Tuesday, January 18, 2011

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας

Θυμούμαι όταν ήμουν μιτσής τζε επήεννα μάππα, τζε συγκεκριμένα στους αγώνες της Σαλαμίνας άκουα τους διάφορους φωστήρες πριν τζε κατά τη διάρκεια του αγώνα να κάμνουν διάφορα σενάρια για τους διαιτητές. Τα παραδείγματα πολλά αλλά τα πιο συχνά παραθέτω τα πιο κάτω:

"Ο τάδε διαιτητής εν δεξιός, εν υπάρχει πιθανότητα να κερδίσουμε σήμερα"
"Ο πεθερός του διαιτητή έπαιζε στον Πεζοπορικό, εννα μας κάψει τούτος"
"Τούτος ο προπονητής εν Αποελίστας, εννα κάμει ότι μπορεί για να μας δέρει"
"Ο διαιτητής τούτος εν Ομονοιάτης, σίουρα εν θα θέλει να δέρουμε"

Για τον μόνο διαιτητή που εξέραμε ότι ήταν Σαλαμιναίος, τον Κουρέα τζίνο που ακούετουν παραπάνω είναι ότι:

"Εν Σαλαμιναίος τούτος, δεν υπάρχει περίπτωση να μεν μας αδικήσει για να φανεί ότι εν ευνοά τη Σαλαμίνα"

Τζε εγώ όπως τον πελλό το μιτσή επίεννα σπίτι τζε εξεφούρνιζα τα στους φίλους μου τούτα ούλλα τα σενάρια. Με τον τζερό αρκέψαν να λείφκουν τούτες οι προκαταλήψεις, εμεγάλωσα τζε λίο, έβαλα λίο νού, άρκεψα να καταλαβαίνω τι γίνεται. Ένας λόγος που τα υιοθετούσα τούτα ούλλα ήταν ίσως για να φαίνομαι αδικημένος, για να μεν παραδεχτώ τις αδυναμίες της ομάδας μου, για να έβρω δικαιολογίες. Για να μεν παρεξηγηθώ που τους ομοϊδεάτες μου, ναί η Σαλαμίνα αδικήθηκε σε συγκεκριμένα παιχνίδια όπως σε τζίνο το παιχνίδι με την Ανόρθωση που ο Χ"Στεφάνου έβαλε καθυστέρηση όσπου να βάλει γκόλ η Ανόρθωση, ή στο παιχνίδι με τον Πεζοπορικό που ακυρώθηκε γκόλ του Τσιγκέλη που τα 30 μέτρα για δήθεν οφσάιντ, τζε σε ακόμα πολλές περιπτώσεις. Εν φυσικό ο ανθρώπινος νους να θυμάται τις αδικίες παρά τις εύνοιες. Ρώτα με σε ποιο παιχνίδι ευνοήθηκε η Σαλαμίνα τζε δεν θα μπορέσω να σου απαντήσω.

Όπως προκαταλήψεις ήταν τζε το ότι η Ομόνοια είσιε τους βαθμούς σίουρους πριν αρχίσει το πρωτάθλημα που τη Σαλαμίνα, Αλκή, ΑΕΛ λόγω κομματικών συμφερόντων. Φυσικά όταν έχανε βαθμούς η Ομόνοια κανένας δεν έφκαινε να μιλήσει.

Σήμερα έχουμε ένα άλλο τρόπο διαμαρτυρίας/ κλαψίματος. Παράγοντες της δεκάρας, ή φιλάθλοι που φκαίνουν στα ράδια τζε κάμνουν τα δικά τους σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Εψές άκουσα το ακόλουθο κουφό:

"Ο Πολυβίου επήε στην Πάφο για να φάει την πεντάρα του που το ΑΠΟΕΛ". Με λίγα λόγια ο συμπαθής φίλαθλος της Ομόνοιας έκαμε τον εξής συνειρμό στη σκέψη του: Ο Πολυβίου ήταν στην Πέγεια η οποία έφαε 5 που το ΑΠΟΕΛ, τζε επήε στην Πάφο για να φάει ακόμα 5..Φυσικά δεν εσκέφτηκε ότι ήταν ο Πολυβίου που εκέρδισε πέρσι το ΑΠΟΕΛ τζε έκοψε του βαθμούς.

Που θέλω να καταλήξω..ότι εκατάντησε αηδία πλέον να ακούμε τις διάφορες προκαταλήψεις πριν τζε μετά τα παιχνίδια. Το πως διάφορες ομάδες αδικούνται. Το πως οι διαιτητές έχουν συγκεκριμένους στόχους για συγκεκριμένες ομάδες. Για το πως η ΚΟΠ ευνοεί συγκεκριμένες ομάδες. Για το πως παίζονται στοιχήματα (ναι τούτο ξέρουμε το). Έσιετε αποδείξεις, μιλάτε με αποδείξεις. Κάποιοι ανθρώποι σαν τούτους εκάμαν με να μισώ το Κυπριακό Πρωτάθλημα. Όπως με εκάμαν να το μισώ τζε τζίνοι που καλύφκουν τα κακώς έχοντα όπως τα στοιχήματα (αλήθκεια τι έγινε με τζίνους τους φακέλους;;;;), τζε τα διπλά συμβόλαια ποδοσφαιριστών (αλήθεια, τι έγινε με τούτα;;;)

Δυστυχώς θα καταλήξουμε όπως στην Ελλάδα, με όλα τα κακά της στο Ελληνικό πρωτάθλημα...

No comments:

Post a Comment