Wednesday, March 24, 2010

Γιατί δεν τιμωρήθηκε ο ΑΠΟΕΛ...

Με κόκκινα οι δικές μου επισημάνσεις

Η εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" δημοσιεύει τους 9 λόγους, με τους οποίους αιτιολόγησαν την απόφαση τους να τιμωρηθεί μόνο με χρηματικό πρόστιμο ο ΑΠΟΕΛ:

1. Παράγοντες του ΑΠΟΕΛ και ιδιαίτερα ο πρόεδρος Φοίβος Ερωτοκρίτου, με δηλώσεις τους καταδίκασαν τα επεισόδια. Παράγοντες της Σαλαμίνας και ο πρόεδρος της Κυριάκος Σοφοκλέους καταδίκασε με δηλώσεις του τα επεισόδια Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ..η Σαλαμίνα τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών.

2. Θα τιμωρούσαν και την Ομόνοια (παίζει με τον ΑΠΟΕΛ την επόμενη αγωνιστική) αν επέβαλλαν ποινή κεκλεισμένων των θυρών. Με το ίδιο σκεπτικό και η Πάφος τιμωρήθηκε που έπαιξε με τη Σαλαμίνα. Αυτό απλώς δείχνει ότι τα μέτρα είναι διαφορετικά για διαφορετικού βεληνεκούς ομάδες.

3. Οι διοικήσεις του ΑΠΟΕΛ και του Απόλλωνα κάνουν συνεχείς προσπάθειες για να μην γίνονται επεισόδια. Για πέστε μας τζε εμάς που κάθε φορά που πάμε ΓΣΠ τζε Τσίρειο φοούμαστε άμπα τζε έρτει μας καμιά πέτρα πάνω στη κεφαλή...

4. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ κατέβαλε προσπάθειες να σταματήσει τα επεισόδια. Αλλά δεν τα κατάφερε...

5. Υπήρξε ισχυρή παρέμβαση του προέδρου του ΑΠΟΕΛ Φοίβου Ερωτοκρίτου. Άλλα λόγια θκείε παπά

6. Υπήρξε πρόκληση απο μικρή μερίδα οπαδών του Απόλλωνα που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο. Τιμωρήστε τους τζε τζίνους. Δηλαδή αν με προκαλέσει κάποιος μέσα στο δρόμο σαν φεύκω που τη δουλειά δικαιούμαι να πάω να τον πατσαρκάσω;; Μα είσαστε δικαστές εσεις;;

7. Γίνονται κοινές προσπάθειες των δυο συλλόγων να μην γίνονται επεισόδια. Πάμε καλά, δεν εγίναν πολλά επεισόδια φέτος. Ανοίξετε τα μάτια σας.

8. Η ΚΟΠ τιμώρησε τις δυο ομάδες με απόφαση της, να μην υπάρξει μετακίνηση "φιλοξενούμενων" οπαδών στα μεταξύ τους παιχνίδια στους επόμενους 18 μήνες. Έγινε το αυτονόητο δηλαδή..

9. Τα σοβαρά επεισόδια ήταν μεμονωμένα. Δεν επεκτάθηκαν στο MyMall, ούτε στον Εναέριο. Δεν κινδύνευσαν σοβαρά ζωές, ούτε διαλύθηκαν γειτονικά του Τσιρείου σπίτια και καταστήματα.

Tuesday, March 23, 2010

Ξεφτίλες

Κύριοι της ΚΟΠ είσαστε ξεφτίλες με ούλλη τη σημασία της λέξης. Εν το πιο λίο που μπορώ να σας πω. Το πρωτάθλημα παίζεται με τους δικούς σας όρους. Ότι σας συμφέρει.
Πως μπορείτε να δικαιολογήσετε τη τιμωρία προστίμου στον Αποέλ; Είσαστε με τα καλά σας; Ενομίσετε ότι τζίνοι που εκάμαν τα επεισόδια τωρά εννα στεναχωρηθούν τζε εν θα τα ξανακάμουν;

Βάρτε λίο το νου σας να δουλέψει, έστω τζε τον λίο που έσιετε. Τιμωρήστε με κεκλεισμένων των θυρών ΜΙΑ ΦΟΡΑ, τζε να σου πω άμαν πάει ο Γιαννής να ξανακάμει μαλακία αν θα σηκωστεί ο διπλανός του ο Κωστής να τον κάμει μαύρο. Αλλά, επειδή σας ξέρουμε τζε επειδή ξέρουμε ότι ο νους σας εν πανω στα λεφτά εσκεφτήκετε ότι αν τιμωρήσετε το ΑΠΟΕΛ εννα χάσετε ούλλοι..Τζε εσείς τζε η Ομόνοια τζε το ΑΠΟΕΛ.

Αφήστε τους να θερίζουν, να σύρνουν πέτρες, να σκοτώνουν, τζε αμαν γίνουνται τούτα να φταίξετε την αστυνομία ΠΑΛΕ τζε τις διοικήσεις, επειδή είσαστε ανίκανοι να βάλετε μια παραδειγματική τιμωρία. Τζε μιλώ για ούλλους τους οπαδούς, ούλλων των ομάδων.

Άτε όνειρα γλυκά. Το Κυπριακό ποδόσφαιρο φέτος για μένα επέθανε.

Ενστάσεις

Που την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος που εγυρέφκετουν η Δόξα να κάμει ένσταση για το παιχνίδι της με την ΑΕΛ εδήλωσα ότι τα παιχνίθκια πρέπει να παίζονται τζε να κερδίζονται μέσα στο γήπεδο.
Τότε, ο κ. Κουτσοκούμνης έπεισε τον πρόεδρο της Δόξας να μεν κάμει ένσταση τζε όλως παραδόξως εδέκτηκε.

Εχτές εφκήκε τζε η Σαλαμίνα να κάμει ένσταση για το παιχνίδι της με τη Δόξα. Ένα παιχνίδι το οποίο εκέρδισε δίκαια και καθαρά η Δόξα, τζε για το οποίο κάμνει ένσταση η Σαλαμίνα χωρίς να έσιει οποιοδήποτε βαθμολογικό ενδιαφέρον. Γιατί; Πίσω που την κίνηση της Σαλαμίνας κρύβεται ένα αίσθημα εκδίκησης και αδικίας.

Όταν η Σαλαμίνα επήε να παίξει με τον Ερμή, ο διαιτητής του αγώνα δεν δέκτηκε να αγωνιστεί ο ποδοσφαιριστής της Νέας Σαλαμίνας Μπαρούχ Ντέκο διότι ήταν όπως είπε ληγμένο το δελτίο υγείας του. Φυσικά το δελτίο υγείας του παίκτη δεν ήταν ληγμένο, απλώς κάποιος βαριεστημένος κυβερνητικός την ώρα που έπρεπε να κάμει λίη δουλεία, εσυγχίστηκε τζε έγραψε λάθος ημερομηνία. Οι παράγοντες της Σαλαμίνας είχαν γραπτή διαβεβαίωση ότι έγινε λάθος στην ημερομηνία από την ΚΟΠ αλλά ο διαιτητής του συγκεκριμένου αγώνα δεν εδέκτηκε να παίξει ο παίκτης, αλλά ούτε τζε να αντικατασταθεί που άλλον. Αν με ρωτάτε, καλά έκαμε ο άνθρωπος. Φανταστείτε να εγίνετουν τίποτε κακό τζε να ερκούνταν μετά να κατηγορήσουν το διαιτητή ότι άφηκε τον παίκτη να παίξει με ληγμένο δελτίο υγείας.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι τούτη η τακτική δεν ακολουθείται κατα γράμμα, αλλά επιλεκτικά. Για αυτό τζε η Σαλαμίνα έκαμε την ένσταση. Ή θα παίζεται το πρωτάθλημα επί ίσοις όροις ή να μεν παίζεται καθόλου. Τελικά που τις μαλακίες της ΚΟΠ, η μόνη που μπορεί να φκεί χαμένη που την υπόθεση..εν η Δόξα.

Monday, March 22, 2010

Κεκλεισμένων των θυρών το ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια;

Πρωτάθλημα

Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στην Ομόνοια για την 1η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η Ομόνοια έπαιξε το πιο ωραίο ή εντυπωσιακό ποδόσφαιρο φέτος. Ήταν όμως ουσιαστική, σταθερή και δίκαια πήρε την πρώτη θέση.

Ο ΑΠΟΕΛ κατά περιόδους έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο όμως προδόθηκε από ελλείψεις. Όπως τζε να το κάμουμε δεν είναι εύκολο να παίζεις σε πρωτάθλημα, κύπελο, Τσάμπιονς Λίγκ με 2.5 επιθετικούς.

Το πρωτάθλημα όμως δεν ετέλειωσε. Ναι, σίουρα η Ομόνοια με τη δυναμική και τη ψυχολογία είναι πρώτο φαβορί, όμως οι 4 και 5 βαθμοί δεν είναι πολλοί. Απλώς φανταστείτε να χάσει η Ομόνοια που το ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη αγωνιστική, να κερδίσει η Ανόρθωση τον Απόλλωνα ή το αντίθετο. Μετά όποιος κερδίσει την Ομόνοια περνάει πρώτος. Απλά και ωραία.

Για εμένα η μόνη ομάδα που δεν θα μπορέσει να διεκδικήσει πρωτάθλημα είναι ο ΑΠΟΕΛ. Όχι γιατί είναι πολλοί οι 7 βαθμοί που την Ομόνοια αλλά διότι έχει και τους άλλους 2 διεκδικητές από πάνω του.

Κωλοτούμπες

Μέσα στο Νιόβρη είχα πει ότι η ΑΕΛ τζε ο Απόλλωνας δύσκολα θα μπούν σφήνα στους τρεις μεγάλους. Για την ΑΕΛ είχα δίκαιο. Για τον Απόλλωνα ήμουν πιο επιφυλακτικός και είχα δηλώσει ότι ο χρόνος μόνο υπέρ του μπορεί να κυλά.
Είχα επίσης προβλέψει τζε έκαμα αυστηρή κριτική στη διοίκηση του Απόλλωνα για την απόλυση του Φον Χείζεν. Αποδείχτηκε ότι τζε τζαμέ ήμουν λάθος. Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο Απόλλωνας.

Τιμωρίες

Είμαι πολλά έντονος για τούτο το θέμα. Πέρσι στη τελευταία αγωνιστική Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ εδιακόπηκε το παιχνίδι υπαιτιότητα των φιλάθλων τζε η μόνη τιμωρία ήταν πρόστιμο.
Φέτος όταν εδιακόπηκε το Σαλαμίνα - ΑΠΟΕΛ, η Σαλαμίνα έφαε τζε πρόστιμο, ετιμωρήθηκε τζε με κεκλεισμένων των θυρών.

Την Πέμπτη πάει στη Δικαστική ο Αποελ για τα επεισόδια που έκαμαν οι οπαδοί του. Φωτιές στην εξέδρα του Τσιρείου, σπασμένα καταστήματα έξω, σπασμένα καθίσματα. Θα τιμωρηθεί άραμε με κεκλεισμένων των θυρών ΌΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει;; Θα αποδοθεί δικαιοσύνη;; Θα αποδείξει η ΚΟΠ ότι το πρωτάθλημα παίζεται στα δίκαια.
Προσωπικά πιστεύκω πώς όχι. Οι λόγοι είναι οι πάρακατω:

1. Ήδη εδημιουργήθηκε κάποιο θέμα με απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων στα παιχνίδια ΑΠΟΕΛ - Απόλλωνας. Ήταν δηλαδή τούτο κάτι σαν "ετιμωρήσαμε τους ήδη, εν θα τους τιμωρήσουμε άλλο"

2. Το επόμενο παιχνίδι εντός έδρας του Αποελ είναι το Αποελ - Ομόνοια. 20,000 εισιτήρια Χ όσα ευρώ πιάνει που κάθε εισιτήριο ο ΚΟΑ τζε η ΚΟΠ, κάμετε τα μαθηματικά να δείτε πως εν τους συμφέρει.

3. Τα εισιτήρια θα φκούν τζε θα πουληθούν πολλά πριν την απόφαση της Πέμπτης. Αν τιμωρηθεί ο Αποέλ, τι θα γίνει;;;

Τζε σας παρακαλώ μεν φκείτε οι Ομονοιάτες να μου λαλείτε μα αν τιμωρηθεί το ΑΠΟΕΛ εν σαν να τιμωρούν τζε την Ομόνοια επειδή εν θα παν ούτε οι οπαδοί της. ΟΛΙΓΟ με ενδιαφέρει. Με το ίδιο σκεπτικό τζε η ΑΕΠ ετιμωρήθηκε επειδή εν εμπόρεσε να πάρει οπαδούς της με τη Σαλαμίνα...






Sunday, March 14, 2010

Κεκλεισμένων των θυρών

Κεκλεισμένων των θυρών το γαμωπρωτάθλημα σας, πριν να σκοτωθεί κάποιος και να γυρεύφκεται να μας πείτε ποιος φταίει!

Κουίζ. Η Σαλαμίνα έφαε μια αγωνιστική κεκλεισμένων θυρών για 2 φωτοβολίδες. Το ΑΠΟΕΛ πόσες πρέπει να φάει για τις φωτιές και τις πέτρες;;

Απάντηση: Καμία. Διότι είναι πολλά τα λεφτά που θα χαθούν από άδειες κερκίδες στο ΓΣΠ στα πλέυ οφφ.

Να ζήσετε ούλλοι σας.