Sunday, May 1, 2011

Μεγάλωσα, δεν άλλαξα, δεν έβαλα μυαλό

Υπάρχει ένα σύνθημα που πάει "Μεγάλωσα, δεν άλλαξα δεν έβαλα μυαλό...".

Λοιπόν, εγώ μεγάλωσα στη δεκαετία του 80. Στην Κύπρο όλο μου το σόι ήταν με τη Σαλαμίνα, οπόταν δεν είχα επιλογή.
Στο εξωτερικό, διάλεξα τις ομάδες μου σε σχέση με ποδοσφαιριστές που μου άρεσαν.

Στην Ισπανία, έγινα με την Ρεάλ λόγω του Εμίλιο Μπουντραγιένο
Στην Ιταλία με έιχε κερδίσει αρχικά η Νάπολι λόγω του Ντιέγκο Μαραντόνα αλλά μετά έγινα με τη Γιουβέντους λόγω Ρομπέρτο Μπάτζιο.
Στην Αγγλία έγινα με την Μάντσιεστερ λόγω του Μάρκ Χιούζ
Στην Ελλάδα, έγινα Παναθηναϊκός λόγω του μεγάλου "μικρού" Δημήτρη Σαραβάκου.

Όλα αυτά στα μέσα του 80.
Σήμερα έχω σταματήσει να ασχολούμαι με το Ισπανικό πρωτάθλημα. Ακόμη συμπαθώ τη Ρεάλ αλλά δεν μου κάνει διαφορά αν κερδίσει ή χάσει. Αντιθέτως χαίρομαι το ωραίο ποδόσφαιρο που παίζει η Μπαρτσελώνα.
Στην Ιταλία, αν με ρωτήσετε ποια ομάδα είναι πρώτη στη βαθμολογία δεν θα ξέρω να σας απαντήσω. Έχω χάσει κάθε ενδιαφέρον από τα τέλη του 90.
Στην Αγγλία, εξακολουθώ να υποστηρίζω φανατικά την Μάντσιεστερ. Ίσως επειδή βρίσκω πιο "αγνό" το πρωτάθλημα χωρίς πολλές εξωτερικές επιρροές.

Πάμε τώρα και στην Ελλάδα..φανατικός Παναθηναϊκος. Δεν έχανα παιχνίδι ακόμη και όταν ήμουν Αμερική και έπρεπε να πληρώσω συνδρομητική υπηρεσία για να βλέπω την ομάδα από την μικρή οθόνη του λάπτοπ. Ήξερα και ξέρω τα πάντα για τη διαθφορά του Ελληνικού ποδοσφαίρου..για τον Βαρδινογιάννη, το Κοσκωτά, τον Σαλιαρέλη, τον Κόκκαλη και τους σημερινούς Μαρινάκη και Μπέο.
Φέτος είχα παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, μέχρι το Καραϊσκάκη. Εκεί είπα "γάμησε τα φίλε, δεν αξίζει" και δεν ξαναείδα παιχνίδι του Ελληνικού πρωταθλήματος. Γελάω μόνο με τους ηλίθιους που ακόμα ασχολούνται. Δεν είμαι όπως τους άλλους που θα ξεχωρίσω μεταξύ Παναθηναϊκους, Ολυμπιακούς, Αεκτζήδες, Παοκτζήδες, Αρειανούς. Όλοι η ίδια ράτσα είναι...και όπως είπε και πολύ σωστά ο Δώνης χτές το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα μπουρδέλο.

Πολύ σωστά κ. Δώνη, εσένα περιμέναμε να μας το πεις. Έγω δεν σας λυπούμαι καθόλου. Όταν έπρεπε να ψηφίσει η ομάδα σου για να φύγει ο Μαρινάκης από την προεδρία της Σούπερ Κλίκας σφυρίσατε αδιάφορα. Ο Μαρινάκης και ο κολλητός του ο Μπέος τώρα θα πάνε Ευρώπη σίγουρα. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που λυπήθηκα που πήρε το κύπελο η ΑΕΚ. Πολύ θα ήθελα να μην βγει Ευρώπη ο Μπέος και ο Ολυμπιακός Β'. Από την άλλη όμως, χάρηκα διότι το κύπελο το σήκωσε ένας παίκτης, κόσμημα, ένας παίκτης που άξιζε ένα τίτλο διότι πάντα ήταν κύριος στο γήπεδο. Δεν έφτυσε αυτούς που τον ανάδειξαν όπως κάποιους άλλους (βλ. Νικοπολίδης) και είχε το σεβασμό όλου του Ελληνικού κοινού.

Ο χτεσινός τελικός κυπέλου ήταν το τελευταίο παιχνίδι στην Ελλάδα με το οποίο ασχολούμαι πραγματικά. Ίσως, ίσως να δω τα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου στα πλεύ όφφς διότι πολύ θα ήθελα να δω Παοκτζήδες, Παναθηναϊκους ή Αεκτζήδες για μια φορά να δικαιολογήσουν τη βία δίνοντας ξύλο σε αυτόν που του αξίζει.

Μεγάλωσα, άλλαξα και έβαλα μυαλό. Δεν έχω την υπομονή και τον χρόνο να ασχολούμαι με μπουρδελοπρωταθλήματα. Πότε θα σταματήσω με το κυπριακό Μπουρδελοπρωτάθλημα εξαρτάται από το πόσα γρήγορα θα υιοθετήσουμε τα καμώματα των Ελλήνων...

2 comments:

  1. Είναι πραγματικά απίστευτο το πόσο πολύ συμφωνούμε, σε ΟΛΑ σχεδόν όσα γράφεις κατά καιρούς. Έχω διαβάσει όλες (νομίζω) τις δημοσιεύσεις σου, και παρότι οπαδός του ΑΠΟΕΛ συμφωνώ απόλυτα με όσα λες. Αν είχαν οι παράγοντες και διοικούντες το 1/10 του μυαλού και της ευθυκρισίας που έχεις, θα ήμασταν σε πολύ καλύτερο επίπεδο...

    Το κακό στην Ελλάδα είναι η ατιμωρησία. Όσα δεν μπορούν οι κάφροι να κάμουν μέσα στο γήπεδο εαν τύχει η ομάδα τους να παίζει κεκλεισμένων, τα κάνουν έξω και χειρότερα. Τους έμαθα απ'έξω και ανακατωτά 5 χρόνια στην Ελλάδα...ζουν για να αγοράζουν Φως, Πρωταθλητή, Ντέρπυ και Πράσινη, να βρίζουν και να κυνηγούν τους παίκτες και τους προπονητές, ακόμα και της δικής τους ομάδας. Οι παράγοντες να δηλώνουν "θα γαμήσω τον Ολυμπιακό", οι "δημοσιογράφοι" να γράφουν "όσα ο Θρύλος σε 3 αγώνες ο τζιμπρίλ σε μια χρονιά" και πάει λέγοντας. Είμαι κι εγώ πλέον πεπεισμένος ότι δεν αξίζει να ασχολούμαστε...το θέμα είναι να το καταλάβουν και άλλοι. Αλλιώς, μας χρειάζεται μια Θάτσερ, να αποκλείσει ΟΛΕΣ τις ομάδες για 5-6 χρόνια από τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (στις οποίες τα τελευταία χρόνια και που πάμε τί καταφέρνουμε?), για να δούμε αν φτιαχτούν τα πράγματα. Θυμάσαι στην Αγγλία που πραγματικά εσφάζουνταν σε κάθε αγώνα...

    ReplyDelete
  2. malloc,

    Χαίρομαι που συμφωνείς με αυτά που γράφω. Είμαι σίγουρος ότι οι παράγοντες και διοικούντες έχουν πολύ περισσότερο μυαλό από μένα, απλώς εκεί παίζονται πολλά συμφέροντα που ίσως εμείς να μην γνωρίζουμε.

    Στην Κύπρο, ακολουθούμε αργά και σταθερά τα βήματα της Ελλάδας. Τα γήπεδα μας έχουν γίνει χώρος για να γίνονται brainwash οι νέοι μας από πολιτικές/ εθνικές παρατάξεις και τα λοιπά.

    Στους παράγοντες δεν καίγεται καρφί αν θα εξαλείψουν αυτούς που δημιουργούν τα προβλήματα (με εξαίρεση ίσως την Ανόρθωση).

    Η κοινωνία δεν τιμωρεί όπως πρέπει και όπως οφείλει τους ταραξίες.

    Ο αγνός φίλαθλος φοβάται να καταγγείλει τον ταραξία που κάνει τα επεισόδια και ρίχνει τις κροτίδες δίπλα του διότι ΦΟΒΑΤΑΙ και με το δίκαιο του.

    Η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει και τίποτε. Και γιατί άλλωστε αφού κάθε φορά η αστυνομία φταίει ότι και να γίνει.

    Η Δικαστική τιμωρεί επιλεκτικά και με βάση το συμφέρον της ΚΟΠ.

    Δυστυχώς αν δεν αλλάξουν τα πράγματα, το ποδόσφαιρο μας θα χάσει πολλά. Γιατί εγώ ή εσύ να πηγαίνουμε στο γήπεδο όταν γνωρίζουμε ότι ίσως μας έρθει κάποια αδέσποτη στο κεφάλι; Πως θα πείσω εγώ τη μάνα του παιδιού μου να με αφήσει να το πάρω στο γήπεδο;

    Το χειρότερο όμως είναι ότι το πρόβλημα παρουσιάζεται στους λεγόμενους φανατικούς ΌΛΩΝ των ομάδων. ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ανόρθωση, Απόλλων, ΑΕΚ, ΑΕΛ, Σαλαμίνα κτλ. Και ακόμα χειρότερο για μένα είναι η υποκρισία που χαρακτηρίζει τους περισσότερους που ασχολούνται με το Κυπριακό ποδόσφαιρο και ειδικά τους παράγοντες..

    Για εμένα φέτος επέθανε το Ελληνικό ποδόσφαιρο, και το Κυπριακό δεν αργεί...

    ReplyDelete