Monday, November 22, 2010

Κούρσα για ένα άλογο;

Οι βαθμοί, η αγωνιστική συμπεριφορά, η πληρότητα σε όλες τις γραμμές του ΑΠΟΕΛ το χρίζουν σαν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το πρωτάθλημα.

Ο δρόμος για το πρωτάθλημα είναι μακρύς όμως. Το σύστημα με τα πλέυ-οφφ (ΑΚΑ Θεέ μου τι μαλακία εσκεφτήκαν τούτοι της ΚΟΠ για να φκάλουν ούλλοι πιο λεφτά) δεν σε αφήνει να καθησυχάζεις. Με λλία λόγια και με 6 βαθμούς διαφορά να πάει στα πλέυ οφφ το ΑΠΟΕΛ τα πάντα παίζονται. Γιατί; Διότι έχεις να παίξεις 6 ντέρμπυ. Άμαν παίζεις με την Ομόνοια η τριπλή παραλλαγή είναι πάντα μέσα άσχετα από την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων. Οπόταν εύκολα οι 6 βαθμοί μπορεί να γίνουν 0.

Που την άλλη, το ΑΠΟΕΛ είναι σχεδόν φορμαρισμένο από την αρχή του πρωταθλήματος. Σε κάποια φάση, είτε αργά είτε γρήγορα θα κάμει την κοιλιά του. Είναι σχεδόν αδύνατο να πάει έτσι ούλλο το πρωτάθλημα.

Η Ομόνοια όμως τι μας έδειξε; Απολύτως τίποτα. Και δεν κολώνω να πω ότι με το ποδόσφαιρο που παίζει αν η Ομόνοια ήταν μια άλλη ομάδα, π.χ ο Ολυμπιακός τότε θα ήταν στη θέση που είναι ο Ολυμπιακός σήμερα.

Η Ανόρθωση δεν την υπολογίζω καν για πρωταθλητισμό. Απλά δεν μπορεί. Θα παίξει όμως για την δεύτερη θέση μέχρι τέλους.

Η ΑΕΚ εντυπωσιάζει. Μπορεί όμως να πάει έτσι μέχρι το τέλος; Έχει το βάθος στον πάγκο; Έχει την εμπειρία πρωταθλητισμού; Θα την παίξουν οι διαιτητές στα ίσα όταν πρέπει (αρχής γενομένης από το παιχνίδι με την Ανόρθωση την Κυριακή); Αμφιβάλλω.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΑΠΟΕΛ είναι αυτή τη στιγμή η πιο πλήρης ομάδα του πρωταθλήματος. Όποιος δεν το παραδέχεται είτε δεν ζει στην Κύπρο είτε εθελοτυφλεί. Το ζήτημα για μένα είναι ότι για να έχει σίγουρο το πρωτάθλημα θα πρέπει να προσέξει να χάσει το μίνιμουμ των βαθμών όταν θα κάνει την κοιλιά του (υπολογίζω Ιανουάριο-Φεβρουάριο) και να πάει στα πλεύ οφφς με τη μάξιμουμ διαφορά. Σε παιχνίδια όπου απόδειξε ότι ξέρει να κερδίζει και σε παιχνίδια που ακόμα και με ισοπαλίες θα το φέρνουν πιο κοντά στον πρωταθλητισμό.

No comments:

Post a Comment