Friday, October 22, 2010

Έχει ο καιρός γυρίσματα...

Πρίν περίπου ένα χρόνο, μετά τα επεισόδια στον αγώνα Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ ο πρόεδρος της Σαλαμίνας κ. Σοφοκλέους καταδίκασε τα επεισόδια που έκαναν οπαδοί της ομάδας του, και έκλεισε την κερκίδα για το Red-Club.

Ένα χρόνο αργότερα ο ίδιος παράγοντας, τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές αποκλεισμό και 500 Ευρώ πρόστιμο για αντιαθλητική συμπεριφορά προς τους διαιτητές στον αγώνα Σαλαμίνα - Χαλκάνωρας...Επίσης μπροστά στα μάτια του, γνωστός οπαδός της Σαλαμίνας (που ακούγεται ότι είναι και φίλος του) έριξε μπουκάλα προς τον διαιτητή και η Νέα Σαλαμίνα τιμωρήθηκε με 5000 Ευρώ πρόστιμο.

Ο ίδιος παράγοντας μας μιλάει για οικονομικό πρόβλημα, ενω δεν βλέπει που έχει καταντήσει η ομάδα που κυβερνά. Το να βάλουν ή να βάλουμε λεφτά που την μιά για να φκαίνουν που την άλλη τζε να πιέννουν στην Δικαστική δεν θα λύσει ποτέ το πρόβλημα.

Επειδή έρκεται ο τζιερός που εννα κτυπήσει το τηλέφωνο τζε εννα θέλετε οικονομική υποστήριξη ή συνδρομή μέλους ή να πουλήσετε λαχεία να ξέρετε ότι με έτσι ανθρώπους που κυκλοφορούν πάνω στην κερκίδα τζε νομίζουν ότι η Σαλαμίνα εν δική τους εννα τα χάσετε τζε τζίνα τα λία που πιάνετε που εμάς.

Τζε επειδή το ΠΟΙΗΜΑ εμάθαμε το τζε εννα μας πείτε τούτοι οι ανθρώποι βάλλουν λεφτά για τη Σαλαμίνα τζε κρατούν την στην ζωή, εννα σας πω ότι προτιμώ να είμαι ένα φτωχό σωματείο, στο οποίο γίνεται σωστή δουλειά για ορθή αναοικοδόμηση παρά να έχω 5-10 νομάτους που επειδή βάλουν τα λεφτά να χαλούν την αξιοπρέπεια της ομάδας μου ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Thursday, October 21, 2010

Κομμένο - Ραμμένο!

Έγινε τζε η κλήρωση του κυπέλλου εχτές, κομμένη ραμμένη όπως τη θέλει η Ομοσπονδία...
Έχουμε και λέμε:

1. Οι ομάδες πρώτης κατηγορίας κληρώνονται με ομάδες Β' κατηγορίας

2. Οι πρώτοι αγώνες γίνονται στην έδρα της ομάδας Β' κατηγορίας (άμπα τζε γινεί κανένας χαττάς πρώτο παιχνίδι τζε δυσκολέψουν τα πράματα)

3. Οι αγώνες είναι διπλοί (άμπα τζε γινεί κανένας χαττάς πρώτο παιχνίδι τζε να δυσκολέψουν τα πράματα)

Με λλία λόγια η Ομοσπονδία θέλει να σιουρευτεί ότι θα ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες έκπληξης, ότι θα έχει δυνατά ζευγάρια στην επόμενη φάση. Δυνατά ζευγάρια, πολύς κόσμος, πιο πολλά λεφτά.

Τζε του χρόνου τον Μάη επείδη ξέρουμε το ποίημα..ράδια, τηλεοράσεις, δηλώσεις για το που θα γίνει ο τελικός τζε ότι εν αδικία να γινεί στο ΓΣΠ επειδή εν έδρα της Ομόνοιας, ΑΠΟΕΛ, Ολυμπιακού τζε πρέπει να γίνει σε ουδέτερο γήπεδο κτλ, κτλ.

Τζε στο τέλος θα γινεί σε ένα γήπεδο τύπου ΓΣΖ που θα μπορούν εύκολα οι οπαδοί των δύο ομάδων να μπουν μέσα στο γήπεδο, να βρεθούν έξω από αυτό, θα γινούν φασαρίες και θα φταίει η αστυνομία.

Τζε που χρόνου θα αποφασίσουν ότι τα λεφτά εν ήταν αρκετά οπόταν θα πάμε πίσω στους ομίλους...

Wednesday, October 13, 2010

Και το όνομα αυτού Ντούσαν...

Όπως είχαμε προβλέψει σε αυτό το πόστ ο Λεμονής μετά από ενδεχόμενη ήττα από το ΑΠΟΕΛ θα αποχαιρετούσε και θα βλέπαμε πρίγκηπες και βάτραχους στην Κύπρο...

Το βιογραφικό του Πρίγκηπα εδώ

Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να του ευχηθούμε να κάνει τουλάχιστο την Ομόνοια να παίζει ποδόσφαιριο αντάξιο του ονόματος της και της αξίας των ποδοσφαιριστών της.

Monday, October 11, 2010

Τι ακριβώς περιμένει η Ομόνοια;

Άλλοι λένε ότι περιμένει τον Τιμούρ Κετσπάγια.
Άλλοι πάλι λένε ότι περιμένει ήττα της Εθνικής την Τρίτη και τον Άγγελο Αναστασιάδη επειδή τον θέλουν και οι Κύπριοι παίκτες.
Άλλοι λένε ότι περιμένει τον Μπάγιεβιτς.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι χάθηκε μια εβδομάδα εν μέσω διακοπής χωρίς η Ομόνοια να έχει προπονητή. Και πότε θα έρθει ο προπονητής, πότε θα γνωρίσει τους παίκτες, πότε θα αφομοιώσει τα δικά του συστήματα; Εκτός αν στην Ομόνοια πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται προπονητή για να κερδίσουν τον Ολυμπιακό..

Και λέμε τώρα ότι η απόφαση είναι σημαντική και χρειάζεται χρόνο. Αφου όλοι ή μάλλον σχεδόν όλοι ήξεραν πως θα κατάληγε η πορεία του Λεμονή στον πάγκο της Ομόνοιας με τις κάκιστες εμφανίσεις, γιατι δεν έγινε η προεργασία νωρίτερα;

Sunday, October 10, 2010

Τα καρκινώματα του ποδοσφαίρου...

Παρακολουθώ την ομάδα μου που το καιρό που ήμουν 10 χρονών. Επήα σε ούλλα τα γήπεδα της Κύπρου σχεδόν..Μακάρειο, παλιό και νέο ΓΣΠ, Παπαδόπουλος, Αμμόχωστος, Δασάκι, Παφιακό, Κυπερούντα, Τσίρειο, ΓΣΖ, σε τζίνο στη Λάρνακα που έπαιζε η Ομόνοια Αραδίππου που ήταν 1η κατηγορία.

Οι απογοητεύεσεις ήταν τόσες πολλές που πολλές φορές εσκέφτηκα "γάμησε τα ρε φίλε, εν αξίζει". Όμως ποτέ μου δεν το έκαμα επειδή για μένα η ομάδα μου εν κάτι σαν το ναρκωτικό, εν οι 2 ώρες της εβδομάδας που περιμένω να έρτουν, εν η δική μου ώρα. Εσείς που θκιαβάζετε είμαι σίουρος ότι καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Τζε όμως εχτές που επήα να δω την ομάδα μου, έφτασα στο αμήν. Τόσες θυσίες, τόσα λεφτά, τόσες ώρες, τόσες χαρές, τόσα χαμόγελα εχτές ήταν το όριο.

Δεν γίνεται "οπαδός" της ομάδας ο οποίος τα τελευταία χρόνια να συνεχίζει το ίδιο τροπάριο να τον αφήνουν να ερκέται μάππα. Δεν γίνεται τούτος ο τύπος να βρίζει μανάδες παικτών της ομάδας του, μανάδες παικτών διαιτητών και προπονητών να ΡΙΧΝΕΙ μπουκάλια μέσα στο γήπεδο, να μπλέκεται σε καυγάδες με οπαδούς της ομάδας που υποστηρίζει και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του προέδρου και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ και να μην του λέει κανένας τίποτε.

Οι δικαιολογίες "εν κολλήτος του προέδρου" "παίζουν πιλόττα ούλλη μέρα με τον πρόεδρο", "βάζει πολλά λεφτά για την ομάδα τούτος" "έτσι εν ο χαρακτήρας του" εγώ γράφω τες στα παλιά μου τα παπούτσια για να μην σας πω τζε κάτι πιο ανήθικο.
Για μένα τούτος τζε οι όμοιοι του εν τα καρκινώματα της ομάδας μου, τζε η χτεσινή μέρα ήταν για μένα η απαρχή μια μάχης για να εξαλειφτούν έτσι ανθρώποι που τα γήπεδα..

Υ.Γ Εν φανερό για ποια ομάδα μιλώ, ενω οι οπαδοί που υποστηρίζουν την ίδια ομάδα είμαι σίγουρος ότι ξέρουν τζε για ποιον μιλώ...

Friday, October 8, 2010

4.5 χρόνια αργότερα...

Oι αποφάσεις της Δικαστικής που αφορούν την Β΄κατηγορία:

**Καταγγελία του διαιτητή Ιωάννη Σταυρίδη κατά του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου, ποδοσφαιριστή του ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ Μόρφου που αποβλήθηκε γιατί ο αναπληρωτής ποδοσφαιριστής μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έσπρωξε βίαια αντίπαλο στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας 2010–2011 ΠΑΕΕΚ-ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ Μόρφου /26.09.2010 (4η Αγωνιστική):
ΑΠΟΦΑΣΗ: Αποκλεισμός δύο αγωνιστικών και πρόστιμο 500 ευρώ.

**Καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ κατά του ΔΙΓΕΝΗ ΑΚΡΙΤΑ Μόρφου για παράβαση του άρθρου 43 του Κεφαλαίου 15 της Προκήρυξης (αντιαθλητική συμπεριφορά ομάδας) στον αγώνα Πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας ΠΑΕΕΚ Κερύνειας – ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ Μόρφου:
ΑΠΟΦΑΣΗ: Πρόστιμο 750 ευρώ.

**Καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ κατά:
(α) της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας ότι κατά παράβαση της Προκήρυξης του Πρωταθλήματος U-21 Β’ Κατηγορίας ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας – ΧΑΛΚΑΝΟΡΑΣ Ιδαλίου /25.09.2010 χρησιμοποίησε αντικανονικά τον ποδοσφαιριστή Λουκά Λοϊζου και συγκεκριμένα ο ποδοσφαιριστής δεν ανήκει στο σωματείο τους:
ΑΠΟΦΑΣΗ: Πρόστιμο 450 ευρώ.

(β) του ποδοσφαιριστή Λουκά Λοϊζου, ότι έλαβε μέρος αντικανονικά ενώ δεν εδικαιούτο να αγωνισθεί στον αγώνα Πρωταθλήματος U-21 Β’ Κατηγορίας ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας – ΧΑΛΚΑΝΟΡΑΣ Ιδαλίου/25.09.2010 διότι δεν ανήκει στο σωματείο ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δερύνειας:
ΑΠΟΦΑΣΗ: Αποκλεισμός δύο αγωνιστικών.

**Καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ κατά της ΝΕΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ Αμμοχώστου για ζημιές που προκάλεσαν φίλαθλοι τους στο στάδιο Γ.Σ.Π. στον αγώνα Κυπέλλου ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ ΑΠΟΕΛ - ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ Αμμοχώστου/31.03.2006.
ΑΠΟΦΑΣΗ: Πρόστιμο 750 ευρώ.


Πηγή: Ιστοσελίδα ΚΟΠ

Πάλε καλά που εν εβάλαν το πρόστιμο σε λίρες....

Thursday, October 7, 2010

Αυτή την εβδομάδα έχει ποδόσφαιρο

Λοιπόν φυσικά και δεν αναφέρομαι στη Β' κατηγορία του Κυπριακού πρωταθλήματος αλλά στον αγώνα της Εθνικής.

10 Ευρώ έννεν πολλά για μιαν ομάδα που κατά καιρούς μας κάνει περήφανους.
Να σας πω τα εναλλακτικά:

1. Μένετε σπίτι να δείτε το παιχνίδι από την τηλεόραση. Μουρμουρά η γυναίκα σας επειδή εν Παρασκευή και εν κάμνετε τίποτε τζε πάλε έσιει μάππα στην τηλεόραση. Παραγγέλετε τζε μια πίτσα, τζε 2-3 μπύρες που θα πίειτε, επήαν τα 20 Ευρώ.

2. Πιένετε στον παρέα σας να δείτε την μάππα. Ούλλα καλά τζε ωραία πάνω στη LED τηλεόραση αλλά η γυναίκα του φίλου σας λαλεί σας να μεν φωνάξετε πολλά άμαν μπεί γκόλ επειδή τζιμάτε το μωρό. Έννοια σου.

3. Πηγαίνετε σε καφέ/ μπάρ να δείτε την Εθνική. Σταδιακά σας εμποδίζουν οι σερβιτόρες οι οποίοι περνούν μπροστά από την τηλεόραση, ως επίσης και οι θαμώνες που σηκώνουνται να πάνε έξω για τσιγάρο. Πίνετε 2-3 μπύρες και όταν αποφασίσετε ότι ΠΡΕΠΕΙ αναγκαστικά να πάτε να κατουρήσετε, σκοράρει ο Μιχάλης Κωνσταντίνου.

Για αυτό, την Παρασκευή, αν είσαστε αθκιασεροί, πιάστε ένα φίλο σας ή τη γυναίκα σας, ή μόνοι σας τζε πηγαίνετε στο γήπεδο να υποστηρίξετε την Εθνική Κύπρου!

Monday, October 4, 2010

Μέχρι που θα φτάσουμε...

Δυστυχώς εκαταντήσαμε στην Κύπρο μετά από κάθε αγωνιστική αντί να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, να ασχολούμαστε και με τα εξωγηπεδικά...

Η αρχή φυσικά έγινε με την κωμωδία ΑΕΛ - LTV - Plus TV. Ποιος θα το δείξει, ποιος δεν θα το δείξει, τελικά το έδειχνε μια κάμερα της LTV η οποία είχε πάνω αυτοκόλητο του ΡΙΚ και τελικά είδαμε όλοι τι έγινε. Μπροστά στην κάμερα, ανθρώπους να υβρίζονται και να πιάνονται στα χέρια. Επειδή αυτό θέλαμε να δούμε...και μετά διακοπή της μετάδοσης. Επειδή ο απλός κόσμος εβαρέθηκε σας ούλλους, προτείνω όσπου να τα έβρουν μεταξύ τους, να μεν πατήσει καμία κάμερα στο γήπεδο αλλά ούτε και να πληρώνεται το συμβόλαιο που υπέγραψε η ΑΕΛ. Δικαστικό διάταγμα ποδά, δικαστικό διάταγμα ποτζί. Αποφασίστε τζε πέτε μας.

Πάμε και στο ντέρμπυ. Ανήσυχη ηρεμία επικρατούσε στην πρωτεύουσα όλη την εβδομάδα. Ούτε μεγάλα λόγια, ούτε ενδείξεις για φασαρίες. Μόνο οι δηλώσεις Χριστόφια δυναμίτισαν το κλίμα. Δυστυχώς παρασύρθηκε και ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ τον οποίο έχω αρκετά σε εκτίμηση, αλλά όφειλε ως παράδειγμα προς μίμηση να κρατήσει τις σκέψεις του για τον εαυτό του και όχι να τις μοιραστεί στο Facebook και να δυναμιτίσει περισσότερο το κλίμα.

Ηλίθια θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσα να χαρακτηρίσω επίσης ενέργεια οπαδού της Ομόνοιας να βάλει φωτιά σε Ελληνική σημαία. Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες εκτός του ότι τούτον τον άνθρωπο τον οποίο όλοι ξέρουν θα πρέπει να καταδικαστεί δια νόμου και να του απαγορευθεί η είσοδος σε οποιοδήποτε γήπεδο ξανά. Δυστυχώς τούτος και κάποιοι άλλοι αμαυρώνουν την ιστορία της ομάδας τους και οφείλουν κάποιοι να τους πετάξουν έξω που το γήπεδο.
Όπως οφείλουν να πετάξουν έξω από το γήπεδο τους ανόητους που άναψαν τις φωτοβολίδες και διάκοψαν τον αγώνα.
Και εγω είμαι εδώ και ρωτώ και ξαναρωτώ. ΠΟΤΕ θα τιμωρηθεί παραδειγματικά η Ομόνοια; Πότε θα κλείσουν οι κερκίδες για οπαδούς της Ομόνοιας που για δεύτερη συνεχόμενη φορά δημιουργούν προβλήματα;
Και επειδή μερικοί θα μου πείτε..μα δεν είναι άδικο να τους τιμωρούμε όλους για 5-10 ηλίθιους, εγω θα σας πω ότι πέρσι για 5 ηλίθιους στερήθηκα παιχνίδι της ομάδας μου. Επειδή η ομάδα μου όμως δεν έχει 10000 σε κάθε παιχνίδι αλλά 1000 κανείς δεν ενδιαφέρθηκε τότε για αυτούς που αδικούνται..Επίσης η διοίκηση της ομάδας μου, για να μην ξανασυμβεί αυτό, έκλεισε ολόκληρη κερκίδα απαγορεύοντας στους οπαδούς της να πάνε σε αυτή..Τα σχόλια δικά σας.

Στα αγωνιστικά, τι να πούμε; Για το ολοκληρωμένο ποδόσφαιρο του ΑΠΟΕΛ ή για την ανυπαρξία της Ομόνοιας; Για την πειθαρχία που έδειξε ο ΑΠΟΕΛ και για την έλλειψη πειθαρχίας της Ομόνοιας; Για το ανύπαρκτο αγωνιστικό πλάνο της Ομόνοιας; Για μένα η κατάσταση στην Ομόνοια συνοψίζεται στα 18 λεπτά της διακοπής.

Εκεί όπου έβλεπες τους παίκτες του ΑΠΟΕΛ πειθαρχημένα να προπονούνται για να μην κρυώσουν και τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας να κάνουν πάσες και να συζητούν μεταξύ τους..

Καλή εβδομάδα.