Saturday, January 30, 2010

Ήταν πέναλτυ; Εξαρτάται

Δεύτερο συνεχόμενο πόστ που θα μιλήσω για τον Απόλλωνα. Εν το χωνεύκω ότι εθκιώξαν τον Φον Χείζεν με τίποτε. Χωρίς καμιά δικαιολογία.

Τέλοσπαντων. Που ακριβώς είδαν μερικοί την καλή εμφάνιση του Απόλλωνα στο παιχνίδι με την Ομόνοια; Η ομάδα που είδα σήμερα εγώ εν είσιε καμία σχέση με τον Απόλλωνα του ΓΣΠ στο παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ. Άμυνα, άμυνα τζε μπροστά μόνο ο Αγκόκο (ίντα γομάρι ο τύπος όμως α).

Έκατσε τζε το γκόλ που την μαλακία του Γιωργαλλίδη τζε έτα ούλλα τζαμέ.

Τζε εν θωρούν το χάλι τους, φκαίνουν τζε φωνάζουν για τη διαιτησία. Εν ξέρω αν ήταν πέναλτυ ή όχι. Ξέρω όμως ότι αν το πέναλτυ εδιεκδικούσε το η ΑΠΕΠ, η ΕΝΠ, η Σαλαμίνα, ο Εθνικός εν θα το εδιούσε. Ξέρω επίσης ότι αν ήταν ο Απόλλωνας που έπαιζε εναντίον των προαναφερόμενων ομάδων θα το έπιανε το πέναλτυ.

Τζε πόψε στις ειδήσεις που τους διοικούντες του Απόλλωνα εν θα ακούαμε για άχρηστούς διαιτητές και διαιτητές με σκοπιμότητες αλλά για ανθρώπινα λάθη και για καθαρά πέναλτυ.

Έτσι όμως είμαστε στη Κύπρο τζε έτσι μας αξίζει. Αχάριστοι τζε άχρηστοι. Άμαν πιάνουν τα σφυρίγματα εν καλά, άμαν εν τα πιάνουν έχουμε πρόβλημα. Αλλά ναι, πέτε μου ποιά διοίκηση εφκήκε ποτέ τζε να πεί "Οπαδοί της ομάδας μας, εμείς φταίμε για την κατάντια της ομάδας μας.."

Τέλοσπαντων, έχω ένα προαίσθημα για τούτη την αγωνιστική. Κάποια ομάδα θα σημειώσει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα (αμήν και πότε)

Tuesday, January 26, 2010

Έχασες; Έφυες

Θκιαβάζω σε σάιτς και εφημερίδες ότι τρίζει η καρέκλα του Φον Χεϊζεν. Τζε μάχουμαι να καταλάβω με ποιον τρόπο σκέφτουνται μερικοί παράγοντες τζε φιλάθλοι.

Πρίν έρτει ο Φον Χεϊζεν, ο Απόλλωνας επαράπεε. Ο Γερμανός έστησε τους ομάδα, έκαμε μιαν ομάδα που τουλάχιστο σε αρκετά παιχνίδια χαίρεσαι να την βλέπεις. Ως προχτές ήταν ένα βαθμό πίσω που την κορυφή, είναι στους 8 του κυπέλλου τζε επειδή έφατες που την ΑΕΛ μάχουνται να τον δκιώξουν. Σαν να τζε η ΑΕΛ εν ένα χωρκό τζε δεν δικαιούται να κερδίσει τον Απόλλωνα. Σαν να τζε ο Απόλλωνας κάθε χρόνο κάμνει έτσι πορεία (έσιει που το 2005 τζε το Στάγκε).

Όμως έννεν μόνον ο Απόλλωνας. Οι πλείστες Κυπριακές ομάδες έτσι κάμνουν. Με το παραμικρό διώχνουν τους προπονητές τους ελπίζοντας σε μια βραχυπρόθεσμη αλλαγή ψυχολογίας. Από που να αρχίσουμε τζε που να τελειώσουμε; Που την ΑΠΕΠ που έδιωξε τον προπονητή πριν αρχίσει το πρωτάθλημα; Την Πάφο που τον έδιωξε που την πρώτη αγωνιστική; Τη Σαλαμίνα που έδιωξε το Σούπκα που την 6η αγωνιστική; Την Ανόρθωση; Την ΑΕΛ;

Για να λέμε τζε τα καλά όμως, υπάρχουν κατά τη γνώμη μου τζε διοικητικά συμβούλια 2 ομάδων που βάζουν γυαλιά σε όλους τους άλλους.
Μιλώ φυσικά για τον ΑΠΟΕΛ ο οποίος στήριξε πέρσυ τον Ιβάν ενώ η ομάδα πήγαινε χάλια και βλέπουμε τα αποτελέσματα σήμερα. Ένας βασικός, δυνατός κορμός που παίζει το πάσσινγκ game και που ξέρει να κερδίζει ακόμη και όταν δεν παίζει!
Η δεύτερη ομάδα εν η Ένωση Νέων Παραλιμνίου. Μια ομάδα που είχε άσχημα αποτελέσματα κατά καιρούς όμως σπάνια έδιωχνε τον προπονητή της. Να θυμηθούμε τον Γκούτμαν; Τον Κλίγκερ; Φέτος το Γιανέσκι; Κοινό σημείο και των τριών. Η Ένωση να χτυπάει εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Δύσκολος αντιπάλος για όλους τους μεγάλους, με δυνατή έδρα και ωραίο ποδόσφαιρο.

Ας ελπίσουμε ότι θα αρχίσουν και οι υπόλοιποι διοικητικοί παράγοντες να βλέπουν λιγο πιο μακριά από τη τριμηνία και να αρχίσουν να σκέφτονται λίγο πιο σφαιρικά και επιχειρηματικά.

Monday, January 18, 2010

Εν κύκλος τζε γυρίζει

Είναι ένας κύκλος τζε γυρίζει..
Την πρώτη εβδομάδα φωνάζει η Ανόρθωση για τις διαιτησίες του ΑΠΟΕΛ τζε της Ομόνοιας.
Την δεύτερη εβδομάδα φωνάζει το ΑΠΟΕΛ για τις διαιτησίες της Ομόνοιας τζε της Ανόρθωσης.
Την 3η τζε 4η εβδομάδα φωνάζει η Ομόνοια για τις διαιτησίες της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ τζε της Ομόνοιας.
Τζε έτσι για να εξηγούμαστε, εννοώ ότι οι οπαδοί φωνάζουν α.

Τζε επειδή εμάς εν μας ακούει κανένας εννα τα πώ ακόμα μια φορά.

1. Τα πέναλτυ που έπιασε η Ομόνοια ήταν για να δικαιολογήσουν τζίνα ούλλα που εν της εδώκαν σε ούλλο το πρωτάθλημα;

2. Είδε κανένας τον Μπεκιάϊ σε σλόου μότιον. Έντζισε του λίο ο Σερτζιάο, γυρίζει ο Μπεκιάϊ άνετος και ωραίος, θωρεί που εν ο διαιτητής, τζε μόλις τον δεί, πέφτει κάτω σαν να τζε επυροβολήσαν τον με πιστόλι οι Λέοντες που την κερκίδα. Ούτε κίτρινη, ούτε τίποτε για το θέατρο.

3. Αν το πέναλτυ που εκέρδισε ο Μάντζιος με τη Σαλαμίνα, τζε η Ομόνοια με την ΑΠΕΠ, τι ήταν τζίνα που εζήτησε η Σαλαμίνα εχτές; ΠΕΝΑΛΤΑΡΕΣ;;

4. Με περίσσιο ζήλο είδε (μόνο τζίνος) οφσάιντ στο γκόλ της Σαλαμίνας ο επόπτης. Ε κανεί τα μαυρογέριμα, ένα γκόλ βάλλουν κάθε παιχνίδι τζε εσύ ακύρωσες τους το.

5. Άγραφος νόμος Κυπριακού Ποδοσφαίρου. Άμαν παίζουν 2 ομάδες, η μια μιτσιά και η άλλη μεγάλη τζε έσιει ένα αμφισβητούμενο άουτ, τζε ο επόπτης δείξει ότι το άουτ εν υπέρ της μικρής ομάδας, οι παίκτες της μεγάλης ομάδας δικαιούνται να βουρήσουν, να πιάσουν πρώτοι την μάππα τζε να κάμουν το πλάγιο. Τζε αν βάλλουν γκόλ εν πειράζει. Εν εσιει φέαρ πλέυ στην Κύπρο.

6. Ο Ντούρο για να πιάσει 2η κίτρινη πρέπει να κλέψει το πιστόλι που τους Λέοντες τζε να αρκέψει να πυροβολά;

Εκαταντήσετε κύριοι το Κυπριακό Πρωτάθλημα την βρωμιά σας. Πέτε μας ποιες ομάδες θέλετε να είναι μέσα στα πλέυ οφφς, τζε ποιες θέλετε να παν διαβάθμιση. Να μεν χάνουμε τζε τις ώρες μας, όπως το εκαταντήσετε το γ***πρωτάθλημα σας. Εβάλετε τζε φίμωτρα, τάχα για να μεν γίνουνται επεισόδια τζε κάμνετε το έργο σας πιο εύκολο.

Χαλάλι σας!

Tuesday, January 12, 2010

Σαλαμίνα

Επειδή οι οπαδικές μου προτιμήσεις είναι γνωστές και επειδή από μικρός μεγάλωσα με την κόκκινη φανέλα και σιάρπα να είναι πιστοί σύντροφοί μου.

Επειδή έμαθα να ζω με την πικρία της ήττας.

Επειδή winning builds confidence και losing builds character.

...παραθέτω το εξής άρθρο από ένα μπλόγκ της Νέας Σαλαμίνας.

Σαλαμίνα

Monday, January 11, 2010

Παραλειπόμενα

Σχεδόν ετέλειωσε ακόμα μια αγωνιστική στο Παγκύπριο πρωτάθλημα τζε τα πράματα γίνονται όλο τζε πιο περίπλοκα.

Η ερώτηση της εβδομάδας είναι: Εννα μείνει οξά εννα φύει ο Λεμονής; Εγω νομίζω ότι περιμένει τον ο Κόκκαλης να απολυθεί για τον φέρει πίσω στον Ολυμπιακό για να κάμνει κουμάντο (ο Κόκκαλης όχι ο Λεμονής εννοείται!!)

Ο ΑΠΟΕΛ που σε κάποια φάση ήταν 7 βαθμούς πίσω που την Ομόνοια είναι τώρα πρωτοπόρο. Η Ομόνοια εν εμπνέει εμπιστοσύνη. Δεν μπορεί. Δεν παίζει μάππα αλλά εξαρτάται από τις ατομικές ποδοσφαιρικές αρετές μερικών ποδοσφαιριστών της. Ο ΑΠΟΕΛ παίζει μάππα.

Φυσικά είχαμε τζε τη διαιτησία τούτη την εβδομάδα. Άφησε αιχμές ο κ. Λεμονής. Εγω προσωπικά εβαρέθηκα να τους θωρώ τζε να τους ακούω. Εψες ο Αβρααμίδης έδειξε τουλάχιστο 26 φορές ένα φάουλ που έγινε στον Ηλία Χαραλάμπους τζε δεν εδόθηκε. Πάρακατω. Άτε τζε εδιούσε το φάουλ. Ήταν να γινεί μια σέντρα με τις ακόλουθες πιθανές εξελίξεις:

90% θα μπλόκαρε ο Νουρεντινόφσκι
5% Θα έκαμνε χέρι ο Μιχάλης Κωνσταντίνου
4% Θα έκαμνε φάουλ κάποιος άλλος παίκτης της Ομόνοιας
1% θα έμπαινε γκόλ.

Είχαμε επίσης τζε μια φάση στον ΑΠΟΕΛ-ΕΝΠ όπου ο Χατζί έκαμε καθαρό φάουλ-πέναλτυ πάνω στο Γκονζάλεζ τζε δεν εδόθηκε τίποτε. Φυσικά ο διαιτητής ήταν (όπως πάντα) στο κέντρο του γηπέδου. Ας πούμε ότι τούτο ήταν ανθρώπινο λάθος, το δάκτυλο του Χατζί μέσα στα μούτρα του Γκονζάλεζ μετά δεν το είδε; Υποθέτω ότι ώσπου να γίνει τζίνη η φάση θα είσιε χρόνο να βουρήσει που το κέντρο στην περιοχή. Εν χαρακτηριστική η ευκολία που κάποιοι παίκτες πιάνουν κίτρινες και κάποιοι άλλοι όχι.

Στην ουρά, εκτός από τις 2 "σίγουρες" (για μένα πάντα) Σαλαμίνα και ΑΠΕΠ θα πρέπει να ψάξουμε και την 3η ομάδα. Ο Εθνικός αποκλείεται να είναι, η Πάφος δύσκολα θα πέσει, η Ένωση δεν υπάρχει περίπτωση, άρα μένει μας η Δόξα και ο Άρης. Θα παίξω το στοίχημα μου πάνω στον Άρη, του οποίου ο πρόεδρος προσπάθησε να διαταράξει τα νερά με την υπόθεση στοιχήματος στον αγώνα Άρης - Δόξα. Αλήθκεια τι έγινε με τζίνη την κουβέντα;;;

Άτε καλήν εβδομάδα τζε καλή χρονιά.