Tuesday, February 15, 2011

Cyprus football - Fair play my A$$

Έβλεπα εψές το παιχνίδι του Ερμή με την Ομόνοια. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες για τα αγωνιστικά αλλά όταν δεν μπορείς να νικήσεις τον Ερμή τη στιγμή που ο κύριος σου αντίπαλος χάνει ανέλπιστα πόντους που τον Εθνικό τότε δεν μπορείς να ελπίζεις σε πρωτάθλημα.

Θα ήθελα όμως να αναφερθώ στο φέαρ πλέυ. Σχεδόν σε κάθε φάση στην οποία υπήρχε επαφή με οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή, ο Άθως Χρυσοστόμου έπεφτε κάτω. Θυμάμαι τουλάχιστο 3 περιπτώσεις..1 στο πρώτο ημίχρονο που δεν τον άγγιξε κάν ο Μιχαλάκης, και 2 στο δεύτερο ημίχρονο, 1 για κράμπα και 1 άλλη σε διεκδίκηση της μπάλας. Η τελευταία επίσης ήταν για τουλάχιστο 2-3 λεπτά στους χρόνους των καθυστερήσεων και ο διαιτητής άφησε μόνο επιπλέον 30 δευτερόλεπτα..Δικαιούται κατά τη γνώμη μου να φωνάζει η Ομόνοια για τις καθυστερήσεις που δεν έβαλε ο διαιτητής. Για τον Άθω, δυστυχώς δεν ξέρω τι να πιστέψω και τι να πιστέψει και ο απλός κόσμος. Ειδικά όταν οι "τραυματισμοί" του φέρνουν πίσω μνήμες με τον "τραυματισμό" του από αντικείμενο σε παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Τέτοιες ενέργειες προκαλούν τον κόσμο και είχε δίκαιο ο παράγοντας της Ομόνοιας όταν μίλησε για ηθικούς αυτουργούς. Ο κόσμος έχει κρίση και σας βλέπει..και στο άθλημα του ποδοσφαίρου υπάρχει και ο όρος Fair Play.

Όσο για τον Μιχαλάκη, όσο μεγάλος παίκτης και αν είναι, όσο και αν τον εκτιμώ, δεν γίνεται να διαμαρτύρεται σε ΚΑΘΕ φάση. Φάουλ, κόρνερ, πέναλτυ. Τέτοιες συμπεριφορές είναι επίσης εκτός Fair Play και προκαλούν την προκατάληψη στον κόσμο.

4 comments:

  1. Τα ίδια και χειρότερα, όπως σωστά γράφεις, έκανε και στο ματς με τον Απόλλωνα. Οι δημοσιογραφίσκοι τότε, αντί να πουν τα πράματα με το όνομά τους "έκρυψαν μες στην πετσιά τους". Τώρα που την ήβρε γεμάτη ένα από τα δύο χαϊδεμένα παιδιά του ποδοσφαίρου μας εσυγκινηθήκαν σύσσωμοι. Να τον σσιαίρουνται. Ο Απόλλωνας έφαεν εξαιτίας αυτού του καλόπαιδου, τιμωρία της έδρας του. Την Κυριακή έρχεται στο Τσίρειο. Τρέμω στην σκέψη πως θα τον υποδεχτούν οι ανεγκέφαλοι της ομάδας μου.

    Αθκειασερός

    ReplyDelete
  2. καλος μακάκας ο άθως από τα καλύτερα παιδία του κυπριακού ποδοσφαίρου. εν έχει υπόθεση

    ReplyDelete
  3. γίνε μέλος στο http://www.relaxfc.com/ αυτό είναι πδόσφαιρο... παρεπιπτώντος για τον αγώνα με τον απόλλωνα στη φάση του "τραματισμού" του άθου υπάρχει και βιντεο που κάνει χειρονομίες στην κερκίδα και που τραυματίζετε από αόρατο αντικείμενο. UFO ήταν; και πήγε και ισραήλ πηγε και ήρθε σε μισή ώρα γιατί μετα ήταν στο λεωφορείο. και στην αλκή που ήταν τέτοια έκανε. το έχει το παιδι τον καλό του χαρακτήρα.

    ReplyDelete
  4. o Athos para einai proklitikos me opoia omada kai na antimetopizei.
    kapoios tha prepei na ton ''valei'' sti thesi tou kapoia mera.
    from: kapouti.com

    ReplyDelete