Thursday, July 29, 2010

Ο Θρύλος της Ευρώπης

Ο τίτλος θα μπορούσε κάλλιστα να μιλάει για τον ΑΠΟΕΛ. Όμως πριν πάω στον ΑΠΟΕΛ θα αναφερθώ στον Θρύλο της Ελλάδας. Ναί, ναί αυτόν που συνεχίζει απλόχερα να μας προσφέρει καθημερινές Ευρωπαϊκές νύχτες κωμωδίας.
Ευτυχώς δηλαδή που βρέθηκε ο μάγος Ζαϊρι και το νέο αστέρι Ρόμενταλ και ανάτρεψαν την κατάσταση αλλιώς πως θα την βγάζαμε ολόκληρο χρόνο χωρίς Θρύλο στην Ευρώπη. Ας όψεται και ο διαιτητάκος που με μια ηλίθια 2η κίτρινη άφησε τη Μακάμπι με 10 παίκτες. Ευτυχώς αλλιώς θα είχαμε θρήνους στο Καραϊσκάκη και θα γυρέυαμε από σήμερα τον αντικαταστάτη του Λίνεν. Και ευτυχώς που είχαμε και τον σχολιαστή να μας διασκεδάζει με σχόλια τύπου "Ο Ολυμπιακός κατέχει το ρεκόρ μεγαλύτερης νίκης Ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη". Και όλα αυτά επειδή τερμάτισε 5ος και έπαιξε με κάποιο χωριουδάκι της Αλβανίας.

Πάμε τζε στα δικά μας. Έχω ενστάσεις, αρκετές ενστάσεις. Απολογισμός εβδομάδας..2 ήττες, 1 ισοπαλία, 1 νίκη. Οι ενστάσεις μου είναι σχετικά με την κάποια υπεροψία που μας διακατέχει ως Κύπριους προς τις αντιπάλους μας.

Για την Σάλτζμπουργκ εμίλησα την περασμένη φορά. Ομάδα με 6 νίκες στον περσινό όμιλο του Europa League σίγουρα δεν είναι κακή ομάδα. Φυσικά, τα παιδιά της NASA, το αντιλήφθηκαν αυτό και το τόνιζαν όταν η Σάλζμπουργκ προηγήθηκε και προηγείτο για 80 λεπτά μέσα στην Πρωτεύουσα.

Για την Σερκλ Μπρύζ δεν ασχολήθηκα. To μόνο που γνωρίζω είναι ότι έχει το ίδιο όνομα με την άλλη Μπρύζ που γνώριζα από παλιά. Αλλά δεν γίνεται να φτύνεις αίμα να περάσεις από τον πρώτο προκριματικό γύρο (με τον τρόπο που πέρασες) και να κατεβαίνεις ΠΑΛΙ υπεροπτικά. Ε τι θα γίνει; Πάλι θα χάσεις...

Σίμπικ Ρωσίας. Δαμέ τα λόγια είναι περιττά. Ούτε τούτους τους ξέρω. Ούτε ξέρω αν παίζουν στο πρωτάθλημα της Ρωσίας ή αν έχουν κάποιο δικό τους στη Σιβηρία. Μόνο τζε μόνο όμως που θωρώ το Ρωσία ξέρω ότι αν παίζουν σε τέτοιο πρωτάθλημα τζε εκαταφέραν να φκούν Ευρώπη..ε τότε κάτι πρέπει να έχουν τζε τούτοι.

Άφηκα τελευταία τη Γιάμπλονετς. Ίσως ο ΑΠΟΕΛ εν η μόνη ομάδα που εν αντιμετώπισε υπεροπτικά την αντίπαλο του. Τζε γιατί άλλωστε; Μπορεί σε συλλογιακό επίπεδο η Τσεχία να μεν έσιει κάτι σπουδαίο να δείξει, όμως όταν μιλούμε για τη Τσέχικη και πιο παλιά τη Τσεχοσλοβάκικη σχολή σίουρα θα θυμούμαστε μεγάλους παίκτες τζε μεγάλες πορείες. Καλό το 1-0 αλλά ύπουλο. Θέλει προσοχή.

Μπορούν να περάσουν τζε οι 4 ομάδες μας; Σίουρα μπορούν. Η μάππα εν στρογγυλή, ούλλα γίνουνται. Εννα περάσουν όμως; Εγώ πιστεύκω ότι θα περάσουν οι 2 από τις 4. Αν περάσουν οι 3 θα είμαι happy, αν περάσουν 4 θα είμαι πολλά happy.

Καλό Σαββατοκυρίακο

Wednesday, July 28, 2010

Τελικά η Ουγγαρία εν κοντά στην Αυστρία;

Εν εκατάφερε να πιάσει θετικό αποτέλεσμα η Ομόνοια εψές.
Είχε την κατοχή της μάππας, είχε την υπεροχή αλλά ευκαιρίες γιόκ. Εκτός αν μετρά ευκαιρία το σούτ του Αλωνεύτη που τα 35 μέτρα, ή κάτι σέντρες μέσα στην περιοχή.

Ευτυχώς, ήρτε τζίνο το γκόλ του Λούα Λούα τζε έδωσε κάποιες ελπίδες στην Ομόνοια. Σίουρα έννεν απίθανο να προκριθεί η Ομόνοια. Η Σάλζμπουργκ εν έδειξε να είναι ομάδα φόβητρο, φυσικά εν ξέρω πως θα παρουσιαστεί στην έδρα της.

Τζε το χτεσινό ήταν μια καλή υπενθύμιση προς τους φίλους Ομονοιάτες ότι εύκολες ομάδες έν υπάρχουν. Ειδικά για μια ομάδα που κάθε χρόνο έσιει όνειρα στην Ευρώπη τζε δεν καταφέρνει να κάμει την υπέρβαση. Διότι πριν το παιχνίδι η Σάλζμπουργκ εν ήταν πολλά σπουδαία τζε μετά εθυμηθήκαν ούλλοι ότι εν πιο έτοιμη που την Ομόνοια, έσιει πιο πολλές εμπειρίες κτλ.

Καλά τα σχόλια του Νικόλα Γεωργίου όσον αφορά το χτεσινό παιχνίδι όμως ρε φίλε 3 πράγματα:

1) Salzburg όπως Σάλζμπουργκ όχι ΣάλζμπΡουγκ.

2) Σε κάποια φάση, είπε πως ο διαιτητής είναι που την Ουγγαρία η οποία εν κοντά στην Αυστρία τζε για αυτό έννεν τόσο δίκαιος. Σοβαρά τούτα τα arguments έκαμνα τα με τους φίλους μου που ήμασταν 11 χρονών επειδή επροσπαθούσαμε να έβρουμε δικαιολογία γιατί έχανε η ομάδα μας.

3) Έν τζεν όποτε γινεί φάουλ εν τζε κίτρινη κάρτα. Εγυρέφκετε την σε κάθε φάση του παιχνιδιού εσύ και ο σχολιαστής. Φυσικά για το καράτε κίκ του Λεάντρο εν είπετε τίποτε.

Αυτά. Εν τω μεταξύ άκουσα ότι θα προωθηθεί νομοσχέδιο στη Βουλή από βουλευτές του ΑΚΕΛ να παίζετε το ποδόσφαιρο με δύο μπάλες. Αν εγκριθεί, στην Ομόνοια η μία θα ανήκει στο Λούα Λούα. Ειλικρινά ο άνθρωπος ξέρει πολύ μάππα, αλλά εν γίνεται να παίζεις όπως επαίζαμε στις αλάνες της γειτονιάς. Επήεννε στο κέντρο, εκουντούσε τον Μπουθόν, έπιανε του την μάππα τζε εβουρούσε.

Τέλοσπαντων, καλήν επιτυχία στην Ομόνοια, ως επίσης και καλή αρχή αύριο στην Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα.

Friday, July 23, 2010

Μεγάλη Κυρία ξανακτύπησε

Τι έγινε ξαφνικά ρε παιδιά;
Η Ανόρθωση των 1000 προβλημάτων και των πολλών αδυναμιών έγινε ξαφνικά Ανορθωσάρα και ομάδα με Ευρωπαϊκό DNA;

Κατ' αρχάς μπράβο στην Ανόρθωση για τον άθλο της. Επειδή περί άθλου πρόκειται.
Κρίμα που δεν είδαμε στην τηλεόραση τον άθλο αυτό όμως.

Αλήθεια, γιατί δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη;

Γιατί, τελικά ο διαιτητής του πρώτου παιχνιδιού δεν καταγγέλθηκε;

Γέλασα με τον σχολιαστή του Γ' Προγράμματος του ΡΙΚ. Μάλλον όχι με αυτόν, αλλά με ένα σχόλιο που έκανε όταν ο Λαμπάν έπεσε τραυματίας στο 2ο ημίχρονο της παράτασης. Ήταν κάπως έτσι:

"Ο Λαμπάν είναι στο έδαφος τραυματίας. Είναι φυσιολογικό αυτό. Είναι λόγω της κούρασης, του πάθους, της δύναμης, της πίστης που είχαν αυτά τα παιδιά σήμερα"

Τζε σκέφτουμαι τζε γελώ. Αν το σκόρ ήταν σκόρ πρόκρισης για τη Σίμπικ τζε έπεφτε ένας παίκτης της Σίμπικ κάτω τι θα έλεγαν οι σχολιαστές; Μάλλον κάτι παρόμοιο με αυτό:

"Ε τώρα πέφτουν κάτω να κερδίσουν όσο περισσότερο χρόνο μπορούνε. Ας ελπίσουμε ότι ο διαιτητής θα κρατήσει την καθυστέρηση που πρέπει".

Καλό θα ήταν αγαπητοί, να είμαστε πιο αντικειμενικοί. Δεν γίνεται να σχολιάζουμε ανάλογα με τα συναισθήματα μας. Διότι και ο κόσμος που ακούει έχει κάποια κρίση.

Επίσης αγαπητέ σχολιαστή, ο Γιάννης Οκκάς, εκτός από το ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό Πειραιώς και Ανόρθωση, έχει παίξει και στη Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου.

Καλή τύχη στην Ανορθωσάκα στο επόμενο παιχνίδι

Tuesday, July 20, 2010

Όμορφη και παράξενη πατρίδα

2 ερωτησούλες για σήμερα:

1) Αλήθεια, τι έγινε με την περιβόητη υπόθεση των χρωματιστών φακέλων από την ΟΥΕΦΑ; Έγινε κάποια έρευνα ή μήπως κοσμούν τα συρτάρια της ΚΟΠ και δεν θα γίνει τίποτα ποτέ;

2) Αλήθεια, στην περίπτωση διπλών συμβολαίων και απαλλαγή φορολογίας είχαμε τίποτα; Ή μήπως και αυτά μπήκαν στο ράφι;

Καλήν επιτυχία στην Ομόνοια σήμερα και στον ΑΠΟΕΛ, Ανόρθωση την Πέμπτη.

Monday, July 19, 2010

Το μαγευτικό Salzburg

Για όσους πιστεύουν ότι η Σάλτζμπουργκ είναι εύκολη ομάδα και η Ομόνοια έχει αρκετές πιθανότητες να περάσει απλώς να υπενθυμίσω ότι:

1) Η Αυστριακή ομάδα είναι σίγουρα καλύτερη από τη Βασλούι

2) Η Αυστριακή ομάδα πέρσι για τους ομίλους του Europa, κέρδισε 2 φορές τη Λάτσιο, κέρδισε 2 φορές τη Βιγιαρεάλ και κέρδισε 2 φορές τη Λέφσκι Σόφιας.

Η Ομόνοια έχει τις δυνατότητες, αλλά καλό θα ήταν προπονητές, παίκτες, διοίκηση και προπάντων οι φιλάθλοι να πατούν χαμέ. Διότι η πρόκριση σε ομίλους δεν είναι διασφαλισμένη και ίσως μια αναταραχή πριν την έναρξη του πρωταθλήματος να φέρει άσχημα αποτελέσματα.

Thursday, July 15, 2010

Τι κάνει η Ομόνοια;;

Ότι κυκλοφορεί ελεύθερο στην αγορά η Ομόνοια αρπάζει το.

Τζε αν για τους πολλούς αυτό σημαίνει σωστή τακτική και προγραμματισμός αφού παίρνει ότι ελεύθερο κυκλοφορεί και ταυτόχρονα αδυνατίζει τους αντιπάλους της, για μένα υπάρχει η άλλη όψη του νομίσματος.

Τα μεγάλα συμβόλαια, η υπερπληρότητα σε όλες τις θέσεις στο τέλος της ημέρας μόνο προβλήματα θα φέρουν. Δηλαδή για να καταλάβω καλά, ο Ανδρέας Αβραάμ θα παίρνει 500,000 το χρόνο (λέω τώρα, έτσι άκουσα) και δεν θα έχει εξασφαλισμένη τη θέση του στην ενδεκάδα; Ή τι θα γίνει όταν ο Ηλίας (λέω τώρα) ξεσηκωθεί (και με το δίκαιο του) και πει "πληρώνετε τον Ανδρέα Αβραάμ" πιο πολλά απ' ότι πληρώνετε τον αρχηγό σας, ένα παίκτη MVP του περσινού πρωταθλήματος, ένα παίκτη Ομονοιάτη;

Αλήθκεια με ποιά λογική η Ομόνοια πιάνει παίκτη που ήταν εκτός προγραμματισμού (το δήλωσαν και οι ίδιοι); Το έλλειμα ήταν στα 7,5 εκατομύρια. Αν η Ομόνοια δεν μπεί ομίλους πως θα τα ξεπληρώσει; Θα τα βάζει ο Μιλτιάδης; Μα για πόσο καιρό;

Όταν σε δύο χρόνια, καμία ομάδα δεν θα μπορεί να έχει προϋπολογισμό μεγαλύτερο από τα έξοδα της, τι θα κάνει η Ομόνοια; Θα διώχνει ένα ένα παίκτες για να τα ισοζυγίσει; Και ποιος θα αποζημιώσει τους παίκτες;

Που είναι το στρατηγικό πλάνο; Γιατί η Ομόνοια δεν μπορούσε να περιμένει να δει την πορεία της στην Ευρώπη πριν βάλει στα βιβλία της ακόμα ένα παχουλό συμβόλαιο; Με ποιά λογική φεύγει από τα Κυπριακά δεδομένα η Ομόνοια; Με ποια λογική κάνει inflate το ποδοσφαιρικό παζάρι;

Πολλοί κάνουν τη διασύνδεση Κυβέρνηση --> Έργα --> Ομόνοια. Δεν συμμεριζόμουν αυτή την άποψη, ούτε θέλω να τη συμμεριστώ πλήρως. Όμως ακόμα και αυτοί που σκέφτονται όπως εμένα, σίγουρα σήμερα το ξανασκέφτονται. Αποκλείεται να είναι όλα συμπτώσεις.

Και για αυτούς που θα μου πουν για αντι-Ομονοιατισμό, θα τους πω ότι απλώς λέω αυτά που σκέφτομαι. Μακάρι για τους φίλους Ομονοιάτες να κάνω λάθος, μακάρι να μπουν στους ομίλους και μακάρι να μην έχουν προβλήματα.

Wednesday, July 14, 2010

Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ κτλ.

Εύκολο το έργο της Ομόνοιας εχτές σε σημείο που το παιχνίδι να είναι σχεδόν ανάξιο σχολιασμού.

Ναί, πολλά καλοί οι αυτοματισμοί, οι αλληλοκαλύψεις, οι πασούες, τα τελειώματα, όμως ο αντίπαλος όπως τον είδα είναι επίπεδο μεσαίας ομάδας Β' κατηγορίας της Κύπρου.
Συγχαρητήρια λοιπόν στην Ομόνοια, αλλά ας περιμένουμε για τα συμπεράσματα μας για το επόμενο παιχνίδι, όπου οι αντιπάλοι είναι μεγαλύτερης δυναμικότητας της Ρένοβα.

Να ευχηθούμε τζε καλή τύχη στον ΑΠΟΕΛ αύριο στη Λιθουανία τζε πορεία αντάξιας της περσινής.

Μακάρι ούλλες οι Κυπριακές ομάδες να παν καλά στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε το.

Θα σας αφήκω με το σόου του Πέπε Ρείνα της Ισπανίας. Αν έσιετε 10 διαθέσιμα λεπτά παρακολουθήστε το. Αξίζει

Thursday, July 8, 2010

Πουγιόλ made in Cyprus

Για κάποιο λόγο συμπαθώ πολλά τον Πουγιόλ.

Ίσως επειδή η φάτσα του τζε το σώμα του δεν θυμίζουν τα μοντελάκια ποδοσφαιριστές που υπάρχουν σήμερα.

Ίσως επειδή η φάτσα του φέρνει στο νου ποδοσφαιριστή που είναι άτσαλος.

Ίσως επειδή παίζει με πάθος.

Ίσως επειδή άμαν λαλείς το όνομα του γεμώνει το στόμα σου.

Όμως πιστεύκω εν επειδή φέρνει μου στο νου, τους παλιούς καλούς τζερούς στην Κύπρο με ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που επαίζαν όση μάππα εξέραν, με πάθος, τζε όρεξη, χωρίς να πληρώνουνται αρκετά.

Άτε εννα σας το πω. Επειδή φέρνει μου στο νού τον Βάσο Μαύρο, πρώην ποδοσφαιριστή της Σαλαμίνας στις αρχές του 1990.

Wednesday, July 7, 2010

Λεξιλόγιο αθλητικογράφων και παραγόντων


Αθλητικογράφοι κατά την περίοδο καλοκαιριού:

"Σε καλό δρόμο η προετοιμασία"

"Ενθαρρυντικά μηνύματα από το ....(κέντρο προετοιμασίας ομάδας)"

"Τους βγάζει το λάδι ο ...(προπονητής ομάδας)"

"Δεν ανησυχεί ο ... (προπονητής ομάδας)"

"Δεν έχουν σχέση τα φιλικά"

"Δείχνει ότι θα είναι έτοιμος με την αρχή του πρωταθλήματος"

"Εντυπωσιάζει ο (ομάδα που κερδίζει στα φιλικά)"

"Ετοιμάζει μεταγραφική βόμβα η (ομάδα)"

"Πολύ κοντά σε γνωστό από τη θητεία του στο (πρωτάθλημα ξένης χώρας) η (ομάδα)"


Δηλώσεις παραγόντων κατά την προετοιμασία:

"Θα είμαστε έτοιμοι"

"Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο"

"Έγινε σωστή προετοιμασία"

"Έγιναν σωστές και ποιοτικές μεταγραφές στις θέσεις που θέλαμε"


Δηλώσεις παραγόντων μετά την απόλυση προπονητή:

"Η ομάδα δεν ήταν έτοιμη στην αρχή του πρωταθλήματος"

"Από την αρχή δεν έγινε σωστή προετοιμασία"

"Θέλαμε κάποιους παίκτες σε νευραλγικές θέσεις αλλά δεν καταφέραμε να τους πάρουμε"

Sunday, July 4, 2010

Μπούμεραγκ

Εν μέσω οικονομικής κρίσης στην Ομόνοια προσπαθούν να εκμεταλλεύτουν την αγάπη του κόσμου προς την ομάδα τζε κοστολογούν το εισιτήριο του πρώτου φιλικού προετοιμασίας στην Κύπρο με 15 Ευρώ!!

Για όνομα του Θεού ρε παιθκιά. 15 Ευρώ εν πάρα πολλά για ένα παιχνίδι που μάλλον εν θα παίξουν οι νεαποκτηθέντες, ένα παιχνίδι που θα γίνουν 10 αλλαγές που κάθε ομάδα, ένα ΦΙΛΙΚΟ παιχνίδι. Ούτε τα φιλικά της Μάντσεστερ στη Κορέα τζε της Λίβερπουλ στην Αμερική εν πάσιν τόσα.

Κάποιοι θα πουν εν απλά οικονομικά..ζήτηση και προσφορά. Εγω απλώς θα πω ότι συνεχίστε έτσι τζε ο κόσμος εννα σας καταλάβει. Ποιος ο λόγος να δώσω 15-20 Ευρώ να πάω στο γήπεδο να φάω 1 ώρα που τη ζωή μου μέσα στο αυτοκίνητο διότι εν υπάρχει εύκολος τρόπος να πάεις/ φύγεις που το ΓΣΠ, να κινδυνεύσει η ζωή μου αν έσιει τζε καφκάες, τζε να μεν κάτσω σπίτι μου να το δώ στην τηλεόραση;
Η αχαριστία πληρώνεται.