Monday, December 21, 2009

14η αγωνιστική Παγκυπρίου Πρωταθλήματος

Πόσην όρεξη να έχω να γράψω σήμερα; Τα οπαδικά μου αισθήματα λιον πολλά εν γνωστά. Οι ελπίδες που είχα για τη Σαλαμίνα να μείνει κατηγορία αρκέψαν να εξαλείφκουνται μετά τον αγώνα με την ΑΕΛ που είδα μιαν ομάδα χωρίς αρχή και τέλος. Μετά τζε την προχτεσινή ήττα που τον Εθνικό ελείψαν τέλλια οι ελπίδες μου.

Ας τα δούν τζίνοι που εθκιόξαν τον προπονητή Αττίλα Σούπκα με τον οποίο τουλάχιστο η ομάδα έπαιζε κάποια στοιχειώδη μάππα. Φταίν επίσης επειδή δεν εφέραν κάποιον να αντικαταστήσει τον κ. Σούπκα. Επίσης φταίνε επειδή αρκέψαν να διώχνουν παίκτες πριν τα Χριστούγεννα. Ναι, είπαμε έχουμε οικονομικό πρόβλημα..αλλά ο προϋπολογισμός ίνταλως έγινε στην αρχή της περιόδου; Φυσικά παραπάνω που ούλλους φταίνε τζίνοι που μας εφέραν σε τούτη την θέση.

Εν θα συνεχίσω άλλο με τη Σαλαμίνα. Πάμε στην Πέγεια και το ΑΠΟΕΛ. Άρεσε μου πολλά η Πέγεια εχτές. Τούτη η ομάδα πάντα διαψεύδει με. Πριν αρκέψει το πρωτάθλημα είπα ότι εν θα πάν καλά. Προχτές πριν το παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ είπα ότι θα κερδίσει ο ΑΠΟΕΛ εύκολα. Αντίθετα είδα μιαν Πέγεια να πιέζει τον ΑΠΟΕΛ τζε να έχει απαιτήσεις στον αγωνιστικό χώρο..απαιτήσεις μέχρι το 2ο γκόλ του ΑΠΟΕΛ. Ε μα ήταν πέναλτυ τζίνο ρε παιθκιά; Δηλαδή σοβαρομιλούμε; Εκτός του ότι ο ίδιος ο Παπαθανασίου εν το επίστεψε ότι του εδώκαν έτσι πέναλτυ είχαμε τζε τους επιστήμονες στην τηλεόραση να προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας πείσουν ότι ήταν πέναλτυ. Τι έπρεπε δηλαδή να κάμει ο πορτάρης της Πέγειας; Να φύει που την θέση του τζε να πει του Παπαθανασίου «έλα φίλε μου βάλε γκόλ»; Αστεία πράματα.

Κατά τα άλλα η Ομόνοια επέρασε πανηγυρικά που την Πάφο. Τζε καλά που τα κατάφερε με τόσες απουσίες τζε τόσα ψυχολογικά προβλήματα.

Ο Άρης έφαε τες που την ΑΠΕΠ. Εκάμετε ένα σοβαρό λάθος φίλοι μου του Άρη. Ετολμήσετε τζε εφκήκετε να πείτε για κυκλώματα τζε στοιχήματα..τωρά εννα σας στείλουν 2η κατηγορία με το έτσι θέλω για να μεν μιλάτε..

Για την ΑΕΛ, τι άλλο να πούμε εκτός του ότι η ομάδα θέλει ψυχολόγο; Τούτο μάλλον πάει τζε για την Ένωση.
Τέλοσπαντων, καλές γιορτές να έχουμε.

Thursday, December 17, 2009

"Νέος" προπονητής Ομόνοιας Λευκωσίας...

Εν θα μπω στη διαδικασία να αναλύσω αν ο Σιρ-Τάκης Λεμονής είναι ο κατάλληλος για να οδηγήσει την Ομόνοια στο στόχο του Πρωταθλήματος. Αφήνω το για τους ειδικούς δημοσιογράφους οι οποίοι θα έχουν καμπόση δουλεία σήμερα.

Όμως επειδή είμαστε στην Κύπρο πιστεύκω ότι ο Λεμονής μετράει μέρες. Ακόμα μια ενδεχόμενη αποτυχία το Σαββάτο τζε έτα ούλλα τζαμέ. Επειδή είμαι προνοητικός θα ήθελα να δώσω μια συμβουλή στη διοίκηση της Ομόνοιας.
.
.
.
.
Φέρτε πίσω τον Ιόντσο Άρσωφ. Ναι, ναι, τον συμπαθητικό παππούλη που όποτε εκάθετουν στον πάγκο της Ομόνοιας έπιανε τζε τίτλο. Τον αγαπημένο προπονητή των φιλάθλων της Ομόνοιας. Τον προπονητή που παίζει με το σύστημα «Τρία ΟΥ». Τον προπονητή που θα αναστήσει ξανά την Ομόνοια και θα την οδηγήσει στο Πρωτάθλημα.

Sunday, December 13, 2009

Γύρος πρώτος over!

Ετέλειωσε τζε ο πρώτος γύρος. Με 5 ομάδες να είναι κοντά στην κορυφή και την Ομόνοια να παίρνει τίτλο επιτέλους..αυτό του Πρωταθλητή Χειμώνα.

Επήε τζε το ντέρπυ. Τόσο κακό για το τίποτα. Απ’ ότι ακούω το 1-1 εν δίκαιο αποτέλεσμα αλλά πιστεύκω ότι τούτο λαλούν το σχεδόν όλοι επειδή βολεύκει τους. Η αλήθεια εν ότι εψευτοείδα το παιχνίδι τζε το ΑΠΟΕΛ εφάνηκε πιο ομάδα που την Ομόνοια. Πιο πολύ πάθος τζε με πλάνο στο παιχνίδι του. Το παιχνίδι πάντως ήταν τόσο εντυπωσιακό που εκατάφερα τζε αποτζιμήθηκα σαν το εθωρούσα που το 46 ως το 57. Έχασα τζε το γκόλ της Ομόνοιας. Κατά τα άλλα επήε τζε τούτο!

Εχτές επήα τζε στο Δόξα – Σαλαμίνα. Μα τον Θεό πλέον αντραπείτε λίο ρε παιθκιά. 17 Ευρώ για ένα εισιτήριο. Μα ποιους επήα να δώ; Τη Λίβερπουλ με την Άρσεναλ; Όι, επήα τζε είδα μιαν ομάδα που εν εμπορούσε να αλλάξει μια πάσα τζε μιαν άλλη που οι παίκτες της επέφταν με το παραμικρό κάτω τζε εζητούσαν φάουλ. 17 Ευρω!! Το Σεπτέμβρη που επήα στο Τσίρειο ΑΠΕΠ – Σαλαμίνα ήταν 15 Ευρώ. Εβάλαν τζε τα εισιτήρια πάνω;;;
17 Ευρώ αγοράζω τρείς πίττες σουβλάκια τζε κάθουμαι τρώω τζε σπάζω πας στον καναπέ τζε βλέπω που την τηλεόραση τζε την Δόξα με τη Σαλαμίνα τζε τη Λίβερπουλ με την Άρσεναλ τζε εν τρώω το κωλόκρυο.

Τζε μετά απορούμε γιατί έχουμε αγώνες που κόφκουν 8 εισιτήρια. Τζε μετά φωνάζουμε γιατί έν πάει ο κόσμος στα γήπεδα. Ε εν πελλοί; Αφού τα παιχνίδια εν σχεδόν ούλλα τηλεοπτικά τι να πάν να κάμουν στο γήπεδο; Ε αφού έτσι θέλουμε, έτσι παθαίνουμε.

Wednesday, December 9, 2009

Τελικά αξίζει;

Που τη μια:

• Ακούμε για στημένα παιχνίθκια μέσω στοιχημάτων
• Βλέπουμε άθλιους διαιτητές οι οποίοι μάλλον δεν μπορούν να επιβληθούν σε 22 ποδοσφαιριστές τζε κάμνουν τα σαλάτα κάθε εβδομάδα
• Βλέπουμε χούλιγκανς να σκοτώνονται για λάβαρα τζε σημαίες
• Βλέπουμε αγώνες που εκοπήκαν 8 εισιτήρια
• Ακούμε ανθρώπους να φκαίνουν στα ράδια μέρα νύχτα να μαλώνουν
• Βλέπουμε αθλητικές εκπομπές που αφιερώνουν 5 λεπτά για να αποδείξουν αν έγινε φάουλ ή όχι σε μια συγκεκριμένη φάση έξω που την περιοχή
• Ακούμε παράγοντες να μιλούν για εξάλειψη της βίας και μέτρα που πρέπει να παρθούν
• Βλέπουμε γήπεδα που εν κάμνουν ούτε για χωράφκια

Τζε που τη άλλη:

• Βλέπουμε ένα ΑΠΟΕΛ να κοντράρει στα ίσια την Chelsea, την Atletico, την Porto σε αγώνες Τσάμπιονς Λίγκ
• Βλέπουμε την Ανόρθωση να κοντράρει στα ίσια την Inter, τον Παναθηναϊκο, τη Werder
• Ακούμε οπαδούς άλλων ομάδων να φκαίνουν στο ράδιο τζε να διούν συγχαρητήρια.
• Αισθανόμαστε περήφανοι για τις Κυπριακές ομάδες που παρουσιάζουμε στο εξωτερικό
• Πανηγυρίζουμε γκόλ του ΑΠΟΕΛ τζε της Ανόρθωσης τζε άλλων Κυπριακών ομάδων
• Λαλούμε ότι είμαστε περήφανοι που η μικρή Κύπρος αντιπροσωπεύεται πλέον επάξια ποδοσφαιρικά

Τζε που Δευτέρας:
• Θα μαλώνουμε για μια φάση στο ντέρπυ
• Θα μιλούμε για δόλωμα διαιτητών
• Θα μιλούμε για στημένα παιχνίδια
• Αν δεν έσιει επεισόδια θα φκαίνουν διθυραμβικά οι εφημερίδες να δίνουν συγχαρητήρια στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ τζε της Ομόνοιας
• Αν έσιει επεισόδια, θα φκαίνουν οι εφημερίδες τζε θα γράφουν «Που πάμε»
• Θα ακούμε τους ίδιους ανθρώπους στα ράδια να μαλώνουν
• Θα δούμε τουλάχιστο μια αμφισβητούμενη φάση που το ντέρμπυ τουλάχιστο 10 φορές

Επειδή έτσι εν η κουλτούρα μας. Να θέλουμε να δείχνουμε ότι είμαστε οι καλλύττέροι αλλά μόνοι μας να θέλουμε να φάμε τον ένα τζε τον άλλο.

Υ.Γ Εψές επήα σε ένα καφέ να δω την μάππα τζε πίσω μου εκάθετουν κάποια η οποία είσιε πει τα ακόλουθα αναφερόμενη σε παίκτες της Τσέλσι
«Π*****μαύρο»
«Πήεννε πίσω στη Ζούγκλα»
«Σ******εγγλέζοι»
«Εν θέλουμε στην Κύπρο ούτε μαύρους, ούτε Εγγλέζους, ούτε κίτρινους»
«Σ*****μαύρο»

Ακόμα ένα δείγμα του πολιτισμού μερικών στην Ευρωπαϊκή Κύπρο του 21ου αιώνα. Και εις ανώτερα. Ήθελα πολλά μα πάρα πολλά να σηκωστώ πάνω τζε να τις βάλω τις φωνές, αλλά εδείλιασα. Ήταν μεγάλη παρέα τζε εφοήθηκα να δημιουργήσω πρόβλημα. Σήμερα μετανιώνω.

Sunday, December 6, 2009

Οι 4 ασθενείς, οι 2 υγιείς και ο κομπλεξικός

Μάλλον πρέπει να εμαντέψετε ποιοι εν οι τέσσερις ασθενείς αλλά ας αρκέψουμε:

Ομόνοια: Εν πείθει με τίποτε τα τελευταία 4 παιχνίδια. Δυσκολεύκεται να κάμει τζε ευκαιρίες παρόλη την ποιότητα των παικτών της. Θυμίζει μου τον Παναθηναϊκο που όσα λεφτά τζε να σιονόσει, εν μπορεί να πιάσει πρωτάθλημα

ΑΠΟΕΛ: ΟΚ, την διαφόρα εκάλυψε την αλλά ούτε τούτοι πείθουν στα τελευταία τους παιχνίθκια. Πιάνει πόντους λόγω της νοοτροπίας που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές του αλλά σε λία παιχνίδια έπεισε φέτος.

Ανόρθωση: 3 παιχνίθκια χωρίς νίκη, δύσκολη νίκη με τον Εθνικό, στο μισό γήπεδο όταν έπαιζε με την Ομόνοια. Θέλετε τζε άλλα;

ΑΕΛ: Του ύψους και του βάθους. Ομαδάρα με Απόλλωνα τζε Ομόνοια, ομαδούλα με Ερμή τζε ΑΠΟΕΛ. Έσιει παίκτες, εν έσιει νοοτροπία.

Οι υγιείς:

ΑΠΟΠ Κινύρας/ Πέγειας: Ομάδα που ενίκησε ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση, εδυσκόλεψε την Ομόνοια. Ομάδα που παρόλους του ψιθύρους, ακόμα εν έχασε που ομάδες που κινδυνεύουν (εκτός που την Ένωση αλλά τζίνο ήταν στη 2η αγωνιστική). Ομάδα που εν 1 πόντο κάτω που την κορυφή. Μπορεί να μπεί σφήνα στους μεγάλους; Προσωπικά δεν νομίζω ότι μπορεί, αλλά είχα επίσης προβλέψει με την αρχή του πρωταθλήματος ότι δεν θα πάει καλά φέτος. Οπόταν εν είμαι τζε ο πλέον κατάλληλος.

Απόλλωνας: Μετά την ισοπαλία με την ΑΕΛ που ο Απόλλωνας έπαιξε χάλια άρκεψε μια ανοδική πορεία. Εν έχασε που Ανόρθωση, ΑΠΟΕΛ εκτός τζε ίσως να εδικαιούτο κάτι παραπάνω. Εσιει για μένα τον πιο εντυπωσιακό παίκτη που παίζει στην Κύπρο (Σανγκόι) τζε παίκτες που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα που το πουθενά (Αβραάμ, Μπαγκούρα). Όσον εν κοντά στην κορυφή, ο Απόλλωνας παίζει. Επειδή έσιει την εμπειρία του πρωταθλητισμού, επειδή έσιει τον κόσμο.

Ο κομπλεξικός:

Να χαρείτε, κάποιος πιάστε την σφυρίκτρα του κ. Τρύφωνος τζε με τον αφήκετε τον άνθρωπο να ξαναδιαιτητεύσει. Εξηγούμαι:

1. Στην μόνη φάση του παιχνιθκιού προχτές που η Ομόνοια έφκαινε σε αντεπίθεση με αξιώσεις, ο κ. Τρύφωνος εσταμάτησε το παιχνίδι για να δώσει κίτρινη του Κέρκεζ επειδή εδιαμαρτυρήθηκε για ένα φάουλ που δεν του εδόθηκε. Εν δαμέ που φαίνεται η ψυχολογία του διαιτητή. Άφηστο παιχνίδι κύριε, τζε που εννα τελειώσει η φάση διάς του την κίτρινη. Τούτο το στυλάκι «είμαι ο άρχοντας στο γήπεδο» πρέπει να το παίζεις σωστά.

2. Αν ο κ. Τρύφωνος ήταν τόσο σχολαστικός στις κίτρινες όπως ήταν τζε στο παιχνίδι Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ ο Μακρίδης ήταν να φάει τουλάχιστο 6, τζε ο Αλωνεύτης τουλάχιστο 2. Ο Μακρίδης εδιαμαρτύρετουν σχεδόν σε ούλλες τις φάσεις, ενώ ο Αλωνεύτης εν έπιασε καν κίτρινη για το θέατρο που έκαμε στην περιοχή. Ο Μάσεκ εν σου άρεσκε κ. Τρύφωνος τζε έδωκες του τες έτσι εύκολα;; Οξά εφοήθηκες επειδή η Ομόνοια έννεν Σαλαμίνα;; Οξά έκαμες λάθη;

3. Ο άνθρωπος εν εσιει την ψυχολογία του διαιτητή. Μόλις ακούσει κάτι πάνω στην κερκίδα, διακόπτει το παιχνίδι. Για κάποιο παράξενο λόγο όμως τούτο συμβαίνει με συγκεκριμένες ομάδες μόνο. Γιατί άραγε;

Thursday, December 3, 2009

14 ομάδες της Α΄ κατηγορίας με ρήματα

Η Ομόνοια προπορεύει
Ο ΑΠΟΕΛ πετά
Η Ανόρθωση προβληματίζει
Ο Απόλλωνας προσπαθεί
Η Πέγεια διαψεύδει
Η ΑΕΛ νοσεί
Ο Ερμής εκπλήσσει
Ο Άρης σκαμπανεβάζει
Η Πάφος διαμαρτύρεται
Η Ένωση δεν πείθει
Η Δόξα αδικεί (την ομάδα της)
Ο Εθνικός μοχθεί
Η ΑΠΕΠ πασχίζει
Η Σαλαμίνα χαροπαλεύει