Thursday, April 29, 2010

Και η παρωδία συνεχίζεται...

πό http://www.cfa.com.cy/?lang=Gr&show=news&NewsArticleID=2316#

Μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στα στάδια και συνέπειες της Προκήρυξης

Η μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στα στάδια, σύμφωνα με την Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων της περιόδου 2009-2010 επιφέρει σοβαρές συνέπειες από τη Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ.
Σωματεία που παραπέμπονται πέραν των 6 περιπτώσεων στην Δικαστική Επιτροπή για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στο στάδιο (φωτοβολίδες, κροτίδες, πυρσούς, κτλ.) ακολούθως για κάθε νέα παραπομπή θα τιμωρούνται με διεξαγωγή του επόμενου αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.
Μερικά σωματεία είναι πολύ κοντά στο να τους επιβληθεί αυτή η ποινή γι΄ αυτό και κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου.
Καλούμε τους φιλάθλους όλων των ομάδων να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες μέσα στα γήπεδα οι οποίες μόνο ζημιά προκαλούν στις ομάδες τους και στο ποδόσφαιρο μας.
Τα σωματεία Απόλλωνας, ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση βρίσκονται κοντά στο να τους επιβληθεί η ποινή κεκλεισμένων των θυρών από την Δικαστική Επιτροπή.

Η επιλεκτική τιμωρία ομάδων συνεχίζεται. Με ποιά λογική ο ΑΠΟΕΛ τιμωρήθηκε με μόνο 2000 Ευρώ πρόστιμο για τα καπνογόνα στο παιχνίδι με την Ανόρθωση;;;;;;;;;;

Wednesday, April 28, 2010

Ο νόμος της ζούγκλας

Ακόμα ένα ντέρμπυ, ακόμα μια φορά φασαρίες μεταξύ των Λεμεσιανών. Και εις ανώτερα.
Όμως για μένα εν φταίν τζίνοι που κάμνουν τις φασαρίες. Φταίουν τζίνοι που επιλεκτικά τιμωρούν ομάδες στη Δικαστική, φταίουν κάποιοι αθλητικογράφοι που επιλεκτικά υποστηρίζουν ομάδες τζε δημιουργούν φανατισμό, φταίουν οι διοικήσεις των ομάδων που εν κάμνουν τίποτε για τουτους τους ταραξίες, φταίει η Αστυνομία που ακόμα πάει τξιε αστυνομεύκει τους αγώνες.

Αφήστε τους μια φορά να σκοτωθούν, αφήστε τους να φκάλουν τα μάτια τους. Όπως τη ζούγκλα, ετσι τζε δαμέ, αφού νόμους εν έχουμε (ή μάλλον έχουμε επιλεκτικούς) ο πιο δυνατός ας κερδίσει. Κλείστε το Τσίρειο ένα Σαββατοκυρίακο, βάρτε μέσα ΑΕΛίστες, Απολλωνίστες, ΑΠΟΕλίστες, Ομονοιάτες, Ανορθωσιάτες τζε αφήστε τους ξαπόλυτους. Τζε ότι θέλουν ας κάμουν. Να ησυχάσουμε τζε εμείς, να πάμε καμιά φορά μάππα χωρίς να φοούμαστε ότι θα έρτει η πέτρα να μας έβρει πάνω στην κελλέ.

Για μάππα τι να πούμε; ΑΠΟΕΛ -Απόλλωνας στον τελικό. Αφού έσιει αποφαση να μεν μετακινούνται οπαδοί και των δύο ομάδων τι θα γινεί στον τελικό; Ποιος θα κερδίσει στον αγώνα; Ποιός θα κερδίσει στο ξύλο; Πόση ώρα θα ακούμε για διαιτητές στην τηλεόραση; Ποιο κανάλι θα καλύψει καλύτερα τα επεισόδια; Ποιος παράγοντας θα φκεί πιο πολλές φορές στην τηλεόραση; Έτσι για να έχουμε τζε τίποτε να μας κρατά σε αγωνία.

Tuesday, April 20, 2010

Ελλαδάρα ολέ

Σήμερα θα ασχοληθώ λίο με το Ελληνικό "ποδόσφαιρο". Θα γράψω δηλαδή για μερικά γεγονότα που μου επροκάλεσαν εντύπωση όταν ασχολούμαι με τη χώρα της διαφθοράς και της υπερβολής..

  • Η Ξάνθη που δεν είχε εκτός έδρας νίκης στο πρωτάθλημα μέχρι τη τελευταία αγωνιστική, βάζει εύκολα 4 γκόλ στον Ηρακλή και σώζεται. Σε μία έδρα που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσει και ο Παναθηναϊκός ψυχομάχησε.
  • Την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός κάνει το καθήκον του και κερδίζει εκτός έδρας σε ένα παιχνίδι που αποκλείστηκε από το στοίχημα αλλά δεν γλυτώνει τον υποβιβασμό.
  • Στην Ελλάδα των average 2 γκόλ ανά παιχνίδι σε κάθε αγωνιστική στην τελευταία είδαμε και 4 και 5 και 6 γκόλ...
  • Στον Ολυμπιακό γίνεται αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1% με χρήματα που βάζει η γυναίκα του αντιπροέδρου της ΠΑΕ..Σημείωση ότι η κυρία είναι η δεύτερη πιο κερδισμένη σε χρήματα από το Στοίχημα στην Ελλάδα. Σύμπτωση;
  • Στον Παναθηναϊκό 4 επιχειρηματίες μαλλώνουν σαν μωρά
  • Στην ΑΕΚ κάμνουν συλλαλητήρια
  • Ο Παναθηναϊκος σύμφωνα με τους δημοσιογράφους μετά τη νίκη επί της Ρόμα, επήε ήδη στον τελικό του Europa League τζε εκατάκτησε το.
  • Μετά τον αποκλεισμό που τη Σταντάρ, οι ίδιοι δημοσιογράφοι φώναζαν "Που πας με τέτοια άμυνα;"
  • Ο Ντιόγκο σύμφωνα με τους δημοσιογράφους θα πουληθεί στην Τσέλσι για 20εκ. Ευρώ. Μετά και τη φετινή του απόδοση, θωρώ τον σύντομα σε καμιά Ανόρθωση ή Ομόνοια.
Τούτα για σήμερα. Έσιει χάζι να ασχολείσαι μαζί τους. Φυσικά τζε εμείς κατά ποτζί μερκιές πάμε.

Monday, April 19, 2010

Τωρά εν έσιει άλλη δικαιολογία


Από http://www.cfa.com.cy/?lang=Gr&show=news&NewsArticleID=2316#

Μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στα στάδια και συνέπειες της Προκήρυξης

Η μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στα στάδια, σύμφωνα με την Προκήρυξη των Πρωταθλημάτων της περιόδου 2009-2010 επιφέρει σοβαρές συνέπειες από τη Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ.
Σωματεία που παραπέμπονται πέραν των 6 περιπτώσεων στην Δικαστική Επιτροπή για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στο στάδιο (φωτοβολίδες, κροτίδες, πυρσούς, κτλ.) ακολούθως για κάθε νέα παραπομπή θα τιμωρούνται με διεξαγωγή του επόμενου αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.
Μερικά σωματεία είναι πολύ κοντά στο να τους επιβληθεί αυτή η ποινή γι΄ αυτό και κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου.
Καλούμε τους φιλάθλους όλων των ομάδων να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες μέσα στα γήπεδα οι οποίες μόνο ζημιά προκαλούν στις ομάδες τους και στο ποδόσφαιρο μας.
Τα σωματεία Απόλλωνας, ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση βρίσκονται κοντά στο να τους επιβληθεί η ποινή κεκλεισμένων των θυρών από την Δικαστική Επιτροπή.

Τούτο ήταν που τις 17 Φεβρουαρίου. Ο ΑΠΟΕΛ εγλύτωσε την τη πρώτη φορά με τις φασαρίες στο Τσίρειο. Όμως εχτές οι 20-30 συνήθεις επετάξαν πάλε δακρυγόνα μέσα στο Παπαδόπουλος τζιε ο διαιτητής έστω τζε προσωρινά εδιάκοψε τον αγώνα.
Σύμφωνα με την κοινή λογική, τους νόμους και τους κανόνες ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να τιμωρηθεί κεκλεισμένων των θυρών. Τούτη την φορά εν έσιει δικαιολογίες στύλ "μα αν ετιμωρούσαμε το ΑΠΟΕΛ εν σαν να τιμωρούμε τζε την Ομόνοια" διότι ο Απόλλωνας έτσι τζε αλλιώς εν μπορεί να φέρει φιλάθλους στη Λευκωσία. Εν ευκαιρία να εξιλεωθείτε επίσης εσείς που τα εκάμετε σαν τα μούτρα σας την πρώτη φορά. Κρίμα φυσικά που για τζίνους τους 20 εννά υποφέρουν λίες χιλίαδες αλλά εν ένας τρόπος ώστε τζίνοι οι 20 να γινούν ξένο σώμα που την κερκίδα..

Κατά τα άλλα, η Ομόνοια προσπαθεί να πέσει που την πολυκατοικία, τζε η Ανόρθωση εν που κάτω τζε πιάνει την τζε ξαναστέλνει την πάνω. Αλήθκεια άμαν η Ανόρθωση εν μπορεί να κερδίσει το χτεσινό ΑΠΟΕΛ που είσιε τόσες απουσίες, που είσιε κάποιους παίκτες που εν εθέλαν ή εβαρκούνταν να παίξουν, τότε τι γυρεύκει πρωτάθλημα; Όι πως η Ομόνοια πάει πίσω, τζε τζίνοι με το ζόρι τζαμέ.

Για να λαλούμε τζε την αλήθκεια αν το πρωτάθλημα επαίζετουν στα ίσα, με ακριβοδίκαιες διαιτησίες, μοιρασμένα σφυρίγματα, χωρίς να θωρούμε ονόματα τζε φανέλες ποια ομάδα νομίζετε ήταν να το πιάσει; Με λία λόγια ποια ομάδα έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο κατά τη γνώμη σας;
Σίουρα για μένα εννεν η Ανόρθωση. Η Ομόνοια εκτός που ένα παιχνίδι με το Παραλίμνι εν θυμούμαι τίποτε άλλο εντυπωσιακό (μπορεί τζε με τον Απόλλωνα στο Τσίρειο) άρα εννα την έφκαλα έξω. Ο ΑΠΟΕΛ κατά διαστήματα έπαιξε πολλά ωραία μάππα αλλά εγκαταλείψαν το οι δυνάμεις του. Ο Απόλλωνας; Η ΑΕΛ; Μάλλον εν θα μάθουμε ποτέ!




Friday, April 16, 2010

Θέλω να γυρίσω στα παλιά

Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ 3-1
Πρέπει να ήταν 1992 ή 1993. Η Σαλαμίνα αρχίζει το πρωτάθλημα με 3 στα 3. Στον πάγκο ο Βλάτισλαβ Έγκελ. Ξένοι παίκτες ο Ευγένιο Πτάκ τζε ο Κρίστο Βάλτζιακ. Ο Κόκος Ηλία στα καλά του. Ο Πάμπης Ανδρέου ηγέτης. Ηλίας Ηλία, Βάσος Μαύρος, Κύπρος Τσιγκέλης, Πόλυς Βλάχος, ο μακαρίτης ο Γιαννάκης Ιωάννου, Νίκος Ανδρέου.

Προηγείται η Σαλαμίνα με γκόλ του Πτάκ στο πρώτο ημίχρονο τζε ισοφαρίζει ο ΑΠΟΕΛ με γκοουλάρα του Γιάννου Ιωάννου. Στο τέλος του αγώνα ο Κοσιάρης ρωτάει τον μακαρίτη πορτάρη της Σαλαμίνας "Πως νιώθεις που το πρώτο τέρμα που δέχθηκε φέτος ο Γιαννάκης Ιωάννου είναι από ένα συνωνόματο σου το Γιάννο Ιωάννου ";

Δεύτερο ημίχρονο κυλάει με ευκαιρίες της Σαλαμίνας. Ο Βραχίμης Σκορδής ανακαλύπτει πέναλτυ πάνω στον Γιάννο Ιωάννου. Πέφτουν πάνω του οι παίκτες της Σαλαμίνας αλλά χωρίς αντίκρυσμα. Εκτελεί ο Γκόκιτς και...και...αποκρούει ο Γιαννάκης Ιωάννου. Κόρνερ για το ΑΠΟΕΛ, διώχνει ο Βάλτσιακ και αντεπίθεση για τη Σαλαμίνα. Μόνος του ο Κόκος Ηλία και καθαρό πέναλτυ για τη Σαλαμίνα. Εκτελεί ο Πάμπης και 2-1. Στο 88 ο Πάμπης κάνει το 3-1 και το 4 στα 4 για τη Σαλαμίνα που φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Το κατάμεστο Αμμόχωστος φωνάζει ίσως χωρίς να το πιστεύει "Σαλαμίνα Λαός Πρωτάθλημα". Επιτέλους είμαι χαρούμενος. Την ερχόμενη μέρα θα πάω στο σχολείο μου στην Λευκωσία και θα μπόρω να δω τους μισούς μου συμμαθητές στα μούτρα.

Ίνταλως τα καταφέρετε μέσα σε 15 χρόνια να μας κάμετε που ομάδα μοντέλο, ομάδα μπουρδ...;;;

Wednesday, April 14, 2010

Κάμετε μας την χάρη

Ο ένας θέλει διαιτητές που την Αγγλία..
Ο άλλος θέλει Κυπραίους...
Ο άλλος θέλει ξένους...
Ο άλλος φωνάζει επειδή επήεν ο Κουτσοκούμνης στα γενέθλια κάποιου παράγοντα
Ο άλλος φωνάζει επειδή εστέλναν SMS του Κουτσοκούμνη..
Ο άλλος εν θέλει Ισραηλίτες
Ο άλλος θέλει Βούλγαρους
Ο άλλος θέλει να αυξηθούν οι ομάδες επειδή επήε διαβάθμιση
Ο άλλος θέλει να κάμει ένσταση επειδή οι διαιτητές εν ήταν Κυπραίοι
Ο άλλος φταίει τον άλλον επειδή σκοτώνουνται οι οπαδοί στο γήπεδο
Τα γήπεδα εν χάλια μαύρα
Η ΟΥΕΦΑ εσυμπλήρωσε το ουράνιο τόξο με τους φακέλους της

Έχουμε ή εν έχουμε σωτηρία;
Λοιπόν έχω μιαν εισήγηση -
Μίνι πρωτάθλημα μεταξύ των 4 μεγάλων. Να παίξει ο καθένας τον άλλο που 14 φορές. Να πιάσουν λεφτά να ησυχάσουν τζε τζίνοι τζε η ΚΟΠ. Οι διαιτητές θα αποφασίζονται ονομαστικά μεταξύ των προέδρων των ομάδων. Να σφάζουνται μεταξύ τους τζε να μας αφήκουν ήσυχους.

Πρωτάθλημα μεταξύ των υπόλοιπων 10 ομάδων, με 2 γύρους. Κύπριοι διαιτητές και Κύπριοι παίκτες. Η κάθε ομάδα μπορεί να έχει όσους ξένους θέλει αλλά μονο 2 ξένοι δικαιούνται να είναι ανά πάσα στιγμή στην ενδεκάδα. Επίσης κύπελλο μεταξύ των ομάδων αυτών και η κυπελλούχος πάει Ευρώπη.

Ναί, ξέρω το ότι οργιάζει η φαντασία μου αλλά αφού εν πάει άλλο. ΕΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ να τους ακούμε να κλαίν για το παραμικρό. Κανεί πλέον!

Monday, April 12, 2010

Για τα επεισόδια στο Τσίρειο

Κανονικά εννα έπρεπε να λυπούμαι άμαν γίνουνται επεισόδια στους αγωνιστικούς χώρους.
Κατηγορήστε με όσο θέλετε, πείτε με αναίσθητο, αλλά άμαν ακούω για τα επεισόδια που εκάμαν οι οπαδοί του Απόλλωνα εχτές (μόνοι τους σας παρακαλώ) ένα πράμα μόνο έρκεται στο νού μου.

Οι γελοίες αποφάσεις της Δικαστικής. Θυμίζω ότι όταν εξεταστήκαν τα επεισόδια Απόλλωνας - ΑΠΟΕΛ η μία περίπτωση που εξετάστηκε ήταν αποκλεισμός έδρας 2 αγωνιστικών στο Αποελ και 1 στον Απόλλωνα. Όμως επειδή εν ο ΑΠΟΕΛ τζε ο Απόλλωνας τζε έννεν η ΑΠΕΠ ή η Σαλαμίνα, ο αποκλεισμός εν έγινε δεκτός.

Όι μόνον τούτο αλλά είπαν να δώκουν τζε μια έξτρα κερκίδα του Απόλλωνα. Λαλούν αφού τούτοι του Αποέλ εν θα έρτουν ας φκάλουμε ακόμα λία λεφτά τζε να τους δώκουμε τζε την άλλη την κερκίδα. Ούτε εσκεφτήκαν ότι η κερκίδα που εννα τους δώκουν εν τζίνοι που κάθουνται οι Αελίστες, ούτε εσκεφτήκαν ότι έρκεται αγώνας Απόλλωνας - ΑΕΛ, ούτε εσκεφτήκαν ότι οι Απολλωνίστες εννα εθέλαν να πικκάρουν τους Αελίστες, ούτε εσκεφτήκαν ότι θα μπορούσαν να πάρουν μπογιές να βάψουν τις κερκίδες μπλέ. Το μόνο που εσκεφτήκαν ήταν τα ΕΥΡΩ. Τζε να σου επεισόδια και πάλι. Γυαλιά καρφιά, μπογίες, φασαρίες, καυγάδες.

Ποιος φταίει; Εγω; Οι Αποελίστες; Οι Ομονοιάτες; Οι Απολλωνίστες; Όι φίλε μου, φταίν τζίνοι που εν λαμβάνουν τα μέτρα που πρέπει. Τζε ρωτώ σας κύριοι της Δικαστικής, ετζιμηθήκετε καλά εψές πάλε; Εσκεφτήκετε ποτέ ότι αν ετιμωρούσατε έστω τζε μια φορά μια μεγάλη ομάδα ίσως να μεν εγινίσκουνταν ξανά τούτα τα πράματα;

Εσκεφτήκετε ότι αμαν απαγορεύσεις στον Φυγά, στον Λέοντα, στον Κηφήνα, στον Μαχητή, στον Πορτοκαλί να πάει να δει την αρρώστια του ΜΙΑ ΦΟΡΑ, την επόμενη φορά που θα πάει ένας πελλορόκολος να κάμει μαλακία θα έβρει μπροστά του τον λογικό Φυγά, Λέοντα, Μαχητή, Κηφήνα, Πορτοκαλί; Υποτιθεται ότι είσαστε ανθρώποι μορφωμένοι, αλλά τα πιο λογικά πράματα εν τα σκέφτεστε. Μήπως κρύβουνται κάποια συμφέροντα ή μήπως εν ξέρετε να κάμνετε τη δουλειά σας;

Τέλοσπαντων, εγω δαμέ εννα είμαι να σας την λαλώ κάθε φορά που θα γίνουνται τα επεισόδια, για να τα φκάλω που μέσα μου.

Btw, o τίτλος παίζεται ακόμα. Κρίμας τις χαρές και τα πανηγύρια που έκαμαν οι Ομονοιάτες πριν 2 εβδομάδες που εδέραν τον Αποέλ. Πάντως επιμένω ότι αν η Ομόνοια πιάσει το πρωτάθλημα εν θα είναι επειδή έπαιξε σπουδαία μάππα. Εν επειδή έσιει παικταράες που πιάνουν παιχνίδια που υπό άλλες περιπτώσεις θα έχανε.

Tuesday, April 6, 2010

Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν

Ο Χριστός αναστήθηκε και ως δια μαγείας έγιναν και άλλα πολλά θαύματα..Ξαφνικά ξεχάσαμε όλοι:

  • τα ύποπτα παιχνίδια και τους μπλέ, κίτρινους, ρόζ φακέλους
  • τις φωνές του ΑΠΟΕΛ και της Ανόρθωσης για τον Κουτσοκούμνη
  • τις άθλιες διαιτησίες της φετινής περιόδου
  • την καταδικαστική και άκρως αυστηρή τιμωρία της ΑΠΕΠ
  • την σκανδαλώδη μη-τιμωρία του ΑΠΟΕΛ
  • το ντόπιγκ που γίνεται στην Πέγεια
  • τις φωνές της Πέγειας επειδή ΔΕΝ διαιτήτευσαν αγώνα της Κύπριοι διαιτητές...
  • τη μεγαλειώδη νίκη της ΑΠΕΠ στην Πέγεια
Και σήμερα, θα μιλάμε για ομορφιά ποδοσφαίρου, All-star game, αγάπη, θέαμα.

Από αύριο θα ακούμε:

  • διαμαρτυρίες γιατί το all-star game έγινε σε ακατάλληλη περίοδο
  • διαμαρτυρίες για την εθνικότητα των διαιτητών στο Ομόνοια - Ανόρθωση
  • διαμαρτυρίες γιατί ο Απόλλωνας δεν θα πάρει και τις δύο εξέδρες του Τσιρείου
  • διαμαρτυρίες γιατί ο ΑΠΟΕΛ θα πάρει μόνο 30 προσκλήσεις
Τζε που Δευτέρας, πάλε τα ίδια:

  • κόσμος και κοσμάκης στο ράδιο να φωνάζει για διαιτησίες και στημένα
  • παράγοντες να παραπονιούνται για τη διαιτησία
  • αθλητικογράφους να προσπαθούν να αναλύσουν το κυπριακό ποδόσφαιρο
Τζε που το επόμενο Πάσκα πλέον ώσπου να ησυχάσουμε