Tuesday, August 30, 2011

Καλή ανάρρωση Χρίστο Κόντη...

Το πόστ τούτο εν αφιερωμένο στο Χρίστο Κόντη.
Εύχομαι όλα να πανε καλά με την υγεία του τζε να είναι πάντα δυνατός για την οικογένεια του. Ο ΑΠΟΕΛ έχασε ένα πολύ σημαντικό ποδοσφαιριστή. Χρίστο ευχαριστούμε που κόσμησες το Κυπριακό Ποδόσφαιρο με την παρουσία σου.

Καλή ανάρρωση.

Ήθελα να γράψω τζε για τον Κουτσομπόλη του protathlima.com σήμερα που αποφάνθηκε ότι η ΑΕΛ εμπορούσε να δέρει τζε 0-5 προχτές αλλά μέρα που είναι είπα να μεν ασχοληθώ με τον κάθε οπαδικό δημοσιογράφο που βλέπει τα πράματα μονόπλευρα...αλλά αν τύχει ποτέ τζε δκιαβάσει τζε αφού λαλεί για τις ευκαιρίες..της Σαλαμίνας, ας μας πει ο λεβέντης, αντικειμενικός δημοσιογράφος πόσες ευκαιρίες έκαμε η ΑΕΛ στο παιχνίδι πριν το 0-2....


Sunday, August 28, 2011

Δεν θα πάτε σπίτι σας ποτέ πρόσφυγες....

Τα συνθήματα "Δεν θα πάρεις τρόπαιο ποτέ", "Εκεί, εκεί στη Β' Εθνική", και ότι άλλο μπορεί να περιέχει βρισιά να το καταλάβω..

Αλλά να φωνάζουν 1500 Αελίστες "Δεν θα πάτε σπίτι σας ποτέ πρόσφυγες" και να ακούω στο τέλος τον κ. Ανδρέα Σοφοκλέους να μιλά για ηρωικούς, αδικημένους φιλάθλους ΧΩΡΙΣ να καταδικάζει το παραπάνω σύνθημα ήταν για μένα απλώς μια υπενθύμιση ότι ζω σε μια χώρα η οποία ποτέ δεν θα δεί άσπρη μέρα λόγω της ηλιθιότητας και του φανατισμού που μας διακατέχει.

Όσο για το παιχνίδι..δίκαια κέρδισε η ΑΕΛ, διότι τα λάθη είναι μέσα στο παιχνίδι. Και όταν χάνεις κλασσικές ευκαιρίες, όταν δεν βάζεις πέναλτυ και όταν κάνεις 2 παιδαριώδη λάθη στην άμυνα ο αντίπαλος τιμωρεί. ΑΨΟΓΟΣ ο διαιτητής, είχε πάρα πολύ καιρό να δω τόση καλή διαιτησία στην Κύπρο!

Friday, August 26, 2011

Κατώτερη των περιστάσεων

Έβλεπα την Ομόνοια ψες και σήμερα απορώ με αυτούς που λένε ότι ήταν άτυχη και μπορούσε να προκριθεί. Δεν είμαι σίγουρος αν είδαμε το ίδιο παιχνίδι με αυτούς που υποστηρίζουν την παραπάνω άποψη.

Όπως έπαιζε η Ομόνοια ήταν θέμα χρόνου να δεκτεί το γκόλ. Η Σάλζμπουργκ έμπαινε με χαρακτηριστική ευκολία στην περιοχή της Ομόνοιας και θα συνέχιζε ακόμη και αν δεν έβαζε το γκόλ που της έδωσε την πρόκριση. Όσο για την ατυχία στο γκολ, δεν θα ονόμαζα το λάθος του Γιωργαλλίδη ως ατυχία. Ναι, οι παίκτες δικαιούνται να κάνουν λάθη και δεν πρέπει να κρεμάσουμε τον Γιωργαλλίδη για το λάθος αυτό, αλλά δεν είναι τυχεροί οι άλλοι όταν ο αντίπαλος τερματοφύλακας δέχεται γκόλ από σούτ που πήγαινε..πάνω του. Δεν είναι τυχεροί οι άλλοι όταν η Ομόνοια δυσκολεύεται να ανταλλάξει περισσότερες από 2 πάσες. Δεν είναι τυχεροί όταν ένας παίκτης για τον οποίο πλήρωσες 1 εκατομύριο ευρώ, βελτιώθηκε ελάχιστα από τότε, ενώ δεν μπορεί να κάνει σωστό κοντρόλ. Δεν είναι τυχεροί όταν ο Φρέντι αναγκάζεται να πάρει την μπάλα είτε πλάγια, είτε στην μέση του γηπέδου και δεν υπάρχει άλλος παίκτης μπροστά. Δεν είναι τυχεροί όταν βασίζεσαι σε προσωπικές ενέργειες ενός ή δύο παικτών για να γινεί φάση. Δεν είναι τυχεροί όταν οι ίδιοι που είναι στο γήπεδο δεν φαίνεται να πίστευαν στην ανατροπή μετά το γκόλ. Δεν είναι τυχεροί για το γεγονός ότι η Ομόνοια έχει μείνε με έναν επιθετικό και τον οποίον απόκτησε πριν 10 μέρες. Είναι πράγματα και νοοτροπία τα οποία η Ομόνοια πρέπει και οφείλει να διορθώσει αν θέλει να προχωρήσει στην Ευρώπη.

Ίσως να είμαι λίγο σκληρός, αλλά έτσι βλέπω τα πράγματα και την πραγματικότητα. Ίσως αν δεν έμπαινε το γκόλ αυτό, η Σάλζμπουργκ να μην έβαζε γκόλ και να προκρινόταν η Ομόνοια. Και ίσως σήμερα να έγραφα για άθλους των Κυπριακών ομάδων. Δεν ήρθαν έτσι όμως τα πράγματα. Το δεδομένο είναι ότι η Ομόνοια απέτυχε και έχουμε ήδη φύγει από concept των τιμητικών ήττων σε Ευρώπη. Δεν ήταν και κανένα μεγαθήριο η Σάλζμπουργκ και η Ομόνοια έπρεπε να παρουσιαστεί με καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έδειξε ψες στην Αυστρία. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Και για όνομα του Θεού είναι Salzburg...Σάλζμπουργκ. Το ξέρω είναι δύσκολο να το προφέρεις μερικές φορές..δεν είναι καθαρό αν θα πρέπει να προφέρεις το z ως «ζ» ή ως «τ». Σίγουρα όμως δεν είναι ΣαλζμπΡουγκ. Το «ρ» είναι καθαρό που βρίσκεται και θα περίμενα ότι μετά τις περσινές πατάτες των τηλεσχολιαστών κάποιος θα εξηγούσε στον φετινό πως είναι σωστό να το προφέρεις. Αυτό φαίνεται ότι έγινε στο ημίχρονο και διορθώθηκε.

Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ Λάρνακας και καλή συνέχεια!

Wednesday, August 24, 2011

Αφιερωμένο στον ΑΠΟΕΛ

Αρκετές φορές εξύμνησα τον ΑΠΟΕΛ από αυτό εδώ το μπλόγκ. Αυτό όμως που είδα έψες ήταν το πιο ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο που είδα ποτέ από Κυπριακή ομάδα. Άνετοι, ωραίοι, εντυπωσιακό passing game, πάθος, ελαχιστοποίηση λαθών, αλάνθαστη (σχεδόν) άμυνα, δημιουργικό κέντρο, εξαιρετική επίθεση, ΟΜΑΔΑ.
Θα μπορούσα να μιλήσω για παίκτες αλλά πόση σημασία έχει; Μιλούμε για μια ομάδα που για τα Κυπριακά δεδομένα δεν υστερεί σε καμία απολύτως θέση. Θα μπορούσα να μιλήσω για τον προπονητή αλλά τι άλλο να πω εγώ. Θα μπορούσα να μιλήσω για τον κόσμο (το υγιά σκεπτόμενο φίλαθλο του ΑΠΟΕΛ) αλλά μίλησαν αυτοί.
Μπορεί να πάει και παρακάτω ο ΑΠΟΕΛ; Υπό κάποιες συγκυρίες ναί, πιστεύω ότι μπορεί. Με καλές εμφανίσεις όπως την εψεσινή δύσκολα θα φεύγουν ομάδες με τους 3 βαθμούς από το ΓΣΠ. Εντάξει όχι όλες αλλά αρκετές. Το σημαντικό είναι να μην παρασυρθούν από τον ενθουσιασμό, ούτε οι φιλάθλοι, ούτε οι παίκτες, ούτε το συμβούλιο. Σίγουρα ο ΑΠΟΕΛ δεν έγινε η ομάδα που θα κοντράρει στα ίσα την Μπαρτσελώνα, την Ρεάλ, την Μάντσιεστερ όμως μπορεί να παίξει στα ίσα τη Λίλ, τη Μαρσέιγ, τη Λεβερκούζεν, τον Ολυμπιακό. Ο Γιοβάνοβιτς μου θυμίζει έντονα και τηρουμένων πάντα των αναλογιών, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Προσγειωμένος, φωνακλάς, απαιτητικός, επιτυχημένος. Και όμως ο ίδιος προπονητής θα μπορούσε να ήταν σε άλλη ομάδα και να μην πετύχαινε...ο ΑΠΟΕΛ που βλέπουμε σήμερα είναι ένα μείγμα από σωστή δουλειά, διοίκηση, προπονητή, ποδοσφαιριστών.

Καλή τύχη σε ΑΕΚ και Ομόνοια.

Monday, August 22, 2011

Επειδή μπορείτε...

Δεν θα μπώ στη διαδικασία να καταδικάσω την ηλιθιότητα του οπαδού του ΑΠΟΕΛ που ανέβασε το βιντεάκι με το Αουσβιτς στο Youtube.

Απλώς θα κάνω μια παράκληση προς το Δ.Σ του ΑΠΟΕΛ. Αυτό το άτομο βεβήλωσε την ιστορία και το όνομα του ΑΠΟΕΛ και το έκανε πρώτο θέμα σε ιστοσελίδες σε Πολωνία, Ελλάδα και Κύπρο. Αυτό που μπορείτε και πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε ποιος είναι ο οπαδός του ΑΠΟΕΛ που έκανε αυτό το αίσχος και να του απαγορεύσετε την είσοδο σε οποιοδήποτε παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ τουλάχιστο για φέτος.

Και ναι, με τα σημερινά μέσα τεχνολογίας μπορείτε να τον βρείτε. Αποδείξτε ότι δεν είναι μόνο η Ανόρθωση που προχωρεί σε επαγγελματικές αποφάσεις!

Friday, August 19, 2011

Προβλέψεις Πρωταθλήματος Α' κατηγορίας 2011-12

ΑΠΟΕΛ:
Για μένα η πληρέστερη ομάδα στην Κύπρο. Δεν υστερεί σε καμία γραμμή, ενώ έχει και βάθος πάγκου. Στη μόνη θέση που ίσως να υπάρξει πρόβλημα είναι αυτή του τερματοφύλακα, αφού μετά το Χιώτη είναι μόνο ο Κίσσας. Κατά τα άλλα εξαιρετικό passing game, σοβαρός προπονητής, δεμένη ομάδα.
Πρόβλεψη: Πρωταθλητής

Ομόνοια:
Θα μπορέσει η ομάδα του Λάρκου να απειλήσει τον ΑΠΟΕΛ; Τα πρώτα δείγματα από τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι θετικά πάντως και δείχνουν μια ομάδα με αρχή και τέλος και με αυτοματισμούς..κάτι που είχε χρόνια να δω στην Ομόνοια. Υστερεί κάπως στην επίθεση αφού μετά τον ασταθή Φρέντι είναι μόνο ο Ρενχίφο, ενω δεν έδειξε να έχει τον παίκτη ηγέτη ακόμα. Ακόμα ένα μείον είναι οι φιλάθλοι των οποίων η υπομονή δεν είναι αρκετή σε περίπτωση στραβοπατημάτων καθώς και η απειρία πρωταθλητισμού του Λάρκου. Δείχνει πάντως ότι μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Πρόβλεψη: 2η-3η θέση

Ανόρθωση:
Μεγάλο ερωτηματικό η Ανόρθωση..θα δούμε άραγε φέτος την Ανόρθωση που είδαμε πέρσι μετά που ήρθε ο Στόιλοφ ή μήπως θα δούμε την Ανόρθωση της Ραμποτνίσκι; Παίκτες έχει, ηγέτες έχει, προπονητή έχει. Τι μπορεί να της λείψει; Μάλλον η σταθερότητα η οποία απαιτείται για πρωταθλητισμό. Αν καταφέρει να είναι σταθερή τότε είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Και όταν λέω σταθερή δεν εννοώ μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και διοικητικά..
Πρόβλεψη: 2η-3η θέση

ΑΕΚ:
Εντυπωσιάζει η ΑΕΚ της Ευρώπης, όπως εντυπωσίασε και η ΑΕΚ του περσινού Α’ γύρου. Μιλούμε για μια ομάδα που κτίστηκε πέρσι και οι πλείστοι (ο γραφών μη εξαιρούμενος) από τα φιλικά την έστειλαν στη Β’ κατηγορία. Φέτος όμως, είναι ένα χρόνο πιο ώριμη, πήρε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, πήρε τον Κούλλη Παύλου και ενισχύθηκε και πάλι αλά Ολλανδικά και Ισπανικά. Για πρωτάθλημα δεν συζητώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση όμως τα δεδομένα δείχνουν ακόμη μια αξιοπρεπή πορεία με το πρώτο γκρούπ να είναι μέσα στις δυνατότητες της.
Πρόβλεψη: 4η-6η θέση

ΑΕΛ:
Η πρωταθλήτρια καλοκαιριού τα τελευταία χρόνια καλείται να αποδείξει στο γήπεδο τις φετινές δυνατότητες της. Νέος, φιλόδοξος προπονητής με έργο εκεί που δούλεψε. Άρρωστοι φιλάθλοι να ακολοθούν παντού. Υγιές οικονομικά (νομίζω δηλαδή) και διοικητικά σωματείο. Σαν ομάδα έχει τα φόντα να μπεί σφήνα στους τρεις μεγάλους όπως έχει μπεί δηλαδή ο Απόλλωνας. Σε τι μειονεκτεί; Στη νοοτροπία σίγουρα. Στο γεγονός ότι ο Πάμπος δούλεψε μόνο σε μικρές ομάδες χωρίς εμπειρία πρωταθλητισμού. Στο γεγονός ότι οι φιλάθλοι και η διοίκηση δεν θα έχουν την απαιτούμενη υπομονή αν η ομάδα χρειαστεί 4-5 στραβοπατήματα μέχρι να βρει τα πόδια της.
Πρόβλεψη: 4η-5η θέση

Απόλλωνας:
Άρχισε τελευταίος προετοιμασία. Ασταθής διοικητικά, προβληματικός οικονομικά και με μεγάλο στοίχημα, ένα προπονητή από τη Γαλλία. Στοιχήματα που από αυτά συνήθως χάνονται. Όμως ο Απόλλωνας είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη και εντυπωσιακή μάζα φιλάθλων και οι οποίοι ουκ ολίγες φορές απέδειξαν ότι αγαπούν την ομάδα τους. Δύσκολα τους βλέπω να μπαίνουν 4άδα, όμως λογικά ούτε θα πέσουν στο 3ο γκρούπ.
Πρόβλεψη: 6η-7η θέση:

Ένωση Νέων Παραλιμνίου:
Η Ένωση έκλεψε τις εντυπώσεις στα φιλικά. Ο προπονητής είναι νέος και φιλόδοξος ενώ πιστεύω ότι πολύ θα βοηθήσει και ο Χρύσης Μιχαήλ με την τεράστια εμπειρία του η οποία του δίνει το δικαίωμα να γίνει ο ηγέτης της ομάδας του Παραλιμνίου. Η Ένωση μπορεί να νικήσει οποιοδήποτε αντίπαλο τόσο μέσα στο Παραλίμνι όσο και εκτός. Με την ίδια ευκολία μπορεί να χάσει και από οποιοδήποτε αντίπαλο όμως. Μια νοοτροπία που δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια και δύσκολα θα αλλάξει και φέτος.
Πρόβλεψη: 6η-8η θέση:

Ολυμπιακός:
Στη μετά-Πάμπου εποχή ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει τον κορμό ποδοσφαιριστών του. Αυτό είναι ένα από τα θετικά στοιχεία για τον φετινό Ολυμπιακό. Στα αρνητικά είναι η απώλεια του Ζοάο Πάολο και η αβεβαιότητα των ικανοτήτων του νέου προπονητή. Δεν πιστεύω να κινδυνεύσει ο Ολυμπιακός αλλά θα παλέψει για να μην είναι στο τρίτο γκρούπ.
Πρόβλεψη: 8η-9η θέση

Εθνικός Άχνας:
Ότι και να γράψω για τον Εθνικό με βάση τα όσα άκουσα/ είδα θα είναι παρακινδυνευμένο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα κινδυνεύσει.
Πρόβλεψη: 8η-9η θέση

Ερμής:
Με όλες τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι ο Ερμής θα δυσκολευτεί στο νέο πρωτάθλημα. Οι πολλές προσθαφαιρέσεις στο τέλος της προετοιμασίας θα επηρεάσουν ως επίσης και η αλλαγή προπονητή. Δεν θα έχει τη δυναμική που είχε τα τελευταία 3 χρόνια
Πρόβλεψη: 12η – 14η θέση

Αλκή:
Η Αλκή έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές (λέγε με Φερνάντεζ), είχε μια αξιοπρεπή πορεία πέρσι με αρκετές εντυπωσιακές εμφανίσεις (βλέπε ΑΠΟΕΛ) αλλά έχει και ένα νέο προπονητή χωρίς πείρα. Ίσως να κινδυνεύσει αν μία από τις κύριες υποψήφιες για διαβάθμιση εκπλήξει.
Πρόβλεψη: 11η – 13η θέση

Άρης:
Ακόμη μια δύσκολη πρόβλεψη. Ο Άρης έκανε καλές μεταγραφές, έχει καλό προπονητή, στερείται όμως της δυναμικής του κόσμου. Είναι υποψήφιος για διαβάθμιση, ίσως να την αποφύγει, ίσως και όχι.
Πρόβλεψη: 11η – 13η θέση

Σαλαμίνα:
Περίπου 12-13 καινούργιες μεταγραφές, ανοικοδόμηση της ομάδας, οικονομικά προβλήματα και χτυπητές αδυναμίες. Στα φιλικά δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο, με πολλά προβλήματα στις στατικές φάσεις και επιθετική δυστοκία. Ο κόσμος αρκετός και διψασμένος αλλά και συνάμα έτοιμος να επιρρίψει ευθύνες στις πρώτες αποτυχίες. Δύσκολο να αποφύγει τη διαβάθμιση πάλι (ελπίζω να κάμνω λάθος).
Πρόβλεψη: 12η – 14η θέση

Αναγέννηση Δερύνειας.
Από την 3η κατηγορία πριν 2 χρόνια στην 1η κατηγορία φέτος. Δύσκολα όμως θα κρατηθεί εκεί, λόγω δυναμικότητας ομάδας.
Πρόβλεψη: 13η – 14η θέση.

Tuesday, August 2, 2011

Ας εν καλά η ΑΗΚ

Κατά τις 7 τζε ενώ εκάμναμε τη γυμναστική μας ανακοίνωσα της γυναίκας μου ότι παίζει ο Παναθηναϊκός η ώρα 9.45 και ότι η Cytavision είναι δική μου για τη νύχτα. Επήα σπίτι, έκαμα το σάντουϊτς μου, έφαα το, εξεκουράστηκα λίο, έκαμα το μπάνιο μου τζε ή ώρα 9.41 άναψα την τηλεόραση μου. Εγύρισα τζε την πολυθρόνα πάνω στο μπαλκόνι, εδιούσε μου ένα αερούι, ήταν ούλλα τέλεια!

Αρχίζει το παιχνίδι, πάνω κάτω η μάππα, εσκέφτουμουν ρε εν δυνατόν να δούμε παιχνίδι του Παναθηναϊκού τζε να μεν νυστάξουμε; Εθωρούσα τον wanna-be Σαραβάκο, Νίνη που εν θα γινεί ποτέ Σαραβάκος να προσπαθεί, ήμουν εντυπωσιασμένος. Γύρω στο 10ο λεπτό είδα τζε το Τζόρβα να κάμνει ακόμα μια μαλακία τζε πάλε εσκέφτηκα, ρε αν κάμω ταττού το τριφύλλι μπορεί να πάιζω τζε εγω στον Παναθηναϊκό ή έστω τους Boston Celtics. Ε όπως έκαμε τη μαλακία, εφάμε τζε το γκόλ, λαλώ εν πειράζει εννα δούμε μάππα τουλάχιστο, αλλά κάτσε να δούμε το ρηπλέυ επειδή σαν να τζε κάποιος φταίει στη φάση τούτη. Ώσπου να αρχίσει το ρηπλέυ ΤΣΟΥΦ, μαύρη μαυρίλα, σκοτάδι, ερίψαν μας το ρεύμα.

Αφού εγαμωσίστιασα αρκετά, άναψα 2 κεριά τζε άπλωσα πόξω. Επαρακολουθούσα την εξέλιξη του παιχνιδιού από το κινητό μου (ας εν καλά η τεχνολογία). Στην πολύ την ώρα εβαρέθηκα, οπόταν έβαλα ένα κερί πάνω στο στομάχι μου, τζε άρκεψα να δκιαβάζω το βιβλίο μου. Κατά τις 11.30 ήρτε τζε το ρεύμα, βάλω το παιχνίδι στην τηλεόραση, τζε ευτυχώς επρόλαβα να δώ τα τελευταία 2 λεπτά των καθυστερήσεων. Αμαν είδα τζε το σκόρ, ευτυχώς λαλώ που μας έκοψαν τζε το ρεύμα για να μην μας βάλουν που την δοκιμασία να δούμε τον Παναθηναϊκό.

Επειδή όμως η καύλα για την μάππα είσιε μου μείνει, έκατσα τζε είδα το πρώτο ημίχρονο του αγώνα Δόξα-Ολυμπιακός της σεζόν 2010-2011 το οποίο έδειξε η Cytavision μετά. Ήμαρτον ρε παιθκιά εν έσιετε άλλο τρόπο να γεμώσετε το πρόγραμμα σας; Μόνοι οι πελλοί τζε οι στερημένοι πρέπει να είδαν τζίνο το παιχνίδι εψές.

Καλή τύχη στον ΑΠΟΕΛ πόψε, στην Ομόνοια, την ΑΕΚ και την Ανόρθωση αύριο.