Saturday, October 31, 2009

Λογαριασμός...10 000 Ευρώ

Λοιπόν, είπαμε υποστηρίζουμε την Σαλαμίνα αλλά τα πράματα πρέπει να τα λαλούμε με το όνομα τους..

Μεγάλο φάουλ η ανακοίνωση της Σαλαμίνας για τον διαιτητή, για την περιρέουσα ατμόσφαιρα και για τα περίεργα πράγματα που θα γίνουν στο παιχνίδι με τον Ερμή. Τούτες οι ανακοινώσεις φίλοι μου καλοί, εν τούτες που πυροδοτούν το κλίμα, εν τούτες που προκαλούν τη βία.

Σε λλίες ώρες εν το παιχνίδι με τον Ερμή. Στο πρώτο λάθος του διαιτητή εναντίον της Σαλαμίνας, θα αρχίσουν οι προκαταλήψεις, οι βρισιές τζε τα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Το πρώτο πεντοχίλιαρο θα το φάει η Σαλαμίνα για την ανακοίνωση της, το δεύτερο για τις μαλακίες των οπαδών της.

Ταρίφα στην ΚΟΠ = 10,000 Ευρώ. Ας είχαμε το νου μας.

Saturday, October 24, 2009

Back to the 90's

Θεωρώ τον εαυτό μου ήρεμο άτομο, με αρκετή υπομονή αλλά πολλά αντιδραστικό.
Έσιει όμως αρκετά χρόνια να φκώ έτσι έξω από τα ρούχα μου τζε αναρωτιούμαι αν τελικά αξίζει να ασχολούμαι με τούτο το Κυπριακό ποδόσφαιρο.
Έννεν τόσο η διαιτησία που με το παραμικρό έστηνε την Ένωση έξω που την περιοχή της Σαλαμίνας, έννεν τόσο τα 0 λεπτά καθυστέρηση στο πρώτο ημίχρονο, έννεν τόσο τα ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ φάουλ που εκέρδισε η Ένωση, έννεν τόσο οι εύκολες αδικαιολόγητες κίτρινες κάρτες που εδιούσε στους παίκτες της Σαλαμίνας αλλά εν η συμπεριφορά του κύριου διαιτητή.

Ειλικρινά ούτε το όνομα του δεν ξέρω, ούτε θέλω να το μάθω. Αλλά όταν αναγκάζεις μιαν ολόκληρη κερκίδα που κατά πλειοψηφία αποτελείται από μεγάλους ανθρώπους, ηλικιωμένους να σε κάμνουν σύνθημα στα χείλη τους, όταν διακόπτεις το παιχνίδι διότι σε υβρίζουν και εσύ κάνεις κινήσεις με το χέρι σου να συνεχίσουν θέλοντας να δείξεις ότι εσύ είσαι ο άρχοντας, όταν επανελλειμένα γυρίζεις προς την κερκίδα και χαμογελάς ειρωνικά, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.

Εμάς χάλασε το Σάββατο μας διότι αναγκαστήκαμε αντί να απολαύσουμε ένα παιχνίδι, να σε βλέπουμε εσένα και τα ρεζιλίκια σου. Εσένα ποιος θα σε τιμωρήσει;;

Για να μεν έχουμε παρεξηγήσεις, το αποτέλεσμα σήμερα αδικεί την Ένωση που ήταν πιο ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Όμως δεν παυέι αυτό να είναι δικαιολογία για εσένα κ. Διαιτητή.

Friday, October 23, 2009

Πρόβλεψη

Χα, είπα σας ότι πρόβλεψεις για τα μάτς δεν ξανακάμνω. Όμως θα κάμω μια άλλην πρόβλεψη.

Μετά το τέλος αυτής της αγωνιστικής μη-Κύπριος προπονητής ομάδας που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα θα απολυθεί. Δεν είμαι σίγουρος για τον αντικαταστάτη του, αλλά σίγουρα θα παίξει γερά το όνομα κάποιου φαλακρού γνώριμου;)

Δικαιούστε να μαντέψετε.

Υ.Γ Έπρεπε να γινώ δημοσιογράφος εγω αφού ούλλοι οι προπονητές των ομάδων στην κορυφή είναι μή-Κύπριοι. Όποιος παραιτηθεί/ απολυθεί θα πέσω μέσα. Αν δεν γινεί τίποτε, θα παίξω πελλό.

Wednesday, October 21, 2009

Υπερβολές

Έβλεπα εψες τον Ολυμπιακό Πειραιώς τζε όσο εκόντεφκε να τελειώσει ο αγώνας εσκέφτουμουν τους τίτλους των αθλητικών ιστοσελίδων και εφημερίδων αν ο αγώνας ετέλειωνε ισόπαλος:

"Πληρώνει τα λάθη του Κετσπάγια"
"Γιατί ο Κόκκαλης δεν αγόρασε επιθετικό και αριστερό χάφ"
"Δεν αρκούν οι γνώσεις του Ζίκο..χρειάζεται και πάθος"

Μετά όμως και τη νίκη που ήρτε στο 93 διάβασαμε τα εξής:

"Φανταστικός, Ευρωπαίος Ολυμπιακός"
"Μόνο αυτός μπόρει"
"Ήταν θέμα χρόνου"
"Ο Ολυμπιακός του Ζίκο"

Επίσης άκουσα να μιλάνε οι Έλληνες δημοσιογράφοι για το "μεγάλο εμπόδιο" που πέρασε ο Ολυμπιακός, την "απίστευτη ανατροπή (!!!!!)" και την "ματσάρα" που έκανε.
Επίσης ήμουν τζε αρκετά άτυχος όταν εμπήκα μέσα στο αυτοκίνητο τζε άναψα το ράδιο να ακούσω σε επανάληψη το γκόλ του Στολτίδη και ένα Χελάκη να ΟΥΡΛΙΑΖΕΙ σαν τον πελλό τζε να λαλεί κάτι ιστορίες για το γκόλ της χρονιάς κτλ.

Ε είναι ή δεν είναι κωλοτούμπες οι Έλληνες δημοσιογράφοι;;

Monday, October 19, 2009

Α να χαθείτε

Με μεγάλη έκπληξη τζε με αρκετή λύπη εθκιάβασα σήμερα ότι κάποιοι ανεγκέφαλοι αποφασίσαν να βάψουν...πράσινο το αυτοκίνητο του τερματοφύλακα του ΑΠΟΕΛ, Τάσου Κίσσα.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα, 1000 φορές κρίμα για τούτους που ασχολούνται με το Κυπριακό ποδόσφαιρο, 1000 φορές κρίμα για τζίνους που ελπίζουν ότι έχουμε μέλλον στην Κύπρο, κρίμα για τους παίκτες των ομάδων, κρίμα για τους αγνούς οπαδούς.

Ακόμα ένα μικρό και ασήμαντο συμβάν που ισχυροποιεί την άποψη ότι σαν λαός δεν έχουμε υπόθεση.

Ευτυχώς εν ακούσαμε (ακόμα) ότι φταίει η Αστυνομία τζε για τούτο το συμβάν (επειδή τζίνο έμεινε).

Καληνύχτα μας!

Thursday, October 15, 2009

Ήβρα το λάθος!

Εγώ είμαι το λάθος! Και εξηγώ.

Φέτος δεν επαρακολούθησα μόνο ΕΝΑ παιχνίδι της Σαλαμίνας. Αυτό εναντίον του Διγενή στο Αμμόχωστος. Ήταν η μόνη φετινή νίκη της Σαλαμίνας.

Το Σαββάτο δεν είδα ούτε την Εθνική Κύπρου, ούτε την Εθνική Ελλάδας. 4αρα η μιά, 5άρα η άλλη. Αλήθκεια που ποιά δεκαετία έσιει να βάλει 5 γκόλ (σε ένα παιχνίδι) η Ελλάδα;;;

Εψές πάλε εν είδα ούτε την Κύπρο ούτε την Ελλάδα. Εμπήκα μέσα στο αυτοκίνητο τζε άκουσα τα τελευταία 5 λεπτά των παιχνιδιών. Η Ελλάδα έφαεε γκόλ, η Κύπρος έφαε γκόλ. Ευτυχώς που έλειψε η ώρα επειδή ήταν να φάει τζε άλλο η Ελλάδα.

Ε πέτε μου πε τι ψυσhή να πάω να δω τη Σαλαμίνα στο Παραλίμνι next weekend?

Thursday, October 8, 2009

Για να μη ξεχνάμε

Έτσι για να μεν ξιχάννουμε, έσιει μάππα τούτη την εβδομάδα. Παίζει η Εθνική μας εναντίον της Βουλγαρίας νομίζω το Σάββατο, νομίζω στις 8. Έτσι αν δεν έσιετε κάτι καλύτερο να κάμετε, πιέννετε.

Εγώ προσωπικά δεν θα πάω επειδή κάμνω αποχή που το ποδόσφαιρο ως τις 23 του Οκτώβρη. Τζε αν έχετε παράπονο που τον κ. Άγγελο τζε τις επιλογές του, δέτε ποιους εκάλεσε ο Ρεχάγκελ για να σας (μας) περάσει λλίο.

Τον Μάντζιο..ναι τον Μάντζιο, τον ποδοσφαιριστή ο οποίος είναι εκτός πλάνων του Παναθηναϊκου, δεν έπαιξε ούτε ενα παιχνίδι φέτος τζε επροπονήτουν ως πριν λίο καιρό με τους μιτσιούς. Ελείψαν οι Έλληνες επιθετικοί ρε γαμώτο;
Α να μεν ξεχάσω εκάλεσε τζε τον Γιούρκα. Ναι τον Σεϊταρίδη..τον παίκτη ο οποίος ΔΕΝ έκαμεν προετοιμασία φέτος τζε ακόμα δεν είναι έτοιμος για να παίξει ποδοσφαιρικό αγώνα.
Εμπλέξαμε.

Καλήν τύχη λοιπόν στην Εθνική Κύπρου και στην Εθνική Ελλάδας

Tuesday, October 6, 2009

Επιτέλους σωστές αποφάσεις

Έσιει πάρα πολλά χρόνια να δω διοικητικό συμβούλιο να παίρνει σωστή απόφαση τζε να μεν δκιώχνει προπονητή παρά τα άσχημα αποτελέσματα. Το τελευταίο που θυμούμαι εν η Ένωση Νέων Παραλιμνίου που εστήριξε τον Κλίγκερ τότε όταν η Ένωση ήταν μέσα στις τελευταίες τζε μετά εστήριξε τζε τον Γκούτμαν τζε στο τέλος εδικαιώθηκε.

Συγχαρητήρια λοιπόν στο Δ.Σ της Σαλαμίνας που δεν υπέκυψε στις φωνές των προπονητών της κερκίδας τζε στηρίζει τον Σούπκα. Ναί, φταίει και ο Σούπκα για τον μόνο ένα βαθμό αλλά η αλλαγή προπονητή είναι σχεδόν αποδεδειγμένο ότι φέρνει μόνο βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα. Αφήστε τον άνθρωπο να δουλέψει τζε ότι γίνει. Εν χρειάζεται να μπαίνουμε σε άλλα χρέη τωρά.

Αρκετά καλή επίσης η κίνηση της ενίσχυσης της εφορίας με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές τζε η απόφαση για πρόσληψη αθλητικού ψυχολόγου για να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές.

Άτε να δούμε, πέρκει δούμε άσπρη μέρα.

Monday, October 5, 2009

Η βλακεία είναι αήττητη

Ο Μάριος Αβρααμίδης εψές στην εκπομπή του είπε οτι η βία στα γήπεδα εν αήττητη στην Κύπρο. Δανείζουμαι και λέω ότι δυστυχώς εν η βλακεία μας που είναι αήττητη.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε μια πολλά σωστή κουβέντα. Η Αστυνομία μας δεν ξέρει τι να κάμει σε έτσι περιπτώσεις τζε με το δίκαιο τους. Διότι άμαν κάμουν την δουλειά τους, φωνάζουν τα ΜΜΕ για την αστυνομία ότι χρησιμοποιά βία. Άμαν εν την κάμουν την δουλειά τους πάλε φταίν επειδή εν εκάμαν την δουλειά τους. Οπόταν τι να κάμουν οι ανθρώποι. Κρύφκουνται τζε τζίνοι για να μεν μπλέξουν.

Εγώ 1000% υποστηρίζω την αντίδραση της αστυνομίας σε έτσι περιπτώσεις. Ναι ρε, παρά να είμαι ο άτυχος οπαδός που θα φάει άδικα την ρότσα πάνω στην κελλέ, ή ο άτυχος οπαδός που θα μου φκάλουν το μάτι μου επειδή φορώ φανέλα της ομάδας μου, ή ο άτυχος τζύρης που εννα με βάλουν χαμέ τζε να με κλωτσούν μπροστά στα μάθκια του γιού μου, ΠΡΟΤΙΜΩ η αστυνομία να τους πιάνει ένα ένα τζε να τους δια με τα ρόπαλα ώσπου να μεν μπορούν να ταράξουν. Μετά να τους βάλουν στην κλούβα, στη φυλακή για λίες μέρες να πήξει ο νούς τους (τζε κάτι άλλο ίσως) τζε μετά δια βίου απαγόρευση σε γήπεδα. Άμαν εν μαθαίνουμε με τον καλό τρόπο να μάθουμε με τον άσχημο.

Τούτο ισχύει για ούλλους τους οπαδούς ούλλων των ομάδων τζε απλώς γράφω το με αφορμή τα προχτεσινά στο Ομόνοια - Ανόρθωση.

Αλήθκεια, η Σαλαμίνα έφαε 5,000 Ευρώ πρόστιμο επειδή τάχα ερίψαν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο με την Ανόρθωση. Για τα προχτεσινά η Ανόρθωση τζε η Ομόνοια κανονικά θα πρέπει να πληρώσουν τουλάχιστο 3 μηνιάτικα του Φερνάντεζ τζε του Αλωνεύτη. Πότε εννα καταλάβει η Δικαστική ότι να τιμωρεί τις ομάδες με βαριά χρηματικά πρόστιμα για τις αμαρτίες μερικών, όταν αυτές χαροπαλεύουν δεν είναι η πιο σωστή τακτική.

Αν εθέλετε κύριοι ήταν να ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ. Αστυνομία, ΚΟΠ, ομάδες. Κάμερες, άτομα πάνω στις κερκίδες, τζε απομόνωση των ταραξιών. Επειδή είσαστε ούλλοι άχρηστοι όμως εν τα καταφέρνετε. Κάμετε ένα τρανσλάτιον της φράσης PREVENT THE PROBLEM BEFORE IT OCCURS, για να καταλάβετε λλίο καλύτερα τι εννοώ.

Sunday, October 4, 2009

Συμπεράσματα Σαββατοκυρίακου

1ο) Εν ξανακάμνω προβλέψεις. Εν μου περνά.

2ο) Εν μπορώ να αντέξω άλλην απογοήτευση που τη Σαλαμίνα. Πάλε γκόλ στο 93. Πάλε άποντοι. Ευτυχώς εν εσιει παιχνίθκια για 2 εβδομάδες για να ησυχάσω.

3ο) Η Ανόρθωση έπαιξε πιο αμυντικά τζε που την ΑΠΕΠ προχτές εναντίον της Ομόνοιας.

4ο) Αν δκιώξει τον προπονητή της η Σαλαμίνα θα κάμω πολλύ τζερό να πάω μάππα.

5ο) Η Ομόνοια θα πιάσει το πρωτάθλημα φέτος.

6ο) Εν καταλάβω γιατί στην Κύπρο όταν ένας διαιτητής δώσει 2 πέναλτυ σε μια ομάδα ΝΙΩΘΕΙ την γαμημένη ανάγκη να δώκει τζε στην άλλη χωρίς να υπάρχει παραμικρή παράβαση μέσα στην περιοχή;

Thursday, October 1, 2009

Προβλέψεις 5ης αγωνιστικής

Τα μάθκια μου ψευτοαννοίουν επειδή ο Γάλλος ο Πρέσβης αποφάσισε να κάμει πάρτι πάλε Πέμπτη ημέρα τζε έγινε το δωμάτιο μου σαν το club αλλά πάμε για τις εβδομαδιαίες μας προβλέψεις.

Σημείωση για όσους πιστεύκουν ότι κατέχω το θέμα τζε μπορούν να στοιχηματίσουν με τις προβλέψεις μου. Ως τωρά εν ήβρα παραπάνω που 4 στα 7.

Ομόνοια - Ανόρθωση: Η Ανόρθωση δεν με έπεισε μέχρι σήμερα. Η Ομόνοια έχασε τζε βαθμούς την περασμένη αγωνιστική. Στο ΓΣΠ με 20,οοο Ομονοιάτες, νομίζω θα πάει άσος το παιχνίδι: Άσος

Άρης Λεμεσού - Ένωση: Ο Άρης σχετικά παίζει καλά. Η Ένωση που τζιαμέ που επιστεύκα ότι θα ήταν η δυσάρεστη έκπληξη, εδιάψευσε με πανηγυρικά. Όμως νομίζω ο Άρης θα θέλει πιο πολλά τουτο το παιχνίδι: Άσος

Δόξα - Εθνικός: Ακόμα ένα ντέρμπυ. Η Δόξα έσιει πολλά ωραίους παίκτες, τζε γενικά εν καλή η ομάδα της. Ο Εθνικός του Ορφανίδη επαναλαμβάνω εν είσιε υπόθεση. Ο Εθνικός του Τόζα όμως θα πάει με διαφορετική ψυχολογία. Νομίζω εν ισοπαλία τούτο: Χ

ΑΕΠ - ΑΠΕΠ: Η Πάφος προέρχεται που μια μεγάλη νίκη επί του Εθνικού τζε μια 7αρα επί της Ομόνοιας Αραδίππου. Ψυχολογία στα ύψη. Το ίδιο ισχύει και για την ΑΠΕΠ μετά την ισοπαλία με την άλλη Ομόνοια. Όμως πόσες φορές θα κάθεται άμυνα τζε να τα καταφέρνει. Ως τωρά με τον Ανδρονίκου έσιει 2 στα 3 καλά αποτελέσματα. Εν θα συνεχιστεί τζε τούτη την αγωνιστική. Άσος

ΑΕΛ - Απόλλωνας: Το ντέρμπυ της Λεμεσού. Για να είμαι ειλικρινής είδα μόνο ένα παιχνίδι των δύο ομάδων φέτος αλλά επαίζαν με διαφορετικής δυναμικότητας ομάδες (με Ανόρθωση η ΑΕΛ τζε με Σαλαμίνα ο Απόλλωνας). Ο Απόλλωνας που τον κέντρο τζε μπροστά εν σπουδαίος που το κέντρο τζε πίσω με προβλήματα. Εν παιχνίδι για τριπλή παραλλαγή όμως επειδή πρέπει να δκιαλέξω ένα από τα τρία τζε παρόλο που συγκλίνω προς την ΑΕΛ...θα το παίξω Χ. Χ

Σαλαμίνα - Πέγεια: Ουφφ. Η Σαλαμίνα παίζει ωραία μάππα αλλά δυστυχώς δεν έπεισε, διότι εν εκτός που τον Μάσεκ δεν έσιει άλλο παίκτη που να ξέρει να βάλει γκόλ. Δυστυχώς ο Σούπκα να παίζει το τελευταίο του παιχνίδι αν δεν νικήσει η Σαλαμίνα. Τζε λέω δυστυχώς διότι είμαι πολλά εναντίον τυχόν απομάκρυνσης του. Η Πέγεια εν πολλά επικίνδυνη ομάδα, τζε απρόβλεπτη. Μπορεί να νικήσει τον ΑΠΟΕΛ τζε να φέρει ισοπαλία με τον Άρη. Επειδή είμαι κατά φύση απαισιόδοξος..θα το παίξω ισοπαλία. Χ

Ερμής - ΑΠΟΕΛ: Ο Ερμής άλλαξε προπονητή αλλά ακόμα δεν έπεισε. Ο ΑΠΟΕΛ εν έχει άλλα περιθώρια απώλειας βαθμών τζε παρά την υπερπροσπάθεια της Τετάρτης νομίζω έχει το αβαντάζ. Δύσκολα ή εύκολα νομίζω θα κερδίσει. Διπλό