελεί ο Πάμπης και 2-1. Στο 88 ο Πάμπης κάνει το 3-1 και το 4 στα 4 για τη Σαλαμίνα που φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το κατάμεστο Αμμόχωστος φωνάζει ίσως χωρίς να το πιστεύει "Σαλαμίνα Λαός Πρωτάθλημα". Επιτέλους είμαι χαρούμενος. Την ερχόμενη μέρα θα πάω στο σχολείο μου στην Λευκωσία και θα μπόρω να δω τους μισούς μου συμμαθητές στα μούτρα.

Ίνταλως τα καταφέρετε μέσα σε 15 χρόνια να μας κάμετε που ομάδα μοντέλο, ομάδα μπουρδ...;;;

No comments:

Post a Comment