Monday, September 27, 2010

Τα προβλήματα της Ομόνοιας...

Σήμερα θα ασχοληθώ αποκλειστικά για την Ομόνοια..τζε θα σταθώ σε 3 σημεία.

1. Τόσα τζε τόσα λεφτά εξοδευτήκαν για να αγοράσουν παίκτες να κάμουν ομάδα. Εν υπάρχει ένας, ΕΝΑΣ άνθρωπος που να καταλάβει μέσα στην Ομόνοια ότι η ομάδα ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΑΠΠΑ; Ίσως να παίζει τη χειρότερη μάππα που τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας. Έσιει να κάμει καλή εμφάνιση που το 1ο ημίχρονο με το Παραλίμνι ΠΕΡΣΙ! Ούλλα τα άλλα ήταν παιχνίθκια που απλώς 2-3 ποδοσφαιριστές που εν άλλης κλάσης εκάμαν το κάτι παραπάνω τζε εκέρδισε η Ομόνοια. Εν γίνεται ρε παιθκιά, τόσους παικταράες τζε να μεν μπορεί να γινεί ένας συνδυασμός. 1000% αποκλειστική ευθύνη στον κ. Λεμονή. Τζε ακούτε με ότι αν χάσει το ντέρπυ την άλλη αγωνιστική, θα έχουμε βατραχάκια (λέγε με Μπάγεβιτς) προ των πυλών του Η. Πούλλος.

2. Πόσο τζερο εννα μασούν οι οπαδοί την καραμέλα της διαιτησίας. Στην κάθε φάση που γίνεται εναντίον της Ομόνοιας ακούμε τζε το θρυλικό "Σφύρα καλά, Π******** γιε". Τούτα, φίλοι Ομονοιάτες κάμνουν σας να μεν θωρείτε την ουσία (η οποία εν η εμφάνιση της ομάδας σας) τζε να τα φκάλετε αλλού. Εχτές ο διαιτητής εχαρίστηκε σας σε 3 φάσεις.

α. Ολοκάθαρο πέναλτυ πάνω στον Κούλλη Παύλου από στραβοκλωτσιά του Καρυπίδη. Ο παρέας στην LTV είδε το τζε 3 φορές τζε αποφάνθηκε ότι ο Καρυπίδης μάλλον δεν του εκτύπησε.

β. Ο Κούλλης Παύλου εκόπηκε σε θέση οφσάιντ ενώ καλυπτόταν και έφευγε μόνος του.

γ. Ο διαιτητής δεν διάκοψε τον αγώνα όταν ο Κούλλης Παύλου εκτυπήθηκε από αντικείμενο που έριψαν οπαδοί της Ομόνοιας.

3. Το τελευταίο εν τζε η αφορμή για το τρίτο σημείο σήμερα. Γιατί κ. διαιτητή δεν εδιάκοψες το παιχνίδι όταν αντικείμενο εκτύπησε τον Κούλλη Παύλου στο κεφάλι; Δηλαδή που πρέπει να φτάσουμε για να διακοπεί το παιχνίδι; Έπρεπε το αντικείμενο να ήταν πιο αιχμηρό; Πιο βαρύ; Αν δεν ήταν η Ομόνοια και ήταν το Παραλίμνι, ο Εθνικός, ο Ολυμπιακός θα εδιάκοπτες το παιχνίδι; Μέγα, μέγα λάθος. Και θα εξηγήσω γιατί.
Αν το παιχνίδι εδιακόπτετο και έπαιρνε τους βαθμούς η Πέγεια στη δικαστική, πέτε μου,οϊ πέτε μου αν οι υγιώς σκεπτόμενοι φιλάθλοι της Ομόνοιας δεν θα εβρίσκαν τον τύπου που έριξε το αντικείμενο να τον λυντσάρουν; Τζε πέτε μου αν έτρωε το ξύλο της ζωής του ο τύπος αν θα εξανατολμούσε να ρίξει αντικείμενο;
Τωρά τι έγινε; Εβάλαν του 2-3 φωνές κάποιοι γέροι πάνω στην κερκίδα, την άλλη εβδομάδα πάλε τζαμε θα είναι, πάλε το ίδιο πράμα θα κάμει. Τζε εγώ ρε φίλε άμαν κάμνω μια παρανομία τζε εν με τιμωρεί κανένας εννα την ξανακάμω.
Τώρα να δούμε τζε η δικαστική της ΚΟΠ πως θα αντιδράσει σε αυτό. Αλήθεια, θα τιμωρηθεί η Ομόνοια με κεκλεισμένων των θυρών όπως με αρκετή ευκολία τιμωρήθηκαν κάποιες άλλες ομάδες πέρσι, ή μήπως θα σκεφτεί η ΚΟΠ τα έσοδα που θα χάσει από κεκλεισμένων των θυρών ΓΣΠ; Εγώ ξέρω, εσεις;

Thursday, September 23, 2010

Το ντέρμπι πλησιάζει...

Στον αγώνα Ομόνοια - Πέγεια η Ομόνοια κερδίζει με 1-0 με κεφαλιά του Κωνσταντίνου. Σωρεία διαμαρτυριών για το διαιτητή του αγώνα από τους Ομονοιάτες οι οποίοι διαμαρτύρονται για σκληρό παιχνίδι και δύο πέναλτυ που δεν τους δόθηκαν.

Το ΑΠΟΕΛ περνάει από την Πάφο με γκόλ του Αλεξάνδρου στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο αγώνας των αιωνίων ξεκινάει Κυριακή νύχτα. Παράγοντες των δύο ομάδων δεν χάνουν την ευκαρία να βγαίνουν στα κανάλια και να δυναμιτίζουν το κλίμα μιλώντας για διαιτησίες και φιλικά παιχνίδια, ενώ παράλληλα καλούν το κόσμο να είναι ψύχραιμος και να παρουσιαστεί με αθλητοπρέπεια στο γήπεδο (τι οξύμωρο).

Οι διάφοροι άσχετοι βγαίνουν καθημερινά στο Σούπερ Σπόρτ ΦΜ και λένε τις δικές τους ιδιοφυείς ασυναρτησίες (ακόμα ένα οξύμωρο). Παρασκευή νύχτα γίνονται βανδαλισμοί στο οίκημα του ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία και στο οίκημα του ΑΚΕΛ στα Περβόλια.

Η μέρα του πολέμου..ε συγνώμη του αγώνα φτάνει. 25000 κατακλύουν το ΓΣΠ. Οι φωτοβολίδες και τα βεγγαλικά επιτρέπονται για μια ακόμη φορά και οι οπαδοί κάνουν τα δικά τους. Βρισιές οι μέν, βρισιές και οι δε.

Ο αγώνας ξεκινάει. Σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή οι ποδοσφαιριστές διαμαρτύρονται, παρασύρνοντας και τον κόσμο. Ο διαιτητής ακούει τα συνηθισμένα συνθήματα για την οικογένεια του. Ο αγώνας τελειώνει. Οι παράγοντες της ομάδας που κέρδισε μιλούν για δίκαιο αποτέλεσμα, οι παράγοντες της ομάδας που έχασαν θυμήθηκαν κάποιο οφσάιντ και κάποιο πέναλτυ. Η συνέχεια το βράδυ στον Αβρααμίδη. Ο πόλεμος τελείωσε. Για μια ακόμη φορά οι εφημερίδες πανηγυρικα σχολιάζουν ότι δεν θρηνήσαμε ούτε αυτή την φορά θύματα.

Η συνέχεια στον επόμενο γύρο.

Wednesday, September 22, 2010

Φιλικά και σικέ στην Κύπρο

Μόνο στην Κύπρο (άτε τζε στην Ελλάδα) ο κάθε άσχετος παράγοντας φκαίνει με την ιδιότητα του Mr. I Know it All στα ράδια τζε κάμνει δηλώσεις κάθε μέρα. Αφορμή του θέματος σήμερα εν ο κ. Χατζηλιασής τζε οι δηλώσεις του περί φιλικών παιχνιδιών.

Καλά σου απάντησε ο κ. Λίλλης, κ. Χατζηλιασή. Αν έσιεις κάτι να πεις, πες το αντρίκεια τζε με επιχειρήματα. Να ξεφουρνίζεις ότι γίνονται φιλικά παιχνίδια στο πρωτάθλημα έτσι απλά και αόριστα εν τακτική που χρησιμοποιούν οι γέροι στο καφενέ τζε οι μιτσιοί στα δημοτικά σχολεία που το ακούσαν που τον παππού τους.

Δηλαδή ήταν πολλά παράξενο που εκέρδισε η Ομόνοια την Αλκή 4-0; Αν δηλαδή κερδίσετε τζε εσείς τον Ολυμπιακό (λέω τώρα) 4-0 θα είναι τζε τζίνο φιλικό; Όταν πριν λία χρόνια η Αλκή έβαλε 5 της Ομόνοιας εν ήταν φιλικό; Ή μήπως εν διαφορετικές διοικήσεις, διαφορετικοί ποδοσφαιριστές; Έχεις κάποια επιχειρήματα; Εσκέφτηκες ότι δημιουργείς καταστάσεις και πορώνεις το κλίμα ενόψει του ντέρμπυ;

Μήπως εν καιρός να μπεί κάποια τάξη στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο; Κάθε μέρα ακούμε ανθρώπους άσχετους με την τακτική του ποδοσφαίρου να φκαίνουν στα ράδια τζε να αναλύουν αγώνες. Μόνο στην Κύπρο (άτε τζε στην Ελλάδα) ούλλοι ξέρουν τα ούλλα.

Εν καιρός τζε η ΚΟΠ να αρχίσει να βάζει προστίματα εκεί που πρέπει. Ο κάθε παράγοντας εν μπορεί να επικαλεστεί τη δημοκρατική του αρχή ότι μπορεί να λέει και να εκφράζει ότι θέλει όταν τζίνα που λέει εν έχουν κάποια βάση ή όταν ο ίδιος δεν έχει επιχειρήματα για να αποδείξει ότιδήποτε.

Αλήθκεια, τι έγινε με τους κόκκινους και κίτρινους φακέλους της ΟΥΕΦΑ; Σε ποιο συρτάρι εν κρυμμένοι;

Sunday, September 12, 2010

ΠΟΛΕΜΟΣ!

Πίσω από το δάκτυλο μου δεν κρύβομαι. Είμαι Παναθηναϊκός! Όμως πάνω απ΄ όλα θέλω να πιστεύκω ότι είμαι και αντικειμενικός.
Εν υπάρχει αμφιβολία ότι το πέναλτυ εχτές που έπιασε ο Παναθηναϊκος δεν ήταν πέναλτυ. Βουτιά και λάθος (είτε θελημένο είτε χωρίς να το θέλει) του Δαλούκα. Γενικά η διαιτησία ήταν άθλια. Ας μεν ξεχάσουμε πόσες φορές εστήθηκε έξω που την περιοχή του Παναθηναϊκού ο Άρης τζε πόσες κίτρινες έφαε ο Παναθηναϊκός στο Β'. Ενημερωτικά αναφέρω ότι στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κέρδισε 9 φάουλ έναντι 8 του Άρη και στο Β' κέρδισε 2 έναντι 18 του Άρη!!! Μήπως ο Δαλούκας κατάλαβε ότι έκαμε λάθος στο ημίχρονο;;

Το θέμα έννεν τούτο όμως. Το θέμα είναι ότι εβγήκε ο κ. Μαριδάκης είτε με την ιδιότητα του προέδρου της Σούπερ Λίγκα είτε με την ιδιότητα του προέδρου του Ολυμπιακού τζε εμίλησε για τρομοκρατία τζε παρακράτος...

Πού ζεις κ. Μαρινάκη; Αλήθεια που ήσουν κατά τη διάρκεια 1997-2009; Τα κάλπικα πρωταθλήματα. Θυμάσαι κάποιον κ. Παπουτσέλη; Κάποιον Μπριάκο; Κάποιο Τσίκινη; Κάποιο Τσαγκαράκη; Καζναφέρη; Μποροβήλο; Μήπως θυμάσαι πως έπιασε πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός πριν 2 χρόνια στα χαρτιά; Θυμάσαι το παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΚ; Θυμάσαι πόσα και πόσα πέναλτυ χτύπησε ο Τζόρτζεβιτς; Θυμάσαι σε πόσα παιχνίδια εναντίον του Ολυμπιακού τελείωσε το παιχνίδι με λιγότερους από 11 ο Παναθηναϊκός; Θυμάσαι τα όργια στο παιχνίδι με τον Ιωνικό τέλη του 90; Θυμάσαι τις δηλώσεις "Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ*******"; Αλήθεια ξέρεις ότι πέρσι ο Δαλούκας αρνήθηκε καταφανέστατο πέναλτυ σε χέρι του Μέλμπερκ όταν παίζατε με την ΑΕΚ; Τότε δεν είχε παρακράτος και τρομοκρατία;;

Εντάξει επειδή η μνήμη σου μπορεί να μην είναι τόσο καλή θυμάσαι πριν 2 μέρες τη σκανδαλώδη απόφαση σου να βάλεις τον Γκακάτση πρόεδρο της ΕΠΟ;

Εν αμέτρητα τζίνα που θα μπορούσα να γράψω. Όμως το θέμα δεν είναι τούτο. ΤΟ θέμα είναι η κίνηση σου εσένα να μιλάς για διαιτησίες και παρακράτος είναι σαν να καταδικάζει η Τουρκία άλλες χώρες για εγκλήματα πολέμου..

Ας φωνάξουν αυτοί που δικαιούνται να φωνάξουν. Ας φωνάξει ο Ζαγοράκης, ας φωνάξει η ΑΕΚ που έχασε ολόκληρο ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ στα χαρτιά (μάντεψε πως), ας φωνάξει ο Άρης, ο Πανιώνιος, η Ξάνθη. ΟΧΙ όμως ο Ολυμπιακός.

Εν μου αρέσει η ομάδα μου να κερδίζει με πέτσινα πέναλτυ όμως λόγω της δικής σου ομάδας την δωδεκαετία ΕΠΑΡΑΙΤΗΣΑ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΤΥΨΕΙΣ!

Monday, September 6, 2010

Τι κάνω όταν βαριέμαι

Παίζω στο youtube, βρίσκω συνθήματα ομάδων. Ακολουθούν μερικά από τα αγαπημένα μου..
Προσπάθησα να μην βάλω συνθήματα που περιέχουν βρισιές για άλλες ομάδες..


Απόλλων Λεμεσού





Άρης Θεσσαλονίκης - ένα από τα αγαπημένα μου


ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης - Δικέφαλε αρρώστησα θελώ γιατρό


Πανσερραϊκός - Μεγάλωσα δεν άλλαξα


Μαχητές - Με πήρανε μια μέρα σηκωτό


ΠΑΟΚ - Καί όταν μια μέρα θα πεθάνω


Απόλλων Λεμεσού

Sunday, September 5, 2010

Εθνική υπερηφάνεια

Εντάξει, ας μην κρυφκούμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, η Εθνική μας δεν θα προκριθεί που τους ομίλους, δεν θα πάει στο Euro εκτός αν γίνει ένα θαύμα.

Όμως προψές μας έκανε περήφανους. Όσο μας απογοήτευσε τότε που έφαε (έστω και σε φιλικό) 6 που την Αλβανία, τόσο μας έκανε χαρούμενους που με αρκετά κιλά "μπάλας" κατόρθωσε να σκοράρει 4 γκόλ απέναντι στους υπερόπτες Πορτογάλους. Μιαν ομάδα που είναι κατ' εμέ μια κλάση κατώτερη της Ισπανίας και Γερμανίας αλλά στο ίδιο επίπεδο με ομάδες όπως Ιταλία, Αγγλία, Ολλανδία, Γαλλία.

Ας είναι καλά οι λεβέντες μας που μας έκαναν να αποβλακωθούμε μπροστά στην τηλεόραση, να απαρνηθούμε την άλλη Εθνική και να πανηγυρίσουμε 4 φορές, την μία περισσότερο από την άλλη.

Ας είναι όμως καλύτερα ο Άγγελος ο οποίος εδω και χρόνια με τα όσα προβλήματα που έχει η Εθνική Κύπρου έχει καταφέρει να μας κάνει (όχι εμάς αλλά κάποιους άλλους) υπερήφανους για αυτή την ομάδα που ως επι τω πλείστων παλεύει όλα τα παιχνίδια της. Να θυμηθούμε το 5-2 επι της Ιρλανδίας, ή την ήττα στο τελευταίο λεπτό με την Ιταλία; Σε ευχαριστούμε κ. Αναστασιάδη.

Πάμε και στην Εθνική Ελλάδας. Η οποία πήρε ότι άξιζε προχθές. Μου φαίνεται αδιανόητο ότι υπάρχει τόσο ταλέντο σε αυτή την ομάδα και ο τρόπος παιχνιδιού της σε κάμνει να θέλεις να αρχίσεις να διάς μπουνίες στην τηλεόραση. Ειλικρινά δεν θυμούμαι παιχνίδι που να είδα την Εθνική Ελλάδας και να ευχαριστηθώ εκτός που ένα που έβαλε 4 στη Λετονία (;;) και το παιχνίδι με τη Νιγηρία που έπαιζε εναντίον 10. Και όχι ρε φίλε, δεν είμαι αχάριστος..είμαι και εγω από αυτούς που βγήκαν στους δρόμους και πανηγύριζαν το 2004, είμαι και εγώ από αυτούς που πανηγύρισαν τη νίκη επι της Νιγηρίας και είμαι και εγώ από αυτούς που θα πανηγυρίσω ξανά όταν η Ελλάδα προκριθεί. Όμως δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω, είναι άσχημο θέαμα.

Τέλοσπαντων, εδώ θα είμαστε, και στους επόμενους αγώνες να τα ξαναπούμε.