Thursday, July 29, 2010

Ο Θρύλος της Ευρώπης

Ο τίτλος θα μπορούσε κάλλιστα να μιλάει για τον ΑΠΟΕΛ. Όμως πριν πάω στον ΑΠΟΕΛ θα αναφερθώ στον Θρύλο της Ελλάδας. Ναί, ναί αυτόν που συνεχίζει απλόχερα να μας προσφέρει καθημερινές Ευρωπαϊκές νύχτες κωμωδίας.
Ευτυχώς δηλαδή που βρέθηκε ο μάγος Ζαϊρι και το νέο αστέρι Ρόμενταλ και ανάτρεψαν την κατάσταση αλλιώς πως θα την βγάζαμε ολόκληρο χρόνο χωρίς Θρύλο στην Ευρώπη. Ας όψεται και ο διαιτητάκος που με μια ηλίθια 2η κίτρινη άφησε τη Μακάμπι με 10 παίκτες. Ευτυχώς αλλιώς θα είχαμε θρήνους στο Καραϊσκάκη και θα γυρέυαμε από σήμερα τον αντικαταστάτη του Λίνεν. Και ευτυχώς που είχαμε και τον σχολιαστή να μας διασκεδάζει με σχόλια τύπου "Ο Ολυμπιακός κατέχει το ρεκόρ μεγαλύτερης νίκης Ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη". Και όλα αυτά επειδή τερμάτισε 5ος και έπαιξε με κάποιο χωριουδάκι της Αλβανίας.

Πάμε τζε στα δικά μας. Έχω ενστάσεις, αρκετές ενστάσεις. Απολογισμός εβδομάδας..2 ήττες, 1 ισοπαλία, 1 νίκη. Οι ενστάσεις μου είναι σχετικά με την κάποια υπεροψία που μας διακατέχει ως Κύπριους προς τις αντιπάλους μας.

Για την Σάλτζμπουργκ εμίλησα την περασμένη φορά. Ομάδα με 6 νίκες στον περσινό όμιλο του Europa League σίγουρα δεν είναι κακή ομάδα. Φυσικά, τα παιδιά της NASA, το αντιλήφθηκαν αυτό και το τόνιζαν όταν η Σάλζμπουργκ προηγήθηκε και προηγείτο για 80 λεπτά μέσα στην Πρωτεύουσα.

Για την Σερκλ Μπρύζ δεν ασχολήθηκα. To μόνο που γνωρίζω είναι ότι έχει το ίδιο όνομα με την άλλη Μπρύζ που γνώριζα από παλιά. Αλλά δεν γίνεται να φτύνεις αίμα να περάσεις από τον πρώτο προκριματικό γύρο (με τον τρόπο που πέρασες) και να κατεβαίνεις ΠΑΛΙ υπεροπτικά. Ε τι θα γίνει; Πάλι θα χάσεις...

Σίμπικ Ρωσίας. Δαμέ τα λόγια είναι περιττά. Ούτε τούτους τους ξέρω. Ούτε ξέρω αν παίζουν στο πρωτάθλημα της Ρωσίας ή αν έχουν κάποιο δικό τους στη Σιβηρία. Μόνο τζε μόνο όμως που θωρώ το Ρωσία ξέρω ότι αν παίζουν σε τέτοιο πρωτάθλημα τζε εκαταφέραν να φκούν Ευρώπη..ε τότε κάτι πρέπει να έχουν τζε τούτοι.

Άφηκα τελευταία τη Γιάμπλονετς. Ίσως ο ΑΠΟΕΛ εν η μόνη ομάδα που εν αντιμετώπισε υπεροπτικά την αντίπαλο του. Τζε γιατί άλλωστε; Μπορεί σε συλλογιακό επίπεδο η Τσεχία να μεν έσιει κάτι σπουδαίο να δείξει, όμως όταν μιλούμε για τη Τσέχικη και πιο παλιά τη Τσεχοσλοβάκικη σχολή σίουρα θα θυμούμαστε μεγάλους παίκτες τζε μεγάλες πορείες. Καλό το 1-0 αλλά ύπουλο. Θέλει προσοχή.

Μπορούν να περάσουν τζε οι 4 ομάδες μας; Σίουρα μπορούν. Η μάππα εν στρογγυλή, ούλλα γίνουνται. Εννα περάσουν όμως; Εγώ πιστεύκω ότι θα περάσουν οι 2 από τις 4. Αν περάσουν οι 3 θα είμαι happy, αν περάσουν 4 θα είμαι πολλά happy.

Καλό Σαββατοκυρίακο

No comments:

Post a Comment