Wednesday, September 7, 2011

Που πάμε Νικολάκη;


Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι μόνο ο Νιόπλιας που φταίει για την κατάντια της Εθνικής μας, αλλά ούτε και ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Αλλά που πάμε ρε παιδιά; Όταν οι μόνοι παίκτες που αξίζουν στην Εθνική και παίζουν κάπως μυαλωμένα είναι ο...Τζέισον Δημητρίου, ο Μερκής και ο γερασμένος Οκκάς..άτε και 2-3 άλλοι. Αλλά που πάμε με ένα Σατσιά ο οποίος ναι μεν έχει φιλότιμο και τον εκτιμώ αλλά έφαε τα ψωμιά του, που να πάμε με το Χριστοφή ο οποίος ακόμα δεν ξέρει να κάνει ένα σωστό κοντρόλ και άμαν έρτει η μάππα πάνω του σουτάρει χωρίς να ξέρει καν που είναι η πόρτα. Που να πάμε με τον Μακρίδη ο οποίος ακόμα δεν ξέρει να κάμει κάθετη πάσα; Δυστυχώς ή ευτυχώς οι περισσότεροι είναι τελειωμένοι. Και αν σε συλλογικό επίπεδο η Κύπρος εντυπωσιάζει, σε εθνικό επίπεδο είμαστε για τα μπάζα.

Αλλά τι να περιμένουμε όταν οι Ευρωπαϊκές μας ομάδες εν ζήτημα αν είχαν στο σύνολο τους 4-5 Κύπριους παίκτες. Το κρίμα είναι ότι σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε παίκτες να συμπληρώνουμε Εθνική ομάδα. Για αυτό κύριοι της ΚΟΠ, πριν να είναι αργά, πάρτε κάποια μέτρα.

Ένα πολύ απλό και ωραίο, αναγκάστε ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως τις ομάδες στα εγχώρια πρωταθλήματα να έχουν στην 18αδα τους, τουλάχιστο 6 Κύπριους. Αναγκάστε τους να έχουν και 2 που να είναι κάτω των 21 χρονών. Αντιλαμβάνομαι ότι δε είναι τόσο εύκολο και ότι υπάρχουν παράμετροι οι οποίοι πρέπει να συζητηθούν αλλά κάτσετε κάτω τζε σκεφτείτε το, ή τουλάχιστον σκεφτείτε την κατάντια της Εθνικής μας ομάδας...

1 comment: